Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Varmepumpe og strømsparing

#1

maribo sa for siden:

Vi har enebolig, vurderer å investere i varmepumpe.

I den forbindelse har jeg et enkelt spørsmål til dere som har enebolig (el.) og som har investert i dette; hvor mye sparer dere i strømutgifter nå i forhold til før?

Vi har enebolig i tre etasjer (soverom og inngang i sokkel, stue/kjøkken i første + loftstue/kontor), og pumpa vil komme mellom sokkel og første etasje.
Vi har varmekabler i sokkelen, og vedovner i sokkel og på stua. Har to panelovner som står på noen timer pr dag.


#2

mkj sa for siden:

Dette lurer jeg også på.

Tilleggsopplysning for oss: vi har hus over to etg, kjeller og første etg. Hovedvarmekilden er varmekabler i alle gulv i kjelleren. Og den kan vi nesten ikke slå av, for da blir det grisekaldt på gulvet. Har ellers en rullende oljefyrt sak som vi slår på når det er som kaldest (har ved-ovn også, men kan ikke bruke den når ettåringen ikke greier å holde fingrene av fatet. Er forøvrig ganske lukket mellom etasjene, kun en vanlig trappenedgang uten dører.


#3

Erica sa for siden:

De jeg kjenner som har varmepumpe sier at strømregningen ikke går ned, snarere opp. Om det kommer av at de fyrer mindre med ved og at de generelt har høyere temperatur inne større deler av dagen vet jeg ikke. Men det er mulig.


#4

Optimist sa for siden:

Vi hadde kun oppvarming med vedfyring før varmepumpa kom i hus, så for vår del gikk strømregningen opp.
De som hadde oppvarming med strøm før varmepumpa sier at strømregningen gikk litt ned.


#5

m^2 sa for siden:

bruker de dere kjenner varmepumpa om sommeren også? For da er det vel ikke så rart om regningen går litt opp? (vurderer varmepumpe)


#6

Optimist sa for siden:

Jeg har ikke tenkt over om de har slått av varmepumpa om sommeren, jeg.
For vår del så har vi jo ikke fyrt med ved om sommeren, så jeg regner med at vi da også slår av varmepumpa. Så sant det ikke blir så varmt at vi må bruke pumpa som aircondition,da.. :tvilerveldigsterktpådet:


#7

maribo sa for siden:

Vet jo at størrelsa på pumpene kan ha en del å si, og at de mindre pumpene (under 7 iallfall) ikke er egnet for norske forhold. Jeg vil ha en på over 9 hvis jeg skal ha...


#8

Nina sa for siden:

Installerte varmepumpe høsten 2007 og har sammenlignet forbruket med året før. Har gått ned ca. 30 % totalt i forbruk. Har da brukt varmepumpen nesten utelukkende til oppvarming, bare et par ganger har jeg satt den på for å kjøle ned om sommeren, men da har den stått på i maks en halv time.


#9

Fara sa for siden:

Vi har også gått ned i strømforbruk etter at vi kjøpte varmepumpe. Den er montert i stua og holder alle tre etasjene med varme. Vi har ikke brukt annen varme etter vi fikk den, bortsett fra varmekabler på badene og yttergangen.

Vi har den på hele tiden, også om sommeren. Hvis man stenger den av for en periode vil det påvirke levetiden til varmepumpa.


#10

Teofelia sa for siden:

Hvis folk sammenligner kostnader, er det jo ikke så rart om disse har økt, all den tid strømprisene har doblet seg og vel så det på bare kort tid. Det er forbruket man må sammenligne for å kunne si noe fornuftig om strømsparing.

#11

Teofelia sa for siden:

Vi installerte for øvrig varmepumpe for en måned siden og er spente på forbruket.


#12

Isolde sa for siden:

Er litt usikker på strømforbruket, men vi bruker mer strøm i et helt nytt hus nå med varmekabler på bad og panelovner i stue/kjøkken enn i et trekkfullt hus fra 81 med varmepumpe. Huset her er 25kvm større.

Vi brukte varmepumpen både vinter og sommer. Hadde den av en liten periode vår og høst. Utrolig deilig å ha et sted å kjøle ned på sommeren.


#13

sannereg sa for siden:

Vi har hatt varmepumpe i 1,5 år og strømutgiftene har gått litt opp, men vi har bare det som fyrring, bortsett fra at pellets ovnen har gått noen kvelder da, tempraturene var på 20 minus, så vi har spart inn de 6000-7000 kr vi pleier å bruke på pellets og har kansje fått 2000 kr ekstra i strøm i året så


#14

turi sa for siden:

Vi har tidliger bare fyrt med gratis ved, så for oss så ble det litt dyrere med varmepumpe. Men det er jevn god varme hele tiden, og godt å stå opp om morgenen og komme hjem fra jobb.

Vi pleier å slå den av når vi er hjemme og fyre med ved.

