LimboLine sa for siden:
Jeg ønsker en sunnere oppskrift på pizzabunn.
Nå har vi bare brukt hvetemel, og jeg ønsker noe grovere.
Ikke bare grovt altså, litt hvetemel/speltmel må det fortsatt være.
:neie:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
LimboLine sa for siden:
Jeg ønsker en sunnere oppskrift på pizzabunn.
Nå har vi bare brukt hvetemel, og jeg ønsker noe grovere.
Ikke bare grovt altså, litt hvetemel/speltmel må det fortsatt være.
:neie:
Fibi sa for siden:
Jeg har brukt 50/50 hvetemel og Fibra. Det har smakt kjempegodt, og er sunnere enn bare hvetemel. :)
Chanett sa for siden:
Vi bruker omtrent det samme som Fibi, bare grovbakst. Av og til har vi revet gulrot i deigen, av og til bare i tomatsausen.
Polyanna sa for siden:
Jeg bruker ca. halvparten hvete/spelt og den andre halvparten "ymse": Finmalt fullkornshvete, rug, etc, eller sånne grovbakstblandinger.
Jeg bruker lite gjær, og lager tynne, tynne bunner.
LimboLine sa for siden:
Takk. Fibra har jeg sett i butikken her.
Gulrot, ja. Det må prøves ut.
Takk for svar. :fikk lyst på pizza:
Veronal sa for siden:
Jeg lager tynne bunner, men bruker vanlig hvetemel. Både fordi jeg liker det best og fordi tykk pizzabunn er overdrevet mye kalorier. Jeg bruker heller ikke fett i pizzadeigen. Jeg bruker gulrot, løk og spinat i tomatsausen.
Divine sa for siden:
Men hvordan får dere deigene tynne? Jeg bruker klissedeigvarianten som må spres på platen med slikkepott. Den virker tynn da, men blir veldig tykk likevel under steking. Særlig skorpen. Er det bedre å bruke en litt fastere deig?
Veronal sa for siden:
Jeg lager en fast, smidig deig. Alt det våte (45 grader) først inkl. tørrgjær og salt - så tilsetter jeg hvetemel til deigen får riktig konsistens. Riktig konsistens er akkurat så mye mel at deigen slipper bollen. Den skal ikke klisse. Litt som play-dough.
LimboLine sa for siden:
Også kjevler du til armene faller av? :undrer:
Veronal sa for siden:
Nei, jeg pleier ikke å bruke kjevle.
LimboLine sa for siden:
Hva gjør du da? Fortell! Fortell!
Veronal sa for siden:
Presser den ut, vel? Det er ikke så veldig mange måter å lage en pizzabunn på med mindre man gjør det italian style.
Polyanna sa for siden:
Jeg kjevler. Er jeg heldig med deigen så går det glatt som bare det. Jeg pleier å lage en 3-4 bunner om gangen, og halvsteke og fryse de jeg ikke bruker. :god husmor:
LimboLine sa for siden:
Jeg lager pizza toppen en gang i året så ingenting er en selvfølge for meg.
Fibi sa for siden:
Jeg lager pizza rundt 50 ganger i året. Hver fredag. Mannen får panikkangst om han ikke får fredagspizza. :humre: Jeg har vokst opp med det selv også, og tviholder på akkurat den tradisjonen.
Det vil altså si at i løpet av de årene jeg har vært sammen med mannen, så har vi (inkludert pizzaene jeg har laget på andre dager enn fredager) spist over 500 pizzaer. :sjokk:
Polyanna sa for siden:
Fibi: Helt likt her, bortsett fra at det er lørdag. :fnise:
mkj sa for siden:
Jeg har jobbet på pizzasjappe i mange år og kan bake ut med hendene, men jeg har enda til gode å få til en deig selv som er såpass smidig at jeg kan bake den ut med hendene.
Problemet er at den bare trekker seg sammen hele tiden, alt så for høy 'strikkfaktor' om noen skjønte den.
Men jeg aner ikke hvilke justeringer jeg skal gjøre for å få det til, så jeg bruker Toro pizzabunn og baker ut med kjevle. Blir ikke kjempetynn, men heller ikke kjempetykk. Helt OK, selv om jeg gjerne skulle ha fått til sånne tynne italienske bunner.
Fibi sa for siden:
Jeg bruker litt mindre mel enn jeg gjør til annen type bakst. Deigen skal klisse litt. Jeg bruker også olje på hendene om jeg trykker den ut. (Vanligvis klarer jeg meg med kjevle.) For å få en ekte italiensk bunn må man ha spesialmel. Tipo 0 eller 00. Det er glutenredusert, tror jeg.
LimboLine sa for siden:
Samme her, bortsett fra at det er min samboer som lager pizzaene.
Hver fredag eller lørdag.
Kanina sa for siden:
Min glutenfrie pizzadeig er i alle fall enkel å kjevle ut. :stolt:
Obelix sa for siden:
Jeg bruker litt sammalt hvete sammen med hvetemel.
Bruker olje og litt salt i deigen + gjær.
Kjevler aldri ut, trykker den bare ut med hendene.
Blir akkurat passe tykk.
Pizza med tykk bunn er det værste jeg vet. Den jeg lager blir akkurat passe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.