Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp meg

#1

Tove sa for siden:

Jeg har sendt en mail til en oppdretter i Trondheim, om å få være forvert. Det er en nydelig chihuahua, den eneste hunden jeg kunne tenke meg, som jeg ser for meg kunne passe veldig godt for vår familie. Jeg fikk svar fra dem, og i går var de her og hilste på. Hunden var nydelig, veldig hengiven og kosete. I gårkveld etter de kom hjem, fikk jeg beskjed om at jeg fikk denne hunden, om jeg ville.

Så kommer tvilen snikende. Hva begir jeg meg ut på. Hunden er vant til å være sammen med andre hunder, og er ikke "housebroken", for der hun er nå er hun vant til å gå ut når hun vil. Vil det ta lang tid å venne henne på å si fra at hun skal ut? Hun er ca. 2 år. Ellers har jeg lyst å høre fra noen som har erfaring med denne type hund. Fortell litt. Hjelp meg å ta den rette avgjørvelsen her :)

Her er nydelige jenta da :hjerter:


#2

Sitron sa for siden:

Stygg, liten gneldrebikkje. La henne være der hun er.


#3

Tove sa for siden:

Hun er slettes ikke stygg, og hun gneldrer heller ikke ;)


#4

Mississippi sa for siden:

Dersom dette er noe du har ønsket deg lenge, så kommer du sikkert ikke til å angre. Da er det den rette avgjørelsen.
Hvilke krav har oppdretter til dere som forverter? Flere valpekull? Utstillinger?

Når det gjelder renslighet, så tror jeg nok det er viktig at du/dere er konsekvente. I og med at hun er 2 år ca, så har hun ikke det samme behovet for å lufte seg rett etter mat og soving som det valper har. Det er derfor viktig at dere lager en vane av det. Samtidig må dere i starten følge nøye med på hvilke signaler hun gir når hun evt må på luftings. Dere finner helt sikkert ut av det.

Lykke til!
:)


#5

Tove sa for siden:

Kravet er 5 kull på denne hunden. Hun er visst veldig spesiell, og hun kostet 50 000 kroner. Om det blir keisersnitt, så blir det bare 2 kull. Ellers er det ingen krav om å stille ut.


#6

Mississippi sa for siden:

5 kull??? Det var mye!
Det bør ihvertfall være lenge mellom disse kullene, rasen er ikke spisielt kjent for å være 'gode avlsdyr'.
Men om det er lenge nok i mellom, og hunden kan føde normalt er det vel greit.
Jeg er ikke tilhenger av å avle på dyr som ikke egentlig er i stand til å føde dem på den naturlige måten.


#7

Tove sa for siden:

Jeg syntes det hørtes mye ut med 5 kull, og spurte litt i forhold til det, men det var visst vanlig å kunne ha 5 kull. Jeg sa at man måtte se an hunden, for å se om den hadde godt av så mange kull. Vil tro det sliter på den lille kroppen.


#8

Mississippi sa for siden:

Nå er ikke jeg så kjent i Chihuahua-miljøet, men det er ikke vanlig med 5 kull i forvertavtaler. De fleste skal ha 2 kull (kanskje 3).
5 er mye!
Meningen med en forhund er at man skal ha noe å avle på uten at man trenger å ha hunden hjemme hos seg selv. Når hunden er 'inntjent' (innkjøp, for, forsikringer osv) overdras hunden til forvertfamilien. En hund av denne rasen får riktignok ikke så mange valper, men når man selger valpene for mellom 18-25 tusen kroner, så går jo denne inntjeningen (og vel så det)ganske fort.

Jeg er imot rovdrift på motehunder eller såkalte populærraser, så jeg ville nok ikke gått med på så mange kull.


#9

Tove sa for siden:

Takk for innspill! Jeg må si jeg er i villrede i forhold til dette, men de hadde 5 kull på alle hundene, så langt det var forsvarlig. Kanskje man kan få inn en klausul i forhold til antall valper de kan få på henne. For de kan få mellom 1 og 6 valper i hvert kull.


#10

Mississippi sa for siden:

Jeg mener ikke å være negativ, jeg syns bare det var mye.
Snakk mer med oppdretter og få et bedre inntrykk av dem enn du har.
Det er også mulig å ta kontakt med raseklubb og få svar derfra. Oppdretter'n vil jo aldri være objektiv.

Lykke til.
Hund er gøy!!
:nikker:


#11

Che sa for siden:

Jeg er mest nysgjerrig på hvilken kennel det er fra - jeg vet om et kennel på mellom oss og dere som driver med oppdrett av chihuahua bl.annet - Vi har kjøpt hund fra dem og oppfatter dem som seriøse iallefall - om det ikke er fra dem, så kan du jo ta kontakt med denne dama og forhøre deg, tenker jeg....Hun kan iallefall chihuahua.


#12

Perhonen sa for siden:

Skal høre med en oppdretter jeg kjenner. 5 kull høres forferdelig ut syns nå jeg. Men jeg har "bare" en rasekatt, og de får som oftest to kull før de blir sterilisert. Er i hvertfall ikke snakk om fem kull. Det kan jo ta drepen på dyret.


#13

Canisa sa for siden:

5 kull?
Vår oppdretter kjører 2, maks 3, kull på sine tisper, og det er ofte 2 kull som er avtalen i kontrakten mellom forvert og oppdretter.

Jeg ville nok kontaktet raseklubben for å forhøre meg om seriøsiteten til denne oppdretteren. :nemlig:



#15

Elise sa for siden:

Huttemeggrøss for ei nettside! :skremt:


#16

Tove sa for siden:

Ja, siden var ikke mye å skryte av :D Men det alene gjør ikke at de ikke er seriøse i forhold til hundene? Kanskje det er noen som har kjennskap til denne kennelen?


#17

Tinka sa for siden:

Syntes det hørtes mye ut at oppdretter skulle ha igjen fem kull på forvertavtalen.


#18

Perhonen sa for siden:

Har snakket med en annen oppdretter, og hun anbefaler ikke mer en 2-3 kull. Det er forøvrig heller ikke vanlig på en foravtale. Tror det der kan være svindel. Bør være obs på det i hvertfall.
Hun sier at noen av hundene er importert fra Finland hvor prisen er lavere enn her. Tror du ikke skal satse på de der jeg. Det er tross alt ganske mye arbeid med hvalper også. Og med fem kull a tre hvalper feks så kan du jo selv regne på hva du "betaler" for hunden til slutt. 270000 pluss arbeid. Dyr hund. Da kan du like gjerne kjøpe en tispe til avl og begynne for deg selv.


#19

Mississippi sa for siden:

Dårlig hjemmeside sier ikke at kennelen nødvendigvis er bra eller dårlig, menn innholdet gjør det.
De har en link som heter 'helse', der er det minimalt med info om helse for hunder, mye om tenner da ...
De har også en link til 'famous chihuahuas' hvilket jeg i utgangspunktet er skeptisk til.

Kan jeg spørre hvordan du kom i kontakt med oppdretter'n?


#20

Tove sa for siden:

Fant en annonse på finn.no.


#21

Perhonen sa for siden:

chihuahuaforum.onlinegoo.com/

Prøv heller å legge inn ønske om forvertavtale her. Jeg fikk min katt gjennom mainecoonforumet, og kan ikke få fullrost henne jeg fikk henne i fra. Kjempeflott gjeng.


#22

Mississippi sa for siden:

Nå har du kanskje tenkt deg om nok, men jeg så ikke svaret før nå ...

På finn er det noen seriøse, men også veldig mange useriøse hundefolk. Det virker noen ganger som om finn.no (når det gjelder hund) er et sted for røkla, hvis du skjønner.

Antall kull på tispa er max antall kull oppdretter kan få registrert i NKK, derfor vil de ha så mange.

Jeg håper du finner ut av det.
:)


#23

Tove sa for siden:

Nå har jeg vært i kontakt med oppdretteren Bauche snakket om, og jeg har lagt den første huaen på hylla. Jeg ønsker ikke en så lang forvertavtale, og venter til noe annet byr seg :)


#24

Perhonen sa for siden:

Flott. Det tror jeg ikke du vil angre på. En så lang forvertavtale smaker av utnytting syns jeg.


#25

Bomull sa for siden:

Min søster driver med Mittelspitz og Briard riktignok, men mine foreldre fikk akkurat en valp fra 1. kullet til en Mittelspitz som er på fôr i Odda - og min søster skal ha 3 kull på denne før fôrverten overtar hunden; kullene blir altså betalingen for hunden. Men Mittelspitz får ikke så mange valper av gangen, derfor har søsteren min sagt hun vil ha 3 kull. Så ja, jeg synes 5 kull var mye!!

Edit: Ser nå at du har lagt det på hylla. Vel, du kan jo titte innom www.friesergaarden.no og evt. ta kontakt med min søster. Siden omhandler per i dag mest hester, men en liten del hund under "Briard". Hun har hatt litt oppdateringsproblemer siden nettsiden er bygget på Mac, men hun er veldig seriøs. Er du intr. i å finne ut mer om Mittelspitz, som er en nydelig og forholdsvis liten hund, så kan du jo se :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.