Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En skinkeboks ...

#1

Arona sa for siden:

Ja, hva kan man lage ut av den? :cool:
Vi pleier å bruke det til pai med skinke og brokkoli... i min spede ungdom brukte jeg det til stekt ris. Noen med andre gode forslag?:rolleyes:


#2

Dixie Diner sa for siden:

Vi bruker det på pizza, til stekt ris, i salater, mannen bruker det på skiva.


#3

Lykken sa for siden:

Pastasalat:
koke pastaskruer, steke skinke i småbiter sammen paprika, sopp, løk, minimais skjært i smått. Lag saus av creme fraiche, presset hvitløk, bittelitt sitron og mango chutney hot, pepper og salt (gjerne urtesalt). Bland alt i en bolle. Serveres med varme hvitløksbaguetter. Den er ganske mektig.

Eller: kjøp sånne terteskjell, stek purre og skinke i småbiter med pepper og salt. Bland det med saus laget av 1 dl fløte, 1 egg, 1 dl melk, revet ost. Ha oppi kjellene, ca 8 stk. Stekes i ca 20 minutter på 200 grader.


#4

Røverdatter sa for siden:

Jeg laget ofte tidligere en potet- og skinkeform som var veldig god. Tror jeg må lage den igjen snart.

Poteter i biter eller skiver
skinke i strimler
brokkoli i små buketter
gulrot i biter
minimais delt i fire
vårløk, hakket
hvitløk, hakket

Alt utenom potet legges i ildfast form.

Så laget jeg en tykk, hvit saus med fløte og ost, kokte potetene i sausen til de var halvveis møre, og helte det hele over skinken og grønnsakene. Gratinerte med ost og stekte i ca. 30 minutter på 200 C.


#5

Lykken sa for siden:

Det hørtes godt ut, Kasia. Men har du på et ostelag oppå helt fra begynnelsen, blir det ikke veldig "svidd" på 200 grader så lenge? Er potetene kokt?


#6

Røverdatter sa for siden:

Jeg justerte litt på oppskriften i full fart. Husket ikke helt hvordan jeg gjorde det med potetene, men de skal altså koke litt i sausen. ;)


#7

Lykken sa for siden:

Ah, så du koker sausen og potetene sammen i en kjele, før du heller det oppå i den ildfaste formen og setter i ovnen altså.
Hm, tror jeg har lyst å prøve denne en dag. :nikker:


#8

Røverdatter sa for siden:

Den er veldig god med bayonneskinke også. :nam:



#10

LimboLine sa for siden:

Salater og omelett.


#11

Svanen sa for siden:

ostesaus med blåost, fløte, sjalottløk, skinke og pasta til.
På brødskiva
omelett


#12

Malus sa for siden:

Pastaform i ovnen.
Kokt pasta, skinke i biter, litt purre, "saus" av egg+fløte, salt og pepper, ost på toppen, og inn i ovnen for gratinering på 200 grader.


#13

Mauser sa for siden:

En halv boks skinke (oppskjært) varmes i stekepanne sammen med en boks tomatbønner, og serveres sammen med to tjukke skiver ristet grovbrød med masse smør på. Oh la la!


#14

Arona sa for siden:

Tusen takk for mange gode tips! Her blir det ikke lett å velge...


#15

trøtt sa for siden:

Vi bruker det til innbakt pizza, pizzahorn, omelett, pai med grønnsaker, pytt i panne og på brødskiva.


#16

Tammen sa for siden:

I pastasalat, i pasta "carbonara", i pitabrød med salat, rømme og ost. :nam:


#17

Malus sa for siden:

Polarpizza:
polarbrød med et tynt lag hermetiske tomater, kokt skinke i skive, purre, sopp og så ost på toppen. Stekes i ovnene på 200 grader til osten er passe gyllen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.