Jeg har lyst på ett eller annet skikkelig godt til middag, som kan lages sammen med mannen, etter at ungene er i seng, uten at det krever så alt for mye av oss. Og så bør det passe til en god Margaux. Når har jeg jobbet meg gjennom alle kokebøkene mine og sliter med å inspirere meg selv. Forslag?
Nå har jeg ikke peiling på vin da men...
Når vi skal kose oss om kvelden lager vi ofte hjemmelaget bearnaisesaus, biff og stekte grønnsaker og ovnsbakte potet og tomat. Er er ganske "heftig" kveldsmat da men...
Bakt potet er også godt, med tilbehør: stekt bacon, hvitløkssmør, mais, tomat, ost, rømme eller hva vi har...
Er jeg helt på bærtur?...
Jeg synes fajitas og denslags er finfint en fredagskveld. Særlig om man lager litt sterk og god guacamole til. Eventuelt en pai. Den kan jo lages i ettermiddag og settes i ovnen først etter leggetid.
Hvis vi er har vært smarte har vi tint en frossen svinefilet, evt handlet. Denne deler vi i små biffer på ca 2 cm, kanskje 6 i alt. Stekes 3-4 min på hver side, og hvile så lenge man kan vente. Tilbehør er ofte små poteter. Som skal være gode. Petitpoteter, heter det det? Disse kokes litt før de rulles i en panne med olje, salt og pepper, og blandes med oliven, feta og soltørkede tomater. Og bredbladet persille. :nam: Enkelt og veldig godt.
400 g kyllingfilet
1 ss smør
200 g fersk sjampinjonger
1 ss hvetemel
3 dl vann
1/2 dl kaffefløte
1 buljongterning
basilikum
timian
salt
pepper
Jeg bruker også paprika
Skjær kyllingen i biter i litt smør, stek soppen sammen med kyllingen på slutten. Strø over hvetemelet og rør om. Spe på med vann og fløte, la det surre i 5 minutter, ha i krydder og evt paprika etter ønske.
Blir den tynn så bare jevner du den litt tykkere. Serveres med ris
Jeg tenkte jeg skulle stikke innom på Grünerløkka og høre litt med dem. Jeg ser på hjemmesiden at det er mulig å gjøre engangskjøp, men jeg tipper vi kommer til å begynne å abonnere hvis vi er fornøyde.