Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sopp, svart under

#1

tinkadott sa for siden:

Jeg skulle steke meg en sopp kjøpt i butikken. Den har ligget i papirpose siden fredag på kjøkkenet. Ser den er sort under, der det er sånn mange folder liksom. Er den ødelagt da? Hvordan vet jeg at den ikke kan spises lenger?

Prøver å bli flinkere å spise mer sopp!


#2

Sitron sa for siden:

Svart/mørk gjør ikke noe, du merker fort om den er guggen eller ikke.


#3

tinkadott sa for siden:

på smak eller lukt?

Oppbevares sopp egentlig i pose på benken eller burde jeg hatt den i kjøleskapet?

Hvor lenge kan en egentlig oppbevare slik sopp?


#4

Kaprifol sa for siden:

Dette er nok en sjampinjong, og den har svarte sporer. Den modnes når den ligger litt, men om den ser fin ut og lukter sjampinjong er det ingen fare. Jeg liker ikke å bruke sopp som har ligget så lenge at den er tørket inn litt (skrukkete på toppen), og definitivt ikke om den virker vassen på noen måte. Den bør ligge i papirpose i kjøleskapet, ikke i romtemperatur.


#5

tinkadott sa for siden:

takk! Bortsett fra den svarte undersiden ser den ut som når jeg kjøpte den. Jeg tar sjansen på å spise den jeg.... ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.