Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til fin fest-drakt til voksne?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke, og kommer ikke til å få råd til bunad så lenge jeg lever, sikkert. Med mindre jeg kjøper en brukt, men må vel regne med en ganske saftig sum da også. Så det nærmeste jeg kommer er en festdrakt, tror jeg. Men hvilken? Kan jeg få en FIN festdrakt til rundt et par tusenlapper? Eller er jeg fryktelig optimistisk nå?


#2

Angelique sa for siden:

Sparkjøp

Festdrakt i tradisjonsrik design av beste kvalitet.Leveres komplett med skjorte.Liv med flott broderi og fløyelsbånd.Tinnhekter med sølv- farget snor.Stakk med broderi og fløyelsbånd nede samt lomme i høyre sisesøm.Forkle med broderi øg fløyelsbånd både nede og på beltet.Fòret.Drakten kan reguleres både i lengde og bredde.Leveres i eksklusiv oppbevaringspose i bomull.60% ull,40% polyester. Renses.

kr 1 850,00


#3

Angelique sa for siden:

Cape. Festcape i klassisk fasong med dekorbånd. Lukkes med hekte. Capen er av beste ullkvalitet med 15% polyester. Renses.

kr 499,00


#4

noen sa for siden:

Den Sparkjøpdrakten går ikke inn under min definisjon av "fin". :sorry:



#6

Angelique sa for siden:

Helt ok syntes jeg
Man får jo ikke bunad for ca 2000,-

Tenkte bare å hjelpe til litt jeg.


#7

noen sa for siden:

Denne var ikke så ille synes jeg:

Å få en pen drakt til under 2000 kr kan bli vanskleig tror jeg.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes den Sparkjøp-drakten er veldig fin. Men tør jeg å kjøpe den om folk går rundt og skuler på meg og tenker "gjerrigknark" eller "fattiglus" på 17. mai?


#9

noen sa for siden:

Hvis du synes den er fin, er det uvesentlig hva andre måtte tenke og mene. Og hvis noen går rundt og tenker "gjerrigknark" eller "fattiglus" om andre på 17. mai pga påkledning, har de et alvorlig problem.

Jeg går nok rundt og titter på bunadene og draktene til folk og tenker at "den var fin", "den var rar" osv., men det tror jeg nok noen tenker om bunaden min også. Den er i hvert fall stemplet som "kjedelig" av en del... :knegg: Hva så liksom?


#10

Nenne sa for siden:

Det skal du i hvert fall ikke tenke på! Ta den på og føl deg fin. :)

#11

Angelique sa for siden:

Jeg syntes også den er helt ok Iset
Jeg kjøpte drakt til minsten der nå nylig, og så denne ovenfor IRL.
Syntes den så helt flott ut.
Og om du liker den og syntes du er fin, da hever du deg over alle andres meninger Iset.


#12

Fluke sa for siden:

Jeg tok et bildesøk på google og ramlet rett inn i denne tråden. :)


#13

noen sa for siden:

Jøss! For et spennende, interessant og opplysende forum!


#14

Fluke sa for siden:

Og jeg ønsker meg Jærdrakt selv om jeg har to bunader (de er for små :flau: ).


#15

Dixie Diner sa for siden:

Takk. :D

Jeg har alltid hatt lyst på bunad, faktisk hele livet mitt. Synd det er så himla dyrt. Jeg kan spare i mange år, men samtidig føles det svært lite riktig å bruke 30.000 eller mer på et plagg når ungene trenger så mye og vi skal pusse opp hus osv. Så jeg har slått fra meg bunad for lenge siden, om vi da ikke vinner i lotto. :knegg:

Kunne kjøpt en brukt bunad, men ifølge venner er dét også gale. Men det bryr jeg meg ikke om, for ingen SER jo at den er brukt, dessuten elsker jeg å handle brukt.


#16

Obelix sa for siden:

Jeg personlig hadde heller spart til jeg kunne kjøpe meg bunad.
Jeg synes festdrakter er helt fint på barn, men ikke voksne.
Men jeg tenker ikke fattiglus eller gjerrigknark om jeg hadde sett en voksne i festdrakt altså.
Man kjøper og bruker det man liker/synes er fint.


#17

noen sa for siden:

Rare venner. :nikker: Jeg synes bunad passer ekstra godt som bruktkjøp jeg. Det er jo et plagg som kan holde seg fint uendelig lenge, og at andre har pyntet seg med det er koeslig å tenke på.


#18

Adrienne sa for siden:

Jeg ser ikke noe galt i å kjøpe bunad brukt, hvorfor skal det liksom ikke være greit?

Og så har jeg en sånn underlig deja vu-følelse nå, Iset.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Hvis jeg skal spare til en ny bunad blir det aldri. Men jeg kan jo kjøpe en brukt. Allikevel har jeg en stor sperre når det gjelder å bruke så mye penger på et PLAGG altså, vi trenger så mye annet. Kunne reist på en fin ferie til den prisen også. Huff. Men jeg har jo alltid hatt lyst på ... tenke


#20

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg tror jeg har diskutert det her inne før, fikk en deja vu-følelse jeg også. Skulle kanskje søkt før jeg la ut tråden, men det betyr jo ingenting.


#21

Obelix sa for siden:

Sånn må du ikke tenke. Det er alltid noe annet man kan bruke pengene på.


