Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Berlin

#1

Ekorn sa for siden:

Jeg og ei venninne skal reise til Berlin i juni.
Verken jeg eller venninna mi har vært i Tyskland før, så vi trenger noen tips. Flybilletter og hotell har vi funnet kjempebillig, så det er ingen problem.

Hva er verdt og få med seg av severdigheter?
Hvor er det best og handle?
Hvilke strøk burde man ikke oppholde seg i på kvelden?
Er pilsen billig? :knegg:


#2

rajraj sa for siden:

:hyper: Berlin er aldeles superfantastisk! Billig og eksotisk shopping i Kreuzberg, merkeklær og dyrere (men også mer oversiktlig og pyntelig) i Ku'Damm (vest).

Koselige barer og kafeer overalt. Jeg følte meg trygg dag og natt da jeg var der med mor og søster (men jeg er blond og naiv og føler meg trygg over alt, da - også bak på moped med fremmed nederlender i Bangkok).

Og, det beste av alt: Pergamonmuseet med Pergamonalteret (en del av Museumsinsel - en samling av flere museer). Området rundt er også veldig fint, og hvis det er pent vær er det helt supert å sitte i fluktstol ved elvebredden og drikke øl og spise würst.


#3

Ekorn sa for siden:

Åh, supert! Jeg gleder meg til å dra!
Pergamonmuseet med Pergamonalteret - Hva ser man på det museet?


#4

Teofelia sa for siden:

Jeg har ikke vært i Berlin siden januar 1990, og da var muren og Øst-Berlin fortsatt hot, så jeg skal ikke komme med så mange tips, tror jeg, men vi var i alle fall i konserthuset og hørte Berliner Philharmoniker, og både orkesteret og konserthuset er virkelig verdt et besøk, hvis man har sansen for slikt.


#5

rajraj sa for siden:

Der ser man Pergamonalteret som er et digert alter fra det antikke Hellas, der utsmykkingen viser kampen mellom gudene og gigantene fra gresk mytologi.

Pergamonmusseet forøvrig viser mye flott kunst fra romertiden, samt en forasiatisk avdeling med blant annet Istraporten fra Babylonia og en avdeling for islamsk kunst. Det er rett og slett en diger samling monumental kunst fra svunne tider, og er veldig imponerende.


#6

liefje sa for siden:

Checkpoint Charlie museet liker jeg veldig godt. Viser historie rundt muren, dens fall og en masse römningsforsök. Det er alltid fullt av folk der. Pröv aa komme akkurat naar de aapner.

Ellers er Brandenburger Tor, gaten Unter den Linden med div. monumentale bygninger (fra Brandenburger Tor og östover) + Holocoast-monumentet til höyre for Brandenburger Tor hvis man ser östover fint aa se. Og Parliamentet med glasskuppelen, saaklart. Man kan gaa opp i kuppelen og se den fine utsikten. Kommer man om kvelden (fortsatt fin utsikt), er det mindre kö.

For shopping liker jeg best Mitte, saerlig Alte og Neue Schönenberger strasse og omkringliggende sidegater. Blanding av rockete T-skjorter og ukjente designere via et par kjente motebutikker til smaa, spennend tebutikker, plakatbutikker og andre smaating som man bare maa se paa. Der er det ogsaa mange bra kafeer og restauranter. I tillegg liker jeg (deler av) Ku'damm ogsaa maa man jo en tur innom KaDeWe (stort kjöpesenter) for aa se. Faa med dere delikatesseavd. paa toppen der. Der kan man ogsaa spise lunsj, f.eks. Eller kjöpe med seg diverse til aa spise paa hotellrommet om kvelden hvis man ikke orker aa gaa ut.


#7

Travolta sa for siden:

Annet som kan være verdt å få med seg:

  • Fjernsynstårnet på Alexanderplatz (øst) - fantastisk utsikt over hele Berlin
  • Gendarmenmarkt med konserthus
  • Potzdamer Platz (ikke min favoritt, men dog. Moderne arkitektur, shopping og business.)
  • Häckische Höfe og området rundt (litt Grünerløkka)
  • Story of Berlin (museum/opplevelsesutstilling som viser Berlins historie. Kjempeinteressant!!)
  • Dyreparken
  • dagstur til Potsdam dersom dere har tid.

Ta 100-bussen, så får dere sett det meste, den kjører fra vest til øst og omvendt. Fint måte å komme seg rundt på.

God tur, jeg er sååå misunnelig. :)


#8

Turban Smukk sa for siden:

Angående billig pils: Berlin er rimelig til europeisk storby å være! Selvfølgelig kan man spise og drikke dyrt der som alle andre steder, men det er lett å gjøre det billig også. Kjempefin by! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.