Vi skal ha gjester i morgen og det eneste jeg vet er at vi vil servere kongekrabbe. Er det noen som har gode forslag til hva man kan lage slik at den kommer til sin rett. Har tenkt å kjøpe et par kilo med klør, for det er vel den beste delen av kongekrabben.
hvis krabben er allerede kokt saa ville jeg servert den ca som man vanligvis serverer reker men i ferdige posjoner. legg salat paa hver tallerken, legg oppaa feks to kloer pr pers (eller det du anser som en raus porsjon) ta en sidetallerken og legg paa broed. server med godt smoer, aioli, sitron, majones, thousand island og sett fram salt og pepper til de som oensker det.
spises med god appetitt med god hvitvin...
ellers er Jambalaya eller Paela suverent med kongekrabbe som eneste kjoett... men det blir litt tungvindt for kokken aa skulle pille alt skallet av da kanskje...
ellers har jeg sakset denne fra kokk.no og den er utproevd og annbefalt...
(boer vaere grei med kongekrabbe ogsaa saa vidt jeg kan skjoenne)
Til 4 porsjoner trenger du :
Ca. 200 g friskt, fryst eller hermetisk Krabbekjøtt
2 ss smør
3 ss hvetemel
2 ½ dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
¼ krm kajenne
60 g revet cheddarost
4 egg Slik gjør du :
Sett stekeovnen på 200 grader. Lag hvit saus av smør og mel og spe med melken. Rør osten i og ha i salt og pepper.. Del eggene og visp eggeplommene i sausen. Del opp krabbekjøttet og bland det i sausen. Visp hvitene stive og vend dem forsiktig inn i sausen med slikkepotten. Ha røren i smurt ildfast form, ca. ¾ l.
Stekes på rist midt i ovnen 35 – 40 minutter til suffleen har hevet seg og fått pen farge.
Serveres med salat og loff eller rundstykker.
Lag kraft på skallet, med løk, paprika og tomatpure. Tilsett matfløte, hvitvin, et par skjeer smør, salt og pepper. La stå og putre lenge. Om nødvendig tar du litt ekstra fiskebuljong i.
I bunnen av en skål legger du: En ristet loffskive, med avocado i småbiter, koriander og krabbekjøtt oppå, litt lime oppå der igjen. Så heller du over suppen. Dryss litt koriander over.
:nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.