#22

noen sa for siden:

Et argument for å kjøpe bunad (gjerne brukt) er at den kan gis den videre til barn eller barnebarn. "Denne bunaden har jeg etter oldemor Iset!" Jeg gjetter på at kvaliteten på Sparkjøpdrakten står i forhold til prisen, og da er det ikke et plagg som kan gå i arv. Den er heller ikke laget slik at den kan syes inn, ut, opp og ned som de fleste bunader er.


#23

Smash sa for siden:

Venninna mi har ønsket seg bunad lenge. Jula for 2 år siden var mannen hennes og opprettet en "bunadskonto" til henne. Der har de lagt inn penger nå og da, i tillegg til jul og bursdager.

Nå er hun nesten i mål. :)
Bare et tips.


#24

Che sa for siden:

www.tronderdesign.no har veldig fine drakter - men de koster sikkert nærmere 10.000 vil jeg tro.


#25

Adrienne sa for siden:

Nei, for all del. Jeg glemte å legge ved :knegg: også, det var altså litt morsomt ment.

Og for å være litt alvorlig, jeg husker at du har spurt om dette før, både ved en og to anledninger, noe som er et bevis på at dette er tanker og ønsker du har hatt lenge. Du har tidligere fått råd om at du kan spare, men jeg ser at i den økonomiske livssituasjonen du er nå så er det ikke enkelt-penkelt å hoste opp 30000 kroner til en bunad. Ikke 15000 kroner heller. Så hva om du har to tanker i hodet på en gang, først en konto som du kaller bunadskontoen din, hvor du kan sette inn bittelitt nå og da, bursdagsgaver, julegaver etc. Det er den langsiktige bunadsparingen din, som du gjerne kan ha et 10-15-20-års perspektiv på. I mellomtiden kjøper du en billigere festdrakt, a la sparkjøp, som du kan være stolt av, kose deg med og nyte nå. Om 10-15-20 år er den sikkert så slitt at du med god samvittighet kan tømme bunadskontoen og kjøpe deg akkurat den drakten du har lyst på.


#26

Røverdatter sa for siden:

Hvis du syns sparkjøpdrakten er fin, så er vel det nok? Det er jo du som skal bruke den og da betyr det lite hva andre syns. Jeg tenker at det er mange fine kjoler jeg heller ville kjøpt for 2000 kroner, men det er jo meg.

Jeg har hatt bunad siden konfirmasjonen og jeg syns det var en veldig lur investering. Det er det eneste plagget jeg planlegger å beholde ut livet og som i tillegg kan gå i arv til barn og barnebarn. For meg er den mye mer verdt og mye mer varig enn både oppussing og utstyr til ungene. Jeg har brukt den i flere brylluper og hver 17. mai (unntatt da jeg var gravid og året etter) og jeg får ordentlig høytidsfølelse av å kle meg i det tradisjonsrike plagget med sølv og alt som hører til. Jeg vil anbefale å spare til bunad hvis du ønsker deg det. :nemlig:


#27

Veronal sa for siden:

Jeg ville heller spart til bunad (noen hundrelapper i måneden på autotrekk) og kjøpt en fin kjole nå - f.eks. spesialsydd fra en av sydamene som "florerer" på nettet for tiden?


#28

Pebbles sa for siden:

Et glimrende forslag!

Og om du ønsker deg brukt bunad (hva i all verden kan være argumentene MOT å kjøpe brukt? :skeptisk: ), så vet jeg at Hønni kjenner til noen som selger brukte bunader! :jupp:

:knegg:


#29

Pebbles sa for siden:

Også et godt forslag. :nikker:
Jeg tipper du kan få en sydame til å sy en drakt til deg også, av ullstoff, bomull, lin i et enkelt bunads/drakt preget mønster til et par tusenlapper - da blir den unik for deg.


#30

Bluen sa for siden:

Det synes jeg var et godt forslag. :nikker: (Og så må jeg bare fnise litt av kommentarene som alltid kommer - at ingen festdrakter er fine og det bare er "the real thing" som er bra nok. :rolleyes: )


#31

noen sa for siden:

I denne tråden ser jeg bare denne kommentaren:

Her står det ikke noe om at det bare er bunad som er bra nok.


#32

Bluen sa for siden:

Nei, det er mulig jeg var litt snar der. :sorry: Jeg tenkte bl.a. på din kommentar til den første drakten det kom bilde av, og det jeg leser som et generelt "bunadspress". Men det er jo mulig at dere leser Iset helt riktig, altså, og at det er "ekte" bunad hun innerst inne vil ha.


#33

noen sa for siden:

Jeg likte ikke Sparkjøpdrakten, men jeg synes det finnes flere fine festdrakter. :nikker:

Jeg har inntrykk av at Iset (hvis hun kunne se bort fra hva det koster) ønsker seg en forseggjort drakt/bunad som ligger i en litt annen prisklasse enn Sparkjøpdrakten.


#34

Fibi sa for siden:

Iset: Jeg er i hvertfall IKKE en av vennene som syns det er galt med brukt bunad. Synes ikke det har noe å si i det hele tatt, annet enn at det er helt supert om det går an å spare penger.


#35

Bluen sa for siden:

Det eneste skumle med brukt bunad er tanken på de folka som stjal bunaden til Hønnis mor, synes jeg. :skremt:


#36

Obelix sa for siden:

Jeg mente ikke å si at ingen festdrakter er fine. Jeg synes bare ikke slike Sparkjøp festdrakter er fint til voksne.
Jubileumsdrakta til Oslo er jo fin og den klassifiserer vel ikke som bunad?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.