Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kiwibiff på fredag

#1

Kråka sa for siden:

Kan den spises i morgen? Den ble kjøpt fredag og har ligget i kjøleskapet siden. Skulle spist den i helgen, men har vært en del på farten og spist ute i stedet. Den hadde vært frysevare da jeg kjøpte den. Spise eller kaste???


#2

Dixie Diner sa for siden:

Den er jo vakuumpakket, og står det ikke dato på den? Heldige du som fikk tak i pepperbiff, jeg fikk ikke kommet meg på Kiwi før tidlig på lørdagen og da var de utsolgt på FIRE Kiwi-butikker! De ble utsolgt etter 2-3 timer på fredagen, sa de. :dåne:


#3

Kråka sa for siden:

De er vakuumpakket ja og dato 15.april. Jeg kunne kjøpt mange, men kjøpte 5 stykker. Jeg var der 8.30, og da var fryseren halvfull.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Hæ? Jeg hadde kjøpt alt som var der. :knegg: Kjøpte 12 laksefileter sist. Men var den frossen altså? For de helgeproduktene jeg har sett på Kiwi har bare ligget i en kjøledisk, ikke fryser. Laksefiletene var ikke frosne.


#5

Kråka sa for siden:

De var frosne ja, og det er måte på hvor mye biff vi klarer å spise :lol:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Man har da fryser. :glis: Jeg hamstrer alltid og har masse digg i fryseren. Uansett; den biffen hadde jeg spist.


#7

krystallklart sa for siden:

Biffene jeg kjøpte var ikke frosne. Har de vært det før, tro?


#8

Fibi sa for siden:

Vi satte ut biffene klokken 1500 fredag ettermiddag, og var tomme før 1900. Vi solgte altså 450 biffer på under fire timer. :dåne:


#9

astrid_d sa for siden:

De jeg kjøpte var ikke frosne. De lå vakumpakket i en kjøledisk.


#10

Rug sa for siden:

Det står på pakken at de har vært frosset før.


#11

Matir sa for siden:

Det står ikke at "en del av råvaren har vært frosset" ?
Det betyr ikke at du ikke kan fryse den på nytt ;)

Ingen fare å spise biff, selv om den er gått ut på dato. Den blir bare mørere.
Gjelder storfe, ikke svin.


#12

mkj sa for siden:

det er viktig at det står at den har vært fryst, for da kan den ikke fryses igjen (med mindre du rekker hjem og legger den i fryseren før den tiner da. ) Men hvis den har vært fryst og så tint kan du ikke fryse den igjen, har noe med bakterier å gjøre.

Men sånn generelt, biffkjøtt står seg lenge, og den stekes jo på utsiden der bakteriene er (derfor er det verre med kjøttdeig, for der er snittflatten uendelig mye større og også inne i produktet og bakterieoppblomstringen går utrolig fort. ) Biff er best mot slutten av holdbarhetsdatoen.


#13

Rug sa for siden:

Nei, det står at kjøttråvaren har vært frosset. Det er noe annet.


#14

Albertine sa for siden:

Jeg har nettopp spist en nyyydelig entrecote som jeg kjøpte på fredag. Utløpsdatoen var ikke før 25. mars og det er da lenge til? Har tre til i kjøleskapet som sikkert forsvinner i løpet av uka.


#15

Divine sa for siden:

Jeg kjøpte ørten slike entrecoter forleden, men er usikker på hva som er den beste tilberedingsmetoden og og det besteste tilbehøret. Tips?


#16

Albertine sa for siden:

Jeg stekte den i smør med salt og pepper jeg, og spiste smørdampet brokkoli ved siden av. Det var en sånn hastverksmiddag, men guri så godt det var!


#17

Divine sa for siden:

Høy varme, lav varme? Kort tid? Lenge?

Og hvordan smørdamper man egentlig grønnsaker?

:blånn:


#18

Albertine sa for siden:

Nå er ikke jeg noen ekspert på biffsteking da, så jeg er vel ikke den rette å spørre... :sparke: Men jeg stekte den på sterk varme på begge sider, og lot den ligge litt i avslått panne etterpå. Når det gjelder brokkoli: Smelt mye smør i en kjele. Ha i frossen (eller fersk) brokkoli og ha på lokk. La det surre i smøret til brokkolien er varm, og i den konsistensen du vil ha. Jeg bruker som regel frossen, og da tar det vel en 10 minutter tenker jeg.


#19

Divine sa for siden:

Ah, takker. Skal prøves!


#20

krystallklart sa for siden:

På de pakkene jeg har kjøpt står det: "Kjøttråvaren har vært fryst."

Den var ikke frossen da jeg kjøpte den. Jeg frøs dem med en gang jeg kom hjem. Skulle jeg ikke gjort det?


#21

Divine sa for siden:

Jeg gjorde det samme. Shit au. Det vil helst gå bra (siterer mamma).


#22

Fibi sa for siden:

Jeg fryser også kiwi-biffer (og laks mm.) uten skrupler.


#23

lille L sa for siden:

På vår står det da vitterlig:

.. på omslaget klø seg i hue Og det står heller ikke noe som helst om at hverken selve biffen, eller råvarer har vært fryst på den. Vår ligger i kjøleskapet enda. Og det står 04.04.09 på utløpsdato ;)


#24

tinkadott sa for siden:

Men hvorfor skal en egentlig ikke fryse den? Er det smaken som blir forringet, elelr en annen ting?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.