Kjøper inn urter.. og vips.. etter 1-2 uker... DØD ! :mad:
Men har nå funnet redningen! :riktig: De kan fryses!!!
Står i Kamille at urtene kan klippe av friske krydderurter, rense vekk de groveste stenglene - og fryse de ned!! :tilber:
Gressløk bør man kutte opp først. Ellers kan de fryses i fryseposer/bokser.
DET var løsningen for meg.. (eller kjøpe tørre på krydderglass .. :rolleyes: )
Jeg klarte faktisk å ha en sitronmelisse i over et halvt år! Den døde da vi var på ferie i sommer, så det er ikke godt å så hvor gammel den kunne blitt, hadde vi ikke dratt på ferie.
Men som regel dør de etter et par uker her også, så jeg har også pleid å klippe av og ha litt i fryseren. :)
Jeg spurte om dette i en grønnsakshandel og mannen der sa at hovedgrunnen til at de fleste ikke fikk til urter var at de ikke ble høstet. Det stemmer nok for min del. Har de stående til de dør :flau: Man må høste ofte og mye sa mannen, slik at det kunne gro nytt.
Så jeg kjøper sjelden ferske urter. Kjøper pakker med frosne og har tørket på glass.
Når jeg har tørket det jeg føler for av urter lager jeg urtegeléer og urtesmør (med mye urter i forhold til smør) for vinteren. Urtesmøret holder seg fin i fryseren, jeg lager en rull i matpapir, og skjærer av en bit/skive med varm kniv ved behov. F.eks når jeg skal lage hvit saus i stedet for vanlig smør, en liten klatt på en fiskefilét før den havner i ovnen osv. Smaker nesten som friske urter.
Nå har jeg tatt sjansen og kjøpt en stor basilikumplante som skal vannes hver dag og høstet ofte etter disse flotte tips. :riktig:
Skal bruke litt i salaten til lunsj hver dag, og i middager der det passer, så nå blir det spennende å se hvor lenge den lever! (Jeg har drept mange urter tidligere. :nemlig: )
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.