Fluke sa for siden:
Vi har plutselig fire kilo kyllingfilet i fryseren og trenger flere middagstips. Helst retter som er kjappe å lage og som er relativt magre.
Har dere noen å dele?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Fluke sa for siden:
Vi har plutselig fire kilo kyllingfilet i fryseren og trenger flere middagstips. Helst retter som er kjappe å lage og som er relativt magre.
Har dere noen å dele?
Fibi sa for siden:
Bland sammen fetaost, revet hvitløk, paprikakrydder, timian og litt olivenolje, og fyll kyllingfiletene. Stek i ildfast form, og server med salat, og kanskje focaccia. :nam:
amo sa for siden:
Surr bacon rundt og stek i ovnen. Server med poteter,blomkål og saus.
turi sa for siden:
Skjær opp i biter og dypp i Creme Fraish (?) med litt krydder, og deretter i knust Ritz kjeks. Stek i ovnen i 5-10 minutter. Med ovnstekte poteter og grønnsaker er det kjempesnadder.
Har en annen oppskrift inne her og med kylling og en del grønnsaker, men den fant jeg ikke. Men om du søker er det jo plenty med oppskrifter her!!
Røverdatter sa for siden:
Fylt kylling med spekeskinke:
Riv ost og bland den med tørket oregano. Jeg har brukt alt fra Norvegia til parmesan til Jarlsberg mm.
Skjær et snitt i kyllingfileten og legg osteblandingen i snittet.
Surr spekeskinke rundt fileten og og stek den i ovnen. 25 min. 220C.
Ellers er jeg svak for å marinere kyllingen i feks. pesto og steke den i ovnen. Da deler jeg fileten i ca. 5 biter og vender den i pesto før jeg steker den.
Pappalille sa for siden:
Del filetene opp i biter, stek dem. Dampkok grønnsaker du liker, jeg bruker blomkål, brokkoli og gulerøtter, og skjær opp et par, tre tomater. Kok pasta, skruer, makaroni hva nå enn du har, og pass på at den er al dente.
Så tar du stekt kylling, dampede grønnsaker, kokt pasta og rå tomater og blander sammen med pesto etter smak.
Himmelsk lapskaus heter det her hjemme.
Eia sa for siden:
Kyllingwraps:
Skjær kylling i tyggebiter og stek med ønsket krydder, gjerne koriander og spisskummen. Lag tzatziki av matyoghurt, revet slangeagurk, hvitløk, litt olje og litt salt og pepper. Skjær opp salat, tomat, rødløk og paprika og legg alt i skåler så alle kan lage wrapen selv. Varm maistortillaer (evt. fullkorn) i mikroen og server.
Kjapt og godt.
Libra sa for siden:
Del opp i posjonsbiter, krydre bitene med salt, pepper og det du måtte finne i skapet som du liker på kylling. Brun kjøttstykkene og hell over litt melk. La det stå i panna og putre til kjøttet er ferdig. Server med kokt potet og diverse dampede grønnsaker. Jeg bruker broccoli, gulrot og sukkererter.
Retz sa for siden:
3-4 kyllingfileter
1 stor løk
4-5 hvitløksfedd
4 paprika (valgfri farge)
1 succhini
1 - 2 never røde linser
1 boks hermetiske tomater
2-4 ss vindaloosaus ev. vindalookrydder
0,5 (eller etter smak) boks kokosmelk - det finnes lettvariant!
solsikkeolje til steking (eller annen olje)
0,5 - 1 dl vann
ca. 1 ss sweet chili saus
hønsebuljong - etter smak
3-4 ts karri (hot)
1-2 ts ingefær
3-4 ts paprikapulver
Skjær filene i strimler eller terninger og brun dem på steikepanna. Ta dem over i en gryte.
Surr løk og hvitløk, ha i paprika og succhini etter et par minutter. Surr videre noen minutter og dryss på karri, paprikapulver og ingefær etter smak. Fres alt sammen et par minutter. Hell over litt vann, kokes/freses noen sekunder. Ha alt over i gryta med kyllingkjøttet.
Ha i tomater, vindaloosaus, linser, kokosmelk, søt chilisaus, hønsebuljong (jeg pleier brekke av terninger beregnet på 0,5 liter til smaken er ok) og krydder. Trekkes i 20 - 30 minutter.
Vi pleier ha fullkornris til.
Alexa sa for siden:
Eplekylling
4 Kyllingfileter, 3 grønne epler, 1-2 pk matfløte og 1 løk. (salt og pepper)
Skjær hver i filet i 3-4 biter. Skjær eplene i små firkanter.
Stek hakket løken noen minutter. Stek kyllingbitene i samme panne.
Hell over over matfløte, tilsett eplebitene og kok 10 min.
Serveres med ris.
Fluke sa for siden:
:nam: Her var mye godt!
Takk! :D
Maxine sa for siden:
Enkel pannerett
Stek kylling i biter, brun deretter sopp, minimais og purre (paprika er sikkert godt for den som tåler det). Ha i 1/2 boks creme fraiche, ha i estragon, litt sat og pepper og la alt putre til sausen blir litt tykkere.
Kjapt og enkel (og veldig lavkarbo ;) )
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.