Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God fredagsmiddag til sliten, matlei mor

#1

Gaia sa for siden:

Jeg har lyst på ett eller annet skikkelig godt til middag, som kan lages sammen med mannen, etter at ungene er i seng, uten at det krever så alt for mye av oss. Og så bør det passe til en god Margaux. Når har jeg jobbet meg gjennom alle kokebøkene mine og sliter med å inspirere meg selv. Forslag?


#2

Svanen sa for siden:

Nå har jeg ikke peiling på vin da men...
Når vi skal kose oss om kvelden lager vi ofte hjemmelaget bearnaisesaus, biff og stekte grønnsaker og ovnsbakte potet og tomat. Er er ganske "heftig" kveldsmat da men...
Bakt potet er også godt, med tilbehør: stekt bacon, hvitløkssmør, mais, tomat, ost, rømme eller hva vi har...
Er jeg helt på bærtur?...


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg synes fajitas og denslags er finfint en fredagskveld. Særlig om man lager litt sterk og god guacamole til. Eventuelt en pai. Den kan jo lages i ettermiddag og settes i ovnen først etter leggetid.


#4

Minerva sa for siden:

Hvis vi er har vært smarte har vi tint en frossen svinefilet, evt handlet. Denne deler vi i små biffer på ca 2 cm, kanskje 6 i alt. Stekes 3-4 min på hver side, og hvile så lenge man kan vente. Tilbehør er ofte små poteter. Som skal være gode. Petitpoteter, heter det det? Disse kokes litt før de rulles i en panne med olje, salt og pepper, og blandes med oliven, feta og soltørkede tomater. Og bredbladet persille. :nam: Enkelt og veldig godt.


#5

Sitron sa for siden:

Legg biffstrimler og scampi i honningmarinade. Stek sammen med sopp og squash. Server med båtpoteter og salat.


#6

scilla sa for siden:

Andebryst med en god, grønn salat med modne mangobiter oppi.:værsågod:



#8

Camomilla sa for siden:

Har ikke så peil på vin, men denne retten er god:

Timiankrydret kylling:

400 g kyllingfilet
1 ss smør
200 g fersk sjampinjonger
1 ss hvetemel
3 dl vann
1/2 dl kaffefløte
1 buljongterning
basilikum
timian
salt
pepper

Jeg bruker også paprika

Skjær kyllingen i biter i litt smør, stek soppen sammen med kyllingen på slutten. Strø over hvetemelet og rør om. Spe på med vann og fløte, la det surre i 5 minutter, ha i krydder og evt paprika etter ønske.
Blir den tynn så bare jevner du den litt tykkere. Serveres med ris

Det skal vi ha i dag.


#9

Gaia sa for siden:

Det ble entrecote. God, men litt...vanlig. Neste gang tror jeg at vi skal prøve oss på FoodStory. :jupp:


#10

Pepper Lemon sa for siden:

Mener du den du kjøper på R.O.O.M? Kan man bare kjøpe en rett sånn, eller må man abonnere?


#11

Storm sa for siden:

Jeg tror nok helt sikkert man kan kjøpe en rett for seg, bare man tar kontakt i god nok tid. :nikker:

Vi har hatt Foodstory i kveld og ble som alltid fornøyd. :nam:


#12

Gaia sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle stikke innom på Grünerløkka og høre litt med dem. Jeg ser på hjemmesiden at det er mulig å gjøre engangskjøp, men jeg tipper vi kommer til å begynne å abonnere hvis vi er fornøyde.


#13

Pippa sa for siden:

jeg vet dette er en gammel tråd, altså. :sparke: Men denne tråden kom opp da jeg var ute og googlet etter inspirasjon til fredagsmiddag...

Sitron (eller andre): kan jeg få oppskrift på honningmarinade? Marineres dagen før eller samme dag?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.