Arona sa for siden:
Ja, hva kan man lage ut av den? :cool:
Vi pleier å bruke det til pai med skinke og brokkoli... i min spede ungdom brukte jeg det til stekt ris. Noen med andre gode forslag?:rolleyes:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Arona sa for siden:
Ja, hva kan man lage ut av den? :cool:
Vi pleier å bruke det til pai med skinke og brokkoli... i min spede ungdom brukte jeg det til stekt ris. Noen med andre gode forslag?:rolleyes:
Dixie Diner sa for siden:
Vi bruker det på pizza, til stekt ris, i salater, mannen bruker det på skiva.
Lykken sa for siden:
Pastasalat:
koke pastaskruer, steke skinke i småbiter sammen paprika, sopp, løk, minimais skjært i smått. Lag saus av creme fraiche, presset hvitløk, bittelitt sitron og mango chutney hot, pepper og salt (gjerne urtesalt). Bland alt i en bolle. Serveres med varme hvitløksbaguetter. Den er ganske mektig.
Eller: kjøp sånne terteskjell, stek purre og skinke i småbiter med pepper og salt. Bland det med saus laget av 1 dl fløte, 1 egg, 1 dl melk, revet ost. Ha oppi kjellene, ca 8 stk. Stekes i ca 20 minutter på 200 grader.
Røverdatter sa for siden:
Jeg laget ofte tidligere en potet- og skinkeform som var veldig god. Tror jeg må lage den igjen snart.
Poteter i biter eller skiver
skinke i strimler
brokkoli i små buketter
gulrot i biter
minimais delt i fire
vårløk, hakket
hvitløk, hakket
Alt utenom potet legges i ildfast form.
Så laget jeg en tykk, hvit saus med fløte og ost, kokte potetene i sausen til de var halvveis møre, og helte det hele over skinken og grønnsakene. Gratinerte med ost og stekte i ca. 30 minutter på 200 C.
Lykken sa for siden:
Det hørtes godt ut, Kasia. Men har du på et ostelag oppå helt fra begynnelsen, blir det ikke veldig "svidd" på 200 grader så lenge? Er potetene kokt?
Røverdatter sa for siden:
Jeg justerte litt på oppskriften i full fart. Husket ikke helt hvordan jeg gjorde det med potetene, men de skal altså koke litt i sausen. ;)
Lykken sa for siden:
Ah, så du koker sausen og potetene sammen i en kjele, før du heller det oppå i den ildfaste formen og setter i ovnen altså.
Hm, tror jeg har lyst å prøve denne en dag. :nikker:
Røverdatter sa for siden:
Den er veldig god med bayonneskinke også. :nam:
Tangerine sa for siden:
Omelett. :)
LimboLine sa for siden:
Salater og omelett.
Svanen sa for siden:
ostesaus med blåost, fløte, sjalottløk, skinke og pasta til.
På brødskiva
omelett
Malus sa for siden:
Pastaform i ovnen.
Kokt pasta, skinke i biter, litt purre, "saus" av egg+fløte, salt og pepper, ost på toppen, og inn i ovnen for gratinering på 200 grader.
Mauser sa for siden:
En halv boks skinke (oppskjært) varmes i stekepanne sammen med en boks tomatbønner, og serveres sammen med to tjukke skiver ristet grovbrød med masse smør på. Oh la la!
Arona sa for siden:
Tusen takk for mange gode tips! Her blir det ikke lett å velge...
trøtt sa for siden:
Vi bruker det til innbakt pizza, pizzahorn, omelett, pai med grønnsaker, pytt i panne og på brødskiva.
Tammen sa for siden:
I pastasalat, i pasta "carbonara", i pitabrød med salat, rømme og ost. :nam:
Malus sa for siden:
Polarpizza:
polarbrød med et tynt lag hermetiske tomater, kokt skinke i skive, purre, sopp og så ost på toppen. Stekes i ovnene på 200 grader til osten er passe gyllen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.