Jeg synes at det er artig å dekke et pent bord - mens mannen kokkelerer koser jeg meg med å dekke bord:nikker: Hva er dine beste tips for et pent dekket middagsbord julaften? Gi meg inspirasjon:nikker:
Jeg har hvitt middagsservise (Porsgrunn Saturn) - sannsynligvis kombinerer jeg det med rødt og sølv på julaften:nikker:
Kommer jo litt an på hvilken duk du har. Men vanlig er jo med tallerken, glass til høyre for tallerkenen, ett eller flere. Bestikk ettersom dere har flere retter , samt dessertskål til dette. Pynt bordet utfra egen smak og stil, litt lys egner seg alