Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lørdagsmiddag

#1

Elise sa for siden:

Hva er deres lørdagskosemat?

Føler at vi trenger et alternativ til våre lørdagsstandarder som begrenser seg til hjemmelaget pizza, pommesfrites&kylling, texmex og en sjelden gang lasagne.


#2

Ingrid-lille sa for siden:

Denne må jeg abbonere på. Virkelig.


#3

sannereg sa for siden:

Hos oss er det som regel taco på lørdag kveld, så jeg tror jeg skal følge med her for nye tips


#4

Eia sa for siden:

Vi har ingen rutine på lørdagsmiddagene, det varierer med hva vi har lyst på. Men det blir ofte baconpasta, hvis Eivind får velge.


#5

Tinka sa for siden:

Pasta carbonara i dag.


#6

Jinx sa for siden:

I dag skal vi ha stekt svinefilet som er surret i bacon. Steker tynne poteter i skiver i ovnen.Serverer med salat og aioli (ikke den vanlige som jeg kjøper i Norge,denne er mer oransje,passer bra til stekt kjøtt). Dessert blir flytende sjokoladekake og bringebærdrøm.


#7

Eia sa for siden:

I dag blir det kylling i leirgryte, med purre, gulrøtter og hakkede tomater. Hjemmelaget potetmos til. Godt og passe sunt.


#8

Nasse sa for siden:

Vi pleier å ha hjemmelaget pizza på lørdager. Ungene elsker den. Vi har stekt sjampinjon, pepperoni, mozzarella og blåmuggost på.


#9

Hondacrv sa for siden:

Pizza med creme fraiche som er blandet med oliven, pizzakrydder, hvitløk, med stekt aubergine, rå løk og cherrytomater og ost på. Nam!!!
Men det er idag da. Oftes blir det taco :knegg:


#10

løve70 sa for siden:

Her blir det ofte tradisjonelle lørdagsmiddager; hjemmelaget pizza (eventuelt take away), taco, fajitas, nachos eller lasagne. Av og til har vi biff eller helstekt indrefilet av svin. Prøver å lage noe vi alle 3 liker og da begrenser utvalget seg ganske mye...


#11

Kneazle sa for siden:

På lørdager har vi ofte take away. I dag: Sterkt krydrede scampi fra den lokale vietnamesiske sjappa. :nam:


#12

Frantzen sa for siden:

I kveld skal vi ha kylling i fløteform med ris og salat. :nam:


#13

Avatar sa for siden:

Vi spiser forskjellige ting hver helg vi.
Denne lørdagen skal vi ha chili og hvitløkmarinert kyllingfilet. :nam:


#14

Superior sa for siden:

Vi er nok passe kjedelige..

I kveld er det en kjøttgryte laget etter en oppskrift på matprat ( karbonadedeig, løk, hvitløk-stekes sammen, blandes i en kjele med hakka tomater, tomatpuré, ananas, sopp o.l. Alt som faller oss inn egentlig.. Dette putrer en ti minutters tid. Det legges i bunnen av en ildfast form) Hvor vi lager potetmos oppå, og gratinerer den i ovnen med litt ost på.

Jeg synes matprat.no er en fantastisk nettside, og jeg bruker den mye :nikker:


#15

Mandarin sa for siden:

I kveld skal vi har tagliatelle og tomatsaus (med hvitvin) og reker. Parmasan over.
Hvitvin i glasset.


#16

Chablis sa for siden:

Vi skal ha kylllingfilet, ris, nanbrød med hvitløk og salat. Har ingen faste retter vi på lørdager.


#17

Ylvania sa for siden:

Hjemmelagde vårruller, Tapas, Blåskjell, Fajitas eller Pizza.:D


#18

LilleLeo sa for siden:

I kveld skal vi ha rekegryte og jeg skal kose meg med en pærecider.


#19

LilleLeo sa for siden:

................


#20

Maxine sa for siden:

Pleier ikke lage kosemat på lørdager. I dag ble det fylt storfekjøtt med salat til. Ofte blit det laks, da det er min favorittrett.


#21

Apple sa for siden:

Vi skal ha reker og krabbe i dag. Med hvitvin. Og barn i seng.:nikker:

Ellers har vi kanskje biff, ulike kyllingretter, scampiretter, tapas eller pizza. Er liksom ikke noe vi spesielt vi pleier å ha. Og når det feks gjelder kylling så er det jo mange varianter å velge mellom. Middelhavskyllingen til Irma feks, nam!

Indisk og thailandske varianter er også godt.


#22

Irma sa for siden:

Vi har ingen faste lørdagsmiddager. De siste lørdagene har det vel vært hjemmelaget suppe og brød, kyllinglasagne og moussaka.


#23

Martis sa for siden:

I dag blir det sushi. :D


#24

Mandarin sa for siden:

Ombestemt deg?:D


#25

LilleLeo sa for siden:

:humre: Ikke akkurat, det kom dobbelposting.


#26

Slettet bruker sa for siden:

Hos oss varierer det fra uke til uke. I dag ble det pastasalat.


#27

Anne sa for siden:

Idag er det scampi i chili, koriander, ingefær, lime og kokosmelk som er tingen :nam:
Deilig ovnsstekt brød og øl til!


#28

Slettet bruker sa for siden:

Vi spiser ofte pizza, men den varierer en del i stil og innhold. Eller annen kjøttdeigmat, lasagne, moussaka, taco osv. I dag skal jeg spise opp resten av indrefileten fra i går og resten skal spise pizza.

Jeg synes egentlig lørdagskosemat er noe herk fordi den stort sett alltid er høykarbo og da må jeg lage to middager for å få mat selv.


#29

Veronal sa for siden:

Pleier å gå rett på vinen, men de få gangene vi har middag på kvelden uten unger så har vi gjerne fondue eller tapas.


#30

Hyacinth sa for siden:

Hva, sa du? Pizzasnurrer?


#31

Isolde sa for siden:

Biff av forskjellige typer, pizza, taco. Og i dag Reker :D


#32

Estrella sa for siden:

Det er forkjellig men i kveld skal vi ha Tikka Masala. :nam: :nam: Nå dufter deilig Tikka Masala i hele huset. Christian er også veldig glad i det. Nå er jeg sulten. :nam:

Ellers har vi ofte taco, hjemmelaget pizza.


#33

Mrs. Longbottom sa for siden:

På lørdag har vi mye rart, i dag er det braisert svinestek i eplecider, med surkål og båtpoteter. Men på fredagene, da er vi kjedelige, da er det nesten alltid kyllingvinger. Men med amsse ulikt krydder, da.


#34

Pebbles sa for siden:

Det blir ofte indisk. Men i dag skal vi ha tagliatelle med fløtesaus, parmesan, bacon og grønnsaker + hvitløksbrød. :nam:


#35

Hyacinth sa for siden:

Har du noen gode indiske oppskrifter, Zoe?


#36

Trixie sa for siden:

Ikveld er det taco.
Vi har noen ganger grøt på dagen og noe annet på kvelden. Hjemmelaget pizza, lasagne, enchiladas, fajitas, nachos, biff osv.


#37

Pebbles sa for siden:

Jeg bruker currypaste som utgangspunkt, steker kylling og tomater, blander med et par skjeer paste, fløte og vann. Serverer med ris, nanbrød, raita og mango chutney. Mannen er glad i nøtter i curryen, så når han står for innkjøpet, er det alltid usaltede pistasjenøtter i også.


#38

Røverdatter sa for siden:

I dag fikk vi besøk og da laget jeg pizza, men ofte kjøper jeg bryst av Stange-kylling på lørdag og lager ulike ting av den. Det er ordentlig godt kyllingkjøtt og jeg serverer det feks. lett krydret og stekt, ovnsstekt, surret i bacon/spekeskinke, med ulikt fyll og marinade og med masse forskjellig tilbehør.


#39

Hjertensfryd sa for siden:

I dag blei det indisk her. Lagde mat til alle 5.

Viss det berre er eg og mannen som koser oss om kvelden blir det ofte biff eller indrefilet med diverse tilbehør til.


#40

Gwen sa for siden:

Tja, det er de vanlige "familie-klassikere" som går igjen her på lørdager også, taco, pizza etc.

I dag var imidlertid planen å ha pitabrød fylt med salat, tomat, agurk, mais, rå løk, bogskinke, fetaost, gulost og holidaydip. Det er smaskens, men så fikk vi servert middag overraskende tidligere i dag så da får det utsettes til en annen dag. :nikker:


#41

Alexy sa for siden:

Jeg er alene med ungene i helga, og da har jeg laget noe som jeg er veldig glad i. Sitter og spiser det akkurat nå. :nikker:

Crispi og isbergsalat, plommetomater, agurk, mais, kidneybønner og kokte egg. Over strøs en dressing av olje, balsmicoeddik, salt, pepper og sitron. Litt rømme oppå der. Nam, nam!


#42

Millen sa for siden:

Vi pleier ikke å ha faste ting i helgene, men lager det vi har lyst på.
Idag haddde vi ferdiggrillet kylling fra butikken og med deilig salat til. Lett og godt når våren begynner å titte frem.


#43

Camomilla sa for siden:

Det varierer, men ofte pitapizza eller taco.
Har vært hos "gamlingene" mine i dag og fått steik. Ikke akkurat favoritte min på en lørdag. Men det sklei ned.


#44

Interference sa for siden:

Ett eller annet bakt i ovnen somregel. Det er så godt!


#45

IOA sa for siden:

I dag har vi spist på IKEA, siden vi var der. Planen var egentlig å ta lunsj der, og så spise marinert laksefilet senere i dag. Men vi ble så mette at laksen må vente til i morgen. Jeg handler ofte God Helg-produktene til Kiwi, og syns det er deilig å slippe å finne på hva vi skal ha.


#46

Mandino sa for siden:

Lørdagskveld kokkelerer jeg og mannen sammen på kjøkkenet (så fremst vi begge er hjemme). Sjekker ut div nye oppskrifter noen dager i forveien, handler inn og koser oss med vin mens vi holder på. Dermed blir det både fisk, vilt, rødt og hvitt kjøtt, eksotisk, kontinentalt og tradisjonelt - og ikke minst moro. Aldri samme lørdagsmat :riktig:


#47

Nelly sa for siden:

Vi pleier å ha
*tapas
*biffsnadder
*taco
*tacopai
*pita med salat
*indisk med nanbrød
*pizza
*mozzarella kylling

*grillet kylling med salat og hvitløk baguetter
*nachos
*falafel
*svinefilet surret i spekeskinke
*vårruller
*biff
*lasagne


#48

turi sa for siden:

Forrige lørdag hadde vi raclette med masse snadder, i går hadde vi hamburger og pommes frites. Vi var så slitne at vi sovna nesten over maten, så det var greit med noe enkelt.


#49

kokosbolle sa for siden:

Det varierer, alt etter hva vi vil ha og hvor vi er. Er vi på hytta blir det ofte hjemmelaget pizza.

I går spiste vi kyllingfilet fylt med brie og surra med bacon, ovnsstekte potetbåter og ovnsstekte grønnsaker. Det var veldig godt. :jupp:


#50

Blåbær sa for siden:

Ofte pizza, taco eller lasagne.
Ellers så pleier vi ha:

  • stor kjøttkake, pommes fries, rømmedressing og salat.
  • honningglasert kalkunfilet med appelsinsaus, ris og grønnsaker.
  • svin indrefilet fyllt med sopp, kremost, løk og bacon, severt med ovnssteikte poteter og salat.
  • innbakt svinekjøtt med sursøtsaus og ris
  • meksikansk rekegryte med ris og nachos.
  • andebryst med fløtepotet, rødvinssaus og salat.
  • biffsnadder, ovnsbakte poteter og salat.
  • hjemmelaget bacon/osteburger og ovnsbakte poteter.

#51

GinaK sa for siden:

Vi spiser som regel litt barnevennnlig mat da vi alltid spiser sammen,
Gutta pleier å få bestemme så det går oftest i hjemmelaget pizza med røkte kjøttpølser eller lasagne med hvitløsbaguetter.

En annen rett som ofte går igjen er en oppskrift med kylling som har stått på baksiden av Toro bretagnesauseposene, har byttet ut litt og bruker løk og hvitløk, mais og paprika og biter med kylling, sausen og har det oppi en form, med en eller annen type pasta under, inn i ovnen med ost over. Supertenkelt, raskt og godt og gutta liker det også godt.


#52

Kahlan sa for siden:

Tapas er godt, og så kan man lage det sammen på kjøkkenet med ett glass rødvin


#53

Tangerine sa for siden:

Vi spiser oftest ute på lørdagene. :)


#54

mina sa for siden:

Hos oss er det fredag som er "kosedagen" på middagsfronten. Alltid hjemmelaget pizza, ingen i familien blir lei av det.
Ikke noe spesielt på lørdag, men det hender at mannen og jeg koser oss med en biff eller noe på kvelden.


#55

Siritk sa for siden:

Vi har en "typisk" lørdagsmiddag i løpet av helga og tester ut en ny rett/variasjon den andre middagen. Søndager spiser vi take-away kinamat.

I går spiste vi helstekt kalkunbryst med blomkålpure, soyastekt sopp, løk og paprika og ovnsstekte poteter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.