~TM~ sa for siden:
:sparke: Eh... Jeg har aldri laget det, jeg. Er det bare å hive kokt ris i stekepannen eller?
Hilsen en noe pinlig berørt TM
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
~TM~ sa for siden:
:sparke: Eh... Jeg har aldri laget det, jeg. Er det bare å hive kokt ris i stekepannen eller?
Hilsen en noe pinlig berørt TM
Hjertensfryd sa for siden:
Jepp
Bomull sa for siden:
Jada, fres det lett i pannen sammen med grønnsaker, kjøtt, kylling, soya eller hva du måtte ønske! :)
Carpe Diem sa for siden:
Det er veldig godt å helle litt eggerøremix oppi blandingen også...:nam: Ikke rør for mye med en gang...men litt forsiktig slik at eggeørøen bli i litt klumper..:ja:
Apple sa for siden:
Ja, men ris fra dagen før egner seg visstnok best, blir ikke så "klumpete".
Pleier å lage en grop i midten og helle egg oppi der. Lager eggerøra i gropa og blander ut i resten av risen.
Macky sa for siden:
Vi bruker kald ris, amerikansk grønnsaksblanding, eggerøreblanding og kylling/skinke. Som saus bruker vi soyasaus.
Dixie Diner sa for siden:
Egg er et must, jeg synes ikke stekt ris uten egg er så godt. Jeg liker best å steke eggerøre eller omelett først og så vende bitene inn etterpå, for jeg liker best når eggene er i ordentlige "omelett-biter".
mkj sa for siden:
så artig, jeg lagde stekt ris for første gang i dag, og nå kommer denne tråden.
Tenkte vi ikke skulle ha tung mat, men prøve å få sneket inn litt grønnsaker. Hadde smårettskinke, gulrøtter, løk, hvitløk, paprika, sukkererter og brokkoli. Masse ris, og egg til slutt. Hadde litt soyasaus og litt sweet chili også. Ble ikke så verst. Tror vi skal ha det flere ganger.
mina sa for siden:
Da jeg var ca 10 år hadde vi besøk av noe så eksotisk som en Japan-misjonær som lærte mamma å lage en eksotisk rett. Ris i panna, grønnsaksblanding og eggerøre (stekt som pannekaker) som ble delt i lange strimler. Soyasaus på toppen.
Som student skulle jeg prøve Stekt ris på en asiatisk restaurant, og ble skuffa da jeg oppdaga at jeg fikk noe jeg hadde spist oppigjennom oppveksten. Ikke skuffa fordi det ikke var godt, men fordi jeg skulle smake noe nytt.
Irma sa for siden:
Jeg har grini meg til stekt ris i dag. Vi bruker kylling/skinke eller vårruller også kokt ris med erter, paprika, mais og egg. :nam: Egget bare smæshes oppi alt det andre.
Molo sa for siden:
Jeg trodde det var fyfy å varme opp ris?
Pappalille sa for siden:
På ingen måte. =) Det har jeg aldri hørt før faktisk.
Irma sa for siden:
Sopp er visstnok fy-fy å varme opp flere ganger.
Molo sa for siden:
Nå måtte jeg google. Har hørt om matforgiftninger ved oppvarming av ris, nemlig, men så lenge risen avkjøles og varmes opp igjen hurtig skal det visstnok gå greit.
matportalen.no/artikler/2004/1/kokt_ris_maa_oppbevares_kjolig
Apple sa for siden:
Å, det har jeg aldri hørt. Leste tipset i en eller annen oppskrift.
gnuri sa for siden:
Stekt ris blir enda bedre dersom du har oppi litt "five spice pouder" i tillegg til annet krydder, synes jeg. Da smaker det liksom mer kinesisk...:nikker:
Man får kjøpt det på innvandrerbutikker til en slikk og ingenting. Blå krukke.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.