Guava sa for siden:
....
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Guava sa for siden:
....
Mandino sa for siden:
Kinakål benyttes uhyre sjelden, men vi har hatt tynne strimler i balndingen vår når vi lager vårruller + at jeg benytter det i en sur og sterk soppsuppe.
Amic@ sa for siden:
Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg kjøpte eller smakte kinakål. Men ble litt fristet av å smake igjen nå.. bare for å " mimre " litt..
Noen med gode oppskrifter? Går kanskje an å steke i wok ?
Tallulah sa for siden:
Det hender vi får kinakål i kassa fra kolonihagen, og chilikål er godt å lage av den, evt ha det i wok. Syltet kål er også godt.
GeekyGirrrl sa for siden:
Svigermor bruker fortsatt kinakål... Det er jo det som er salat... :sukk:
Karima sa for siden:
Kinakål funker supert i wok. :jupp:
mkj sa for siden:
Jeg tror kinakålen er undervurdert, og det får vel 80-tallets tanke om at det er en salat ta skylden for. Men det er jo kål, og kan sikkert brukes til mye godt med det som utgangspunkt.
Irma sa for siden:
Jeg har ikke brukt kinakål på mange år, men da jeg bladde gjennom mammas matblader fra 70- og 80-tallet for litt siden ble jeg litt fristet til å spa den fram igjen. Smakte forresten en utrolig god varm rett med kinakål i kina. Inntil da syntes jeg varm kinakål hørtes py ut.
Tito sa for siden:
Det er ekstremt sjelden kinakål er i bruk her også. En sjelden gang i blant lager vi en wokrett med kinakål, og det er det godt til. Men det er lenge siden sist.
Dixie Diner sa for siden:
De absolutt eneste gangene vi bruker kinakål er når vi spiser taco sammen med krystallklart, for hun MÅ ha kinakål til. Ellers spiser vi det aldri. Kommer liksom aldri på å ha det, det er så mye annet salatgreier som er bedre.
trøtt sa for siden:
Vi har hatt det et par ganger når vi har hjemmelaga hamburger siden samboeren min syns det er godt. Jeg bruker det også i wok av og til.
Turban Smukk sa for siden:
Jeg tror ikke jeg har spist kinakål siden åttitallet, men har lyst til å prøve den i wok. Som salat smaker det ikke godt i det hele tatt.
Robyn sa for siden:
Det må være mange år siden jeg spiste kinakål sist, kan ikke huske det i allefall.
Men ja, vi og red høyt på kinakål-bølgen på 80-90 tallet. :knegg:
Irma sa for siden:
Jeg får sånne flashbackgreier til tiden hvor jeg hakket kinakål. Det hvite for seg i firkanter, og det grønne for seg i strimler. Det gikk mye kinakål de gangene mamma og pappa var på Grete Roede husker jeg.
Dali sa for siden:
Fikk det i kyllingsalaten min på Peppes for to uker siden. :urk:
Daisy sa for siden:
Signerer :knegg:
Ellers har jeg ikke smakt kinakål siden oppveksten. Da var det jo det som var salat.
Che sa for siden:
Gubben er som krystallklart - han vil helst ha kinakål i Taco. Nå har vi svært sjelden Taco, så det er ikke et hot tema. Forøvrig spiser jeg jo kinakål når vi er på kinarestauranter. De bruker det jo ganske ofte, synes jeg.
Manga sa for siden:
Jeg kan fint finne på å lage salat med kinakål. Men, spiste det nok oftere på 80-tallet enn nå.
Dali sa for siden:
:fnis: Slapp T.I. iallefall. De hadde til og med store deler av stilken med. Mye mat i den sikkert. :nemlig:
Imma sa for siden:
Åh :rolleyes: Er kinakål helt annenrangs mat her? Blir oppgitt av snobberiet som finns i alle varianter.
Kinakål bruker vi i forskjellige varianter. I wok og i salater hovedsaklig. Vi liker smaken og sprøheten.
Señora sa for siden:
Et par av mine venninner sverger fortsatt til kinakål i salaten, og liker kun thousand island dressing.
