Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttdeig som er over datoen med en dag

#1

m^2 sa for siden:

jeg må kaste den, sant?


#2

DollyDuck sa for siden:

Hvis den gikk ut igår og har vært oppbevart sånn den skal hadde jeg brukt den.


#3

gullet sa for siden:

Hvorfor det?

TA den ut av plasten og lukt.
Lukter det greit er det bare å bruke den.


#4

Fluke sa for siden:

Vanlig kjøttdeig hadde jeg brukt. Du kjenner på lukta når du åpner den om den bør kastes. (kyllingkjøttdeig hadde jeg ikke åpnet, men kastet rett i søpla.)


#5

Mei sa for siden:

Nei det tviler jeg på at vi ville gjort.


#6

DollyDuck sa for siden:

Ja, jeg hadde selvsagt også luktet på først.


#7

Blåbær sa for siden:

En dag over: luktetest.
To eller mer: kastet.

Skeptisk til holdbarhet på farseprodukter.


#8

m^2 sa for siden:

lukte sier dere? :gruble:
Jeg er så überforsiktig på sånt, men jeg får kanskje tusle ut og prøve...


#9

-ea- sa for siden:

Vent litt med å lukte, tror jeg. All kjøttdeig lukter jo rart akkurat i åpningsøyeblikket.
:sensibel nese:


#10

Agent Scully sa for siden:

Lukte ja. Hvis det lukter våt hund, så ligger du unna. Du kan også begynne å steke på den, og hvis det ikke lukter godt, så kan du kaste den.


#11

m^2 sa for siden:

våt hund :skeptisk: ?


#12

m^2 sa for siden:

Nå har jeg luktet. Det lukter ingenting - det er et godt tegn, ja?


#13

Mississippi sa for siden:

'Grisens hevn' heter det … :nemlig:


#14

annemede sa for siden:

ren kjøttdeig er da ikke et farseprodukt? eller?


#15

Mississippi sa for siden:

Spis og kos deg!! :riktig:


#16

Che sa for siden:

En dag er spiselig, definitivt.


#17

m^2 sa for siden:

det var vel til og med karbonadedeig, når jeg så litt nærmere etter :sparke:


#18

Albertine sa for siden:

Så lenge du ikke skal bruke den til tartar så går det helt fint å bruke den nå. :)


#19

Mississippi sa for siden:

Reser på kjøkkenet, du?
Det er jeg også … hysj!

;)


#20

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes det er tull å kaste mat som er helt fin, bare pga. en dato. Altså misforstå meg rett; man skal jo ikke spise bedervet mat. Men jeg synes folk er så hysteriske på de datoene, til og med BEST FØR-datoer er mange maniske på. Jeg blir dårlig av å tenke på hvor mye spiselig mat folk kaster pga. hysteri.


#21

Mississippi sa for siden:

Jeg signerer denne!!
Har ei venninne som kaster mat dagen før, noen ganger to dager før den går ut på dato!! Bare fordi hun innbiller seg at det ikke smaker godt lenger!!
Pålegg kan hun ikke spise om pakningen har vært åpen i mer enn en dag.
:gaah: jeg har hatt mange diskusjoner med henne!


#22

DollyDuck sa for siden:

Veldig enig!



#24

Mississippi sa for siden:

:hyper: :hyper:
Kan jeg??


#25

Bomull sa for siden:

1-2 dager over, eller mer, riktig oppbevart, ser friskt ut og uten vond lukt - ikke noe problem. bare å steke kjøttet godt det, og lukter det evt. da, så kan man heller kaste det. Holdbarhetsdato er bare en veil. det skal være minst holdbart til - og som det ikke er lov til å selge når datoen er passert :)


#26

Eia sa for siden:

Hear hear!


#27

Hondacrv sa for siden:

Er du fremdeles i live?


#28

m^2 sa for siden:

Jepp :nemlig: . Heldigvis ;)

Hm, jeg er ikke helt tapt bak en vogn. Dette lagde jeg til 32 venninner på julebord hjemme hos meg f.eks ;) Men når det gjelder råvarer og dato er jeg temmelig hysterisk.

Jeg kastet den ikke, men når det gjelder råvarer og dato er jeg nok lettere hysterisk. Jeg misliker sterkt å bruke mat som har gått ut på dato, og kan være dum nok til å få meg til å tenke på at det kan være bedervet selv om det ikke er det, også blir jeg kvalm bare av det...
Men så har jeg ALDRI vært matforgiftet heller- selv ikke da jeg var i tibet, nepal, og kina i en måned. Eller dvs, jeg var litt småkvalm en dag.
Og det skal sies at det er ikke ofte jeg kaster mat, rett og slett fordi jeg pleier å ha god oversikt over fryseboks og kjøleskap og bruke rester og sånt :jupp:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har heller aldri noensinne vært matforgiftet, og jeg bruker stadig vekk mat som er gått ut på dato. :nemlig: Helst ting som er gått litt over "best før"-datoen da, jeg er mer forsiktig med "siste forbruksdag"-datoer. Men jeg kan godt bruke slike ting 1-2 dager over tiden, om det ser bra ut og lukter fint.


#30

m^2 sa for siden:

ja, jo, jeg og forsåvidt. Men jeg kan altså få det for meg at det er noe galt med det allikevel, og da blir jeg så kvalm og uggen etterpå - selv om det altså var helt fint :sparke:


#31

maribo sa for siden:

Henger meg også på denne!!!!
:ja:



#33

Bomull sa for siden:

Men da er det psyken og ikke noe faktisk galt ;)


#34

m^2 sa for siden:

jaja, selvsagt!


#35

Katarina sa for siden:

Når det gjelder biff f.eks., så bør den jo være litt gammel egentlig. Da smaker den jo best :jupp:

Men med kjøttdeig - så lenge man steker den godt (da dør de fleste "skumle bakteriene), så er det liten fare.

Ellers er jeg fullstendig enig med Iset i mathysteriet mange har. Jeg er vokst opp med at man ikke kaster mat. Det hender faktisk at jeg kjøper kjøtt o.l. som har holdbarhetsdato til dagen etter. Da fryser jeg det enten ned, eller jeg lager en matrett av det og fryser ned. Vi prøve å kaste minst mulig her i huset, og spiser også restemat. Dvs. mannen i huset her er ikke så flink på det. Om jeg er "flink" eller ikke som helst ikke kaster mat, det kan jo diskuteres :rolleyes:


#36

Tito sa for siden:

Jeg hadde åpnet den og luktet på den først. Regner med at den er ok å bruke.


#37

m^2 sa for siden:

jeg er fortsatt blant oss, så den var nok helt fin :)


#38

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Har ikke lest hele tråden, men ble litt ivrig her! Det er faktisk ikke lovlig for butikkene å selge ferskvare (som kjøtt) til full pris om det er mindre enn 3 dager holdbarhet på den! Da skal den prises ned, og merkes TYDELIG hvorfor den er priset ned! :regelrytter: :knegg: Jeg tok en sjekk på dette i høst på den lokale coop obs! og spurte bare vennlig i butikken hva praksisen deres var, når ferdigstekte kyllling-vingeklubber hadde kort utgangsdato (2 dager på de jeg fant), og dama fortalte meg så hyggelig at de skulle jo vært priset ned; jeg fikk 50 % avslag og hamstret! :nemlig: Fryser er en fin ting!


#39

Katarina sa for siden:

Jamen, maten jeg da kjøper ER priset ned og tydelig merket faktisk! Jeg glemte bare å si det i farta. Og da kan man spare mye penger faktisk :riktig:


#40

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

:rørt: Så bra! Nå reddet du nattesøvnen min! :knegg: :kiwifantom:


#41

m^2 sa for siden:

men var det ikke noe med at disse go´helg produktene f.eks allerede er ting ned og frosset opp igjen før de selges? Og da kan de ikke fryses igjen?
Så da er det ikke noe vits å hamstre dem hvertfall.


#42

mkj sa for siden:

jeg tror ikke det er normen at det har vært fryst, men jeg kan tenke meg at de har kjøpt inn litt for mye til en annen helg og så prøver de å bli kvitt det på denne måten.


#43

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Det er en person i storfamilien som helst ikke drikker cola med mindre det er et halvt år før best-før datoen. Det verste er at han faktisk kjenner forskjell på smaken (vi har testet).


#44

Dixie Diner sa for siden:

Det skal stå på produktet at det har vært fryst tidligere. På laksen jeg kjøpte for et par helger siden stod ikke det, de har ikke vært fryst. :)


#45

Katarina sa for siden:

:knegg:

Ja, jeg begynte å bli litt bekymra nå :blunke:


#46

mina sa for siden:

:eek: og :dåne:

Jeg har heller ikke noe problem med å bruke matvarer en dag eller tre etter at det er utgått på dato. Lukter selvfølgelig først, men det er jammen sjelden jeg må kaste maten.


#47

Tinka sa for siden:

Den hadde jeg spist, så lenge den ikke lukter.


#48

Pappalille sa for siden:

I dag har jeg drukket melk som gikk ut på dato den 14. mars. :vill og gal:


#49

tinkadott sa for siden:

og jeg laget svekler i går med økologisk kefir som gikk ut 6. mars. Vi lever alle sammen enda, selv om den var 10 dager over dato ;)


#50

Mauser sa for siden:

... så nå er dere skikkelige sveklinger, hele gjengen?


#51

tinkadott sa for siden:

nopp, vi er friske og fine. Kefiren har ikke skilt seg, lukter som vanlig og svelene ble gode :) Så lurer på å gjenta sukseen i dag ;) Har nemlig en kartong til...



#53

Katarina sa for siden:

Jeg lurte også på om dere kom til å bli sveklinger nå :knegg:


#54

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Spiste seinest i går yoghurt som gikk ut på dato i slutten av september. Var helt fin. De fleste meieriprodukter er nå en gang sånn at det er trivielt å merke om de har blitt dårlige, en liten lukte/smaketest levner ingen tvil.

På den andre siden husker jeg en gang vi fant en plastpose med noen melkekartonger som hadde stått i romtemperatur fra jul til sommerferien (vi hadde et "roterom" som bl.a. dugde som verktøyskur, og ekstra kjøleplass om vinteren). De var ei lenger firkantede, men sylindriske. De utgikk uåpnet.


#55

Røverdatter sa for siden:

Jeg spiser sjelden ting som er gått ut på dato, det skal sies, men yoghurt som er over et halvt år gammel? Det må da være en noe ekstrem opplevelse?

Forøvrig minner innleggene i denne tråden meg om min gamle, gjerrige farmor som slenger ketsjup fra -98 på bordet og tørker mugg av menkomel-krem-flasken mens hun klager høylytt over dette hysteriet med datostempling. :knegg:


#56

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Nei, den var som sagt helt fin. Så normal ut, luktet normalt, smakte normalt. Ikke noe ekstremt på noen måte.


#57

Mississippi sa for siden:

Lages de av sveklingrøre og stekes i et sveklingjern ...?


#58

tinkadott sa for siden:

jeg er litt treig! Kan jeg skylde på at jeg holder på å bli forkjølet?? Mente selvf sveler ;)


#59

tinkadott sa for siden:

Jupp!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.