Vi bruker pumpa om sommeren for å ha det kjølig inne, ett must og en lykke for meg som ikke orker varme om sommeren!!

Men pass på å få en pumpe som ikke durer!!


#15

Guava sa for siden:

Vi har to varmepumper i hus. Tidligere ble huset oppvarmet av sentralfyr (fyringsolje), vedfyring og strøm. Det skal sies at sentralfyren var dårlig og det var paneler kun i få rom. Nå etter at vi fikk varmepumpene brukes ikke mer enn den ene pumpa ved temperaturer ned til minus 10. Ved kaldere vær brukes begge. Vi har kun strøm på varmekabler på bad og kjøkken i tillegg. For oss har strømforbruket gått ned betraktelig etter at vi fikk varmepumpene. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mye det er snakk om, men vi har lavere regninger nå selv om vi har flere barn, mer klesvask, mer oppvask, mer varmtvannsforbruk, varmer opp flere rom og økt strømpris. Varmepumpa som varmer opp hele huset på dager som denne bruker ikke mer strøm enn det de to oljefylte elektriske ovnene vi hadde i stua brukte og da måtte vi fyre med ved i tillegg+ ha panelovner på i mange rom for å få det varmt.


#16

Guava sa for siden:

Jeg kan legge til at vi bor på to etasjer og har store åpne rom i første etasje. Når det er rundt 0 grader ute varmer varmepumpa i første etasje opp rommene i 2 etasje også og vi har ikke på ekstra varme der. Det er kun på de kaldeste dagene vi slår på varmepumpa oppe som står vendt slik at den blåser rett mot rommene.


#17

Mauser sa for siden:

Vi har en 'stor' (12) varmepumpe som varmer stue/kjøkken på tilsammen 70 kvm. I tillegg fyrer vi noe i peisovn. Varmepumpa står på kontinuerlig på 21-22 grader, når vi husker det skrur vi ned til 19 grader på natta. Fra begynnelsen av november til nå har den brukt strøm for ca 1500 kr i følge Clas Ohlson-måleren.

Kjøling om sommeren er så nydelig at vi lett bruker litt strøm på det også.


#18

Mauser sa for siden:

Du kan trygt la den stå på når du fyrer. Da drar den inn varmen fra vedovnen og fordeler den rundt i rommet, nesten uten å bruke strøm (ikke mer enn et par lyspærer), og filtrerer luften samtidig. Dermed får du med det beste fra begge deler. Start/stopp sliter også mer på pumpa enn kontinuerlig drift på lav belastning.


#19

Isolde sa for siden:

Signerer Mauser. Lønner seg ikke mye å slå den av og på. Samme om sommeren. Bedre å ha den på sånn at den bare vedlikeholder kulden enn at den ofte må senke tempraturen mange mange grader.

Pumpen slår jo av varmeelementene når det er varmt nok eller varmere i luften.


#20

Erica sa for siden:

Det er vel forbruk i kwh vi har snakket om, egentlig ikke regningen i seg selv.


#21

turi sa for siden:

Det er ikke sparing av strøm som gjør at jeg skrur den av, det er den svake suselyden som jeg absolutt ikke orker. Og vi har en pumpe som nesten ikke har lyd i det hele tatt. Jeg orker bare ikke unødvendige irritable lyder.

(Vi har en boritmot lydløs pumpe altså, ingen andre som hører pumpa utenom meg..:sparke:)


#22

Teofelia sa for siden:

Jeg vet det er det man bør snakke om, men jeg har inntrykk av at mange (ikke nødvendigvis her inne) bare ser på summen på regningen likevel.

#23

Isolde sa for siden:

Jeg får da håpe at det er økning i kwh mannen snakker om når han sier at vi har økt i forbruk. Jeg følger ikke med siden han har passordet og alt til Bkk sidene. Noe man man da delegere vekk.


#24

meisje sa for siden:

Vi har varmepumpe og ny varmtvannstank med 3KW element som ble innstallert samtidig. Før dette hadde vi oljefyr til oppvarming og varmtvann. Om sommeren kjørte vi oljefyren på strøm. Strømforbruket i kWh er mer eller mindre det samme som før. Men vi sparer 3-4000 l med olje i året så det er definitivt MYE billigere. Vi bruker ikke varmepumpen om sommeren og 1 etasje er meget dårlig isolert og har trekkfulle vinduer.

Vi har et hus på 140 m2 og bruker 15000 kWh i året.


#25

Katta sa for siden:

Vi har rekkehus, 110 kvm åpen løsning og fikk varmepumpe sist høst. Tidligere fyrte vi med strøm i kabler i gang og bad, litt panelovner og fyrte med ved. Etter vi fikk varmepumpa har strømforbruket vårt gått bittelitt ned, men vi kjøper ikke ved. Og vi har det varmere i hele huset, nå har vi en jevn varme. Før sto vi opp til iskaldt hus og hadde iskaldt hus igjen når vi kom fra jobb.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.