Jeg kjøper ikke kinakål til salaten, men jeg føler at burgersjappene og diverse fremdeles kun bruker kinakål og thousand island.
Heiko sa for siden:
Kinakål bruker vi faktisk i wok og nuddelsuppe. Aldri i salat.
malena sa for siden:
Jeg bruker kinakål under hvitosten på brødskiva. Det er kjempegodt!
Ellers bruker vi det i div gryter og supper og en sjelden gang i salat.
Dali sa for siden:
Sprø salat er godt uansett hva den heter. Vassen kinakål druknet i kyllingsaus er ikke det jeg forventer når jeg går ut og bestiller dyr kyllingsalat. :niks:
Esme sa for siden:
Hehe, jeg ble overdosert på 80-tallet og synes egentlig ikke kinakål passer så godt i salat, det er jo en kål. Derimot synes jeg den er undervurdert i woker.
Jeg er enig med de som begynner å bli trøtt på ruccola i alle mulige retter, det er såpass sterk smak på det at man blir jo lett lei. I salater liker jeg best storbladete "salat"-typer som eikeblad, vanlig spinat og rabarbra.
Tallulah sa for siden:
Jeg skal lete etter oppskriften senere i kveld!
Det er vel en ganske vanlig oppfatning av kinakål i salat, er det ikke? Veikro, kinakål, boksemais og thousand island. Selvfølgelig er det lov å like det, akkurat som det er lov å synes at akkurat kinakålsalat er motbydelig og man har lyst til å finne andre måter å bruke kålen på.
Jeg syns for øvrig ikke kinakålen er verst i salater, heller boksemaisen og thousand islanden.
Tallulah sa for siden:
Rabarbra? Er ikke rabarbrablader giftige?
Maverick sa for siden:
Jeg husker jeg putta en gulerot i et kinakålblad og tok på Thousand Island da jeg var yngre. :knegg:
Jadda. Rene Anatole helt fra begynnelsen. :nemlig:
Esme sa for siden:
:jupp: Koreansk kimchee er kjempegodt som siderett.
Esme sa for siden:
Åhh, hva heter den da, den salaten med grønne store blad og hvor stilken er rød, den heter red rhubarb på engelsk så jeg har antagelig kortsluttet i hodet og tenkt at det var rabarbra.
Ole Brumm sa for siden:
Bruker det ikke så ofte, men kan finne på å ha det i salat, det blir mest brukt i varmmat.
Tallulah sa for siden:
Åja den ja. Det er ikke rabarbra. Man må ikke bruke rabarbrabladet, de er giftige (fant jeg ut etter litt googling). Jeg lurer på om det er en slags mangoldvariant eller spinatvariant. Litt dumt at bama bruker det engelske navnet, siden noen kan begynne å gnafse på rabarbrabladene.
Esme sa for siden:
Takk for oppklaring! Jeg tror nok ikke jeg hadde kommet til å bruke vanlige rabarbrablader, de ser jo faktisk ganske forskjellige ut fant jeg ut når jeg googlet bilder nå. Men jeg er enig i tanken, bama burde kanskje ha skiftet til annet navn.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Spiser kinakål i salat og i wok, syns det er godt i salat,jeg. Men jeg syns vanlig kål er godt i salat og, da....
rajraj sa for siden:
Jeg lager det på denne måten:
Finstrimle et kvart kålhode, cirka, legg i en stor bolle.
Kok opp 3 dl vann, 2 dl eddik (7 %), 1 ss brunt sukker, 1 ss revet ingefær, 1 rød chili i skiver.
Hell laken over kålen, la stå og trekke til det er blitt kaldt.
Hell av laken, servér. :nam:
Ellers bruker jeg kinakål i wokretter og nudelsuppe. Synes det er kjempegodt.
rajraj sa for siden:
Vær så god. :neie: Jeg har utviklet den litt fra en Bent Stiansen-oppskrift. Han har 50/50 vann og eddik, men det synes jeg blir alt for skarpt, spesielt til kinakål, som tar til seg mye smak. Jeg bruker denne laken til gulrotbiter og blomkål også, da har jeg også oppi pepperkorn (som jeg plukker ut før servering). Kjempegodt som tilbehør til spicy mat, for eksempel vårruller, eller til fet fisk.
Polyanna sa for siden:
Jeg syns kinakål er helt ok å blande med annen salat, siden den er så sprø. Og varm, men det er det lenge siden vi har brukt. Rent glemt det.
Tuneland sa for siden:
Jeg har kjøpt kinakål et par ganger i det siste, plutselig fikk jeg så lyst på det. Da var det evigheter og vel så det siden sist jeg kjøpte kinakål. Det er ikke mye smak i kinakålen, men sprøheten gjør den litt god lell. Også synes jeg det hvite er nesten det beste.:o
Varm kinakål har jeg aldri smakt, er det noen som har oppskrift på en rett med det?
krystallklart sa for siden:
Jeg bruker storsett bare kinakål i salater, isberg smaker så beskt. Og andre salattyper, enten liker jeg ikke, eller kommer jeg ikke på å kjøpe/prøve.
Hyacinth sa for siden:
Bruker sjelden kinakål. Men det er jo som navnet sier, en kål og ikke en salat. Jeg har med hell laget dampet kinakål (halve) i asiatiske retter. Sammen med nudler og deilige sauser. :)
Inagh sa for siden:
Jeg tror jeg spiste meg ferdig på kinakål på 80-tallet en gang. Humrer fortsatt godt når vi en sjelden gang spiser middag på ei veikro, og salaten består av en haug kinakål dynket i Tousand Island. :humre:
Irma sa for siden:
Nå fikk jeg plutselig lyst på kebab. :sjokk: Jeg som bare liker kebab og hamburger i fylla. Husker at det var digg klokka 3 om natta etter et visst inntak av alkohyler sånn på midten av nittitallet. Masse kinakål, mais og het kebabsaus. En kartong med melk kjøpt på bensinstasjonen ved siden av.
Maverick sa for siden:
Hysjhysjhysj! Hver gang noen sier k-ordet får jeg en intens craving! :gaah:
Irma sa for siden:
K som i kebab? :glis:
Benzo sa for siden:
Jeg bruker det ikke ofte, men innimellom. Steker finstrimlet kinakål, løk og sopp i meierismør, krydrer etter ønske og hiver i en god dæsj med fløte. Koker til det tykner. Godt ved siden av kjøtt.
Hønemor! sa for siden:
Bruker bare kinakål i vårruller.
Maverick sa for siden:
:lalala:
Jeg har jo sluttet med sånt! :sutre:
Irma sa for siden:
Da må du slutte med det. :nemlig: Å slutte mener jeg. K(biiiip) er sunt, året rundt!
Blir mer og mer empatisk for hver dag som går. :stolt:
Maverick sa for siden:
:haha:
Dixie Diner sa for siden:
Pft, du kan nå hvertfall gjøre noe med cravingen om du vil. Det er litt verre for meg å sitte og crave sinnssykt etter Bislett kebab-kebab her i Sandnes. :sur:
gajamor sa for siden:
Vi må kjøre 9 mil for i det hele tatt å få kjøpt noe som kan kalles kebab. :sur: Gubben pleier å kjøre til Oslo en gang i skuddåret for å gå på konsert, men jeg vet at musikken bare er en unnskyldning for å få spise kebab. :nemlig:
Kråka sa for siden:
Bruker ofte kinakål vi, men egentlig er jeg ikke så veldig glad i salater.
Tallulah sa for siden:
Jeg skjønner ikke at det går an å crave noe så disgøsting som kebab. Snodig kanelstinkende kjøttblanding, nei takk. :spy:
trøtt sa for siden:
Jeg bruker boksmais i salat, men jeg har da masse annet oppi også. Er det noe galt med boksmais? :confused:
Hvis du lager wok er det bare å kutte det opp og steke det sammen med resten.
trøtt sa for siden:
Det skjønner ikke jeg heller.
Tertit sa for siden:
Vi bruker kinakål like ofte som annen kål og salat. Kinakål bruker jeg både til salat, wok og påleggssalater. Syns det er greit å variere hva man bruker. Hadde ikke greid det samme om og om igjen, samme hva det hadde vært.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.