Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilferie og økonomi

#1

Stompa sa for siden:

Jeg har gått og innbilt meg at bilferie er et rimelig alternativ for oss. Vi bor i Bodø, og jeg har lyst til å reise sørover i sommer - gjerne til Danmark. Før har vi flydd, men det er vanvittig dyrt og eneste grunn til at det har gått er at stefaren min har betalt deler av reisen for oss med bonuspoeng. Det er ikke aktuelt i år. I tillegg måtte vi hatt leiebil i Danmark i så fall.

Nå spekulerer jeg altså på å kjøre sørover. Ser for meg lavkost, med overnattinger hos kjente på veien, evt i telt hvis det ikke går. Men blir det virkelig så mye billigere? Jeg ser for eksempel for meg at det kjapt går et par tusenlapper i bensin herfra til Oslo, det samme tilbake. I tillegg må vi over til Danmark, og må kjøre der også. Og jeg orker neppe å bo i telt hele tida. Og på toppen kommer alle de vanlige ferie-ekstrautgiftene.

Er bilferie egentlig omtrent like dyrt som "flyferie" når avstandene er så store?


#2

Frøydis sa for siden:

Bilferie er dyrt, og reisen tar mye lengre tid. Men klarer dere å overnatte hos kjente på turen så sparer dere jo litt der. Bensinen kommer dere ikke unna uansett. Hvor mange er dere?


#3

Stompa sa for siden:

Vi er en voksen og to barn. Tid er ikke noe problem siden jeg har lærerferie. Vi kan glatt bruke 4-5 uker på ferie (hvis vi ser bort fra det økonomiske).


#4

Blondie sa for siden:

Vi var på bilferie nordover i sommer (brukte tre uker) og det var dyrt ja. Jeg er ganske sikker på at vi kunne spart endel på fly. Vi hadde med oss camplet, likevel ble overnattingene dyre. Vi hadde jo også mulighet til å lage mat selv (fullt kjøkken med tre bluss i campleten) og sparte mye på det. Vi kjørte fra Østlandet til Lofoten og selv om ferien var fantastisk og vi gjerne kunne tenkt oss det igjen, så var det så absolutt ikke noen billig fornøyelse. (nå kjørte vi R17 oppover for turen sin skyld også da, det blir litt ekstra i forbindelse med ferjer etc.)


#5

Guava sa for siden:

Bilferie er dyrt hvis man tenker på hva det egentlig koster å kjøre bil. Om det blir dyrere eller billigere enn fly avhenger mye av hvor billige flybilletter man får og hvor mange dere er som reiser. Jeg tror det ville lønnet seg for oss å fly til Italia og ha leiebil der framfor å kjøre dit. Bare det med bil på ferge koster mye på sommeren. Bensinen i Danmark er omtrent like dyr som i Norge. Kjører man bil over så store strekninger er det heller ikke bare bensin som koster ved bilkjøring. De gangene vi har valgt bilferie så er det fordi vi ønsker å gjøre ting underveis, ikke fordi det er så mye billigere.


#6

Stompa sa for siden:

Det var det jeg fryktet. Det er nok en gutt på 7 1/2 som blir veldig skuffet når han hører at det ikke blir noen danmarkstur i år, eller noe annet "spennende". :nemlig:

Folk her i området reiser gjerne til Sverige, da til Skellefteå-området. Jeg grøsser bare ved tanken på å bo oppi tusenvis av andre på en stor, kommers campingplass, men det blir kanskje løsninga. Men det er jo ingen fornøyelsesparker el.l. her oppe, og det må liksom være med i en vellykka sommerferie, synes ungene.


#7

Guava sa for siden:

Skal man bare til ett sted i Danmark eks. København så er flybilletter fra Gardermoen veldig billige med Norwegian. 199 en vei pr. person. Skal man reise med ferge samme strekning med bil midt i juli blir det ikke billigere. Ulempen er jo at man ikke har bilen med seg.


#8

Frøydis sa for siden:

Vet du hvor mye bensin bilen din bruker på mila? Du sparer vel litt på det uansett. Men kjøringa er tung og slitsom da. Hilsen bilferie uten barn i fjor.


#9

Stompa sa for siden:

Kanskje bare København hadde vært en idé, hvis jeg finner så billige flybilletter. Men det blir jo dyrt å reise Bodø-Oslo uansett da. :stikker og sjekker:


#10

Frøydis sa for siden:

Lycksele er et sikkerstikk med små barn. Der er det dyrepark og badeland.


#11

Ru sa for siden:

Vi skal på bilferie i sommer, til Italia.
Så veldig mye billigere blir det muligens ikke, men vi liker å ha muligheten til å forflytte oss. Blir det drittvær, så drar vi dit finværet er. :nemlig:


#12

Stompa sa for siden:

Nei, men jeg har en gammel bil som sikkert bruker ganske mye. 92-modell Toyota Corolla. Den er bare gått 70 000, men det er likevel enda et argument mot bilferie. Den ligger jo ikke akkurat på topp sikkerhetsmessig.


#13

Stompa sa for siden:

Det vet jeg ikke hvor er. Ungene mine er uansett ikke så veldig små lenger; jeg tror ikke dyrepark er like spennende nå som da de var 5.


#14

Stompa sa for siden:

Sjekket Lycksele. Ser interessant ut rent geografisk, i hvert fall.

Vi planla faktisk sverigeferie for to år siden, men endte opp i Danmark likevel fordi det var så vanskelig å finne ut hvor det var fint å reise i (Nord-)Sverige.


#15

Frøydis sa for siden:

Lycksele er hvertfall like interessant som Skjellefteå. Jeg har vært begge steder. Dyreparken har andre morsomme ting man kan gjøre i tillegg til alle dyra. Men det har sikkert endret seg siden jeg var der sist.


#16

indie sa for siden:

Hva med togbilletter (minipris) Bodø - Gardermoen, og så billigbilletter med Norwegian (eller SAS, de har salg nå) derfra?

Vet ikke hva budsjettet ditt er, men om det er snakk om en voksen og to barn vil jeg tro at du kan finne billetter til både tog og fly for tilsammen 4000 kr tur/retur.


#17

Stompa sa for siden:

Vi tok tog i fjor. Det var greit nok, men det er et problem at det bare finnes sovekupeer med to køyer nå, siden vi er tre. Bodø-Trondheim uten sovekupe er ikke aktuelt siden jeg har et barn som 1) er ekstremt avhengig av nok søvn for å fungere og 2) har en del innsovingsproblemer. I fjor delte Frøkna og jeg den ene senga så han fikk den andre for seg selv, men det går ikke flere ganger (traaangt). I tillegg ble det faktisk dyrere med tog enn det ville blitt med fly, fant jeg ut.

Forøvrig ser jeg at jeg finner billetter med Norwegian til ca 5000 t/r Bodø-København. Det går jo kanskje an. :gruble:


#18

Maverick sa for siden:

Bilferie er dyrt, men herlig. :hjerter:

Da jeg var ung :knirkestemme: kjørte vi ganske lavbudsjetts nedover i Europa, og sov i bilen på bensinstasjoner og denslags. Ufattelig mange bra minner. :love:

(Vi var to voksne og fire barn. Jeg var yngst. :knegg: I retrospektiv var det selvfølgelig galskap.)


#19

Kate sa for siden:

Lycksele er greit nok. Dyreparken er jo ikke allverden, men badelandet er fint. Lyckoland (heter det det) i dyreparken ( "fornøyelsespark" ) er morsom. Gokartbanen var også artig. Vi var der med 3 barn på 6 år den gangen. Campingferie.


#20

Kate sa for siden:

Bilferie er best. :hjerter:


#21

Ru sa for siden:

For oss så er også litt av poenget å ha med sykler og kite m/brett og alt det der; og da kan man like gjerne ta bilen. ;) I tillegg til at vi har stort telt og alle intensjoner om å bruke det, da.


#22

Honda sa for siden:

Det er veldig fint i Skjellefteå. Fine billige hytter der. og de er ikke så nært. bade anlegg på campingplassen. Masse spenende
Piteå er og fint.Luleå. Boden har den svæææære badeanlegget:nikker:

Kanskje dit vi skal ta turen istede for til Lycksele og dyreparken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.