Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fiskepinner ala Fibi

#1

Fibi sa for siden:

Fiskepinner ala Fibi

1 blokk frossen fisk (Jeg brukte seifilet fra First Price. Kjempegod. )
Et par egg
Litt mel
Griljermel
Salt/pepper
Litt paprikakrydder

La fisken tine bittelitt. Den er lettere å skjære når den er halvfrossen enn heltint. Bland mel med salt/pepper/paprikakrydder. Vend fisken først i melblandingen, så i sammenpisket egg, og så i griljermel. Stekes i ildfast form på 200 grader til fisken er gjennomstekt, og paneringen sprø. Legg gjerne litt smør på toppen. Jeg brukte en ostehøvel på kjøleskapskaldt smør for å få tynne skiver. Jeg skrudde også på grillen på slutten for å få yttersiden brun og fin.

Serveres med kokte poteter, litt smeltet smør, og gulrot/kål-stuing.


#2

Mississippi sa for siden:

sukk
Hadde jeg bare sett denne FØR vi hadde fiskepinner til middag i dag …
De var nemlig ikke veldig spennende!! :nemlig:

Men takk for oppskrift! :nikker:


#3

Mei sa for siden:

Vi bruker omtrent samme oppskrift, men steiker i stekepanne. Blir de sprø i ovnen også? Det ville i såfall være mye lettere.


#4

Mississippi sa for siden:

Jeg steker alltid i stekeovnen, og de blir like sprø der.
Da slipper man den stekeosen …
:riktig:


#5

Tallulah sa for siden:

Blir de soggy under? Har du et bilde av dem? :blafre:


#6

Fibi sa for siden:

Ble ikke spesielt soggy, nei. Litt mer soggy enn oppå, men ikke nevneverdig. De kan jo kanskje stekes på rist for å unngå at de blir soggy under. :vetikke:

Glemte å ta bilde. :mumle:


#7

Blåbær sa for siden:

Slik lager jeg de også, men steiker i steikepanne.
Storebror som eeeeeelsker fiskepinner liker disse mye bedre enn ferdigkjøpte. Mye sunnere også. :nikker:


#8

mina sa for siden:

Jeg har brukt finknuste Ritzkjeks i stedet for griljermel til panering, det er kjempegodt!
Har bare prøvd med kylling enda, men fisk står for tur.


#9

jolie sa for siden:

Lagde disse i dag - og de var kjempegode! De falt i smak hos ungene også :nikker:


#10

Huldra sa for siden:

Noen som har laget disse eller tilsvarende uten mel?


#11

Input sa for siden:

Jeg lager dem helt likt, bare uten mel. Synes de er veldig gode.


#12

Kirsebær sa for siden:

Hvordan er det å steke opp massevis og fryse dem etterpå?


#13

Malama sa for siden:

Interessert.

For meg er noe av det viktigste med fiskepinner at det går FORT. (Serveres gjerne da med nudler, som også går fort, eller potetstappe, posevarienten ja, fort, eller tilnød ris, men det tar lang tid.) Serveres med kokte poeter forsvinner jo hele "kjapp middag"-poenget da, og da er plutselig mye av fiskepinneargumentne borte for meg. Og lages fra bunnen... ja, da er det definivt ikke kjappere enn annen middag (og potetene rekker sikkert å kokes også)


#14

millact sa for siden:

Skal jeg teste ut en dag.


#15

Bean sa for siden:

Ungene elsker hjemmelagde fiskepinner. Bruker å variere med forskjellige typer fisk. Siden vi har en som må ha glutenfri diett i huset bruker jeg glutenfritt mel for å vende i samt glutenfri corn flakes utenpå. Blir knallgode.


#16

Huldra sa for siden:

Ungene likte veldig godt disse uten hvetemel og snudd i knust knekkebrød. Jeg hadde kruskakli rundt mine og det ble godt det også. Kommer til å lage igjen!


#17

Nessie sa for siden:

Griljermel har jeg aldri hørt om. :blånn:

Men dette skal jeg teste også. :jupp:


#18

Syrin sa for siden:

Eit tips på sidelinja - corn flakes er supert som panering / griljermel! (glutenfritt corn flakes til den som må ha det)
Her panerer jenta mi hysefilet :) Har ikkje prøvd med mjøl, deretter egg, deretter corn flakes, men trur eg må prøve det neste gong.

Vi serverer panert fisk med appelsin til!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.