Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ultimate ovnsstekte koteletter?

#1

Katinka sa for siden:

Hvor finner jeg oppskriften på det?
Må kottisene steikes i panna først, eller kan de gå rett i ovnen?
Kan jeg kombinere ovnsstekt potet med kottiser i samme form?
Hva gir den beste sausen?

:blånn:


#2

nolo sa for siden:

Rett i ovnen. Lav varme og langtidssteking gir møre koteletter. Jeg pleier å ha grønnsaker og sopp i sammen med kotelettene i langpannen.


#3

Katinka sa for siden:

Takk for tips, nolo.

Nå har jeg ei langpanne full av kottiser, gulrot, rødløk, cherrytomater, chilipaprika, hvitløk, limebåter, litt kraft, soyasaus og fløte og masse krydder. I langpanna under står poteter i båter, olje, salt og pepper, hvitløk og sitronbåter.

Så er det bare å krysse fingrene. :)


#4

Divine sa for siden:

Temperatur og tid?


#5

indie sa for siden:

Nå er det ikke jeg som lager slikt her i huset, men så vidt jeg husker pleier sambo å steke de så vidt det er i pannen først. Bare så de får litt stekesmak. Legges så i langpanne med grønnsaker, krydder og det du måtte ønske, før de stekes på lav temperatur med folie over.


#6

Snø sa for siden:

:nam: dette må prøves! Har liksom alltid tatt de i panna jeg...


#7

Tjorven sa for siden:

Vi lager egentlig aldri koteletter, men ungene elsker det. Så kanskje dette var noe jeg skulle lage snart. Det er ypperlig mat på fridagene mine. Den kan jo stå i ovnen, mens jeg henter i barnehagen.

Men jeg sier som Divine: Hvilken temperatur og hvor lenge?


#8

Kirsebær sa for siden:

Jeg kjører de på 180 grader i ca 40 min. Da får de fin stekeskorpe og blir veldig gode. Kan kombineres med grønnsaker og sånn.


#9

Kirsebær sa for siden:

Hvis det er nakkekoteletter.
Svinekoteletter blir best i pannen, syns jeg.


#10

Katinka sa for siden:

Her står de på 160 grader og skal stå til sammen to timer.


#11

nolo sa for siden:

Det er omtrent det jeg pleier også. I hvertfall rundt halvannen time.


#12

Katinka sa for siden:

Bortsett fra at sausen skilte seg litt, var dette bare knallgodt! :riktig:


#13

Inagh sa for siden:

Det hørtes ille godt ut, og skal definitivt forsøkes! :nam:


#14

Frances sa for siden:

Men folie over? :må ha inn med teskje:


#15

Kirsebær sa for siden:

Nakkekoteletter eller andre koteletter?


#16

Stellebord sa for siden:

Disse er kjempegode!

Elvis-koteletter til fire
4 tykke koteletter
(slakterkjøpt)
2 ss mel
2 ts tørr sennep
4 fedd hvitløk
1 ts salt
masse pepper
½ liter kyllingkraft
1 boks fløte
1 ss grov sennep

1. Bland mel, sennepspulver, hakket hvitløk, salt og pepper. Gni
godt inn i kotelettene.
2. Legg kotelettene som takstein i en ildfast form. (Obs! med
fettranden opp!) Strø resten av melblandingen oppå.
3. Hell over kyllingkraften og fløte-/sennep-blandingen slik at den
nesten når opp til toppen av kotelettene.
4. Stek i 180 grader i cirka tre timer.


#17

Tjorven sa for siden:

Tusen takk for oppskrift. Dette var lørdagsmiddag hos oss i dag, og det smakte alldeles fortreffelig. Jeg hadde aldri tenkt på å steke koteletter på den måten.

Vi endte med å steke ved ca 160 grader i nesten 2 timer. Da ble både kjøtt og grønnsaker veldig møre og gode.


#18

Levic sa for siden:

Abbonerer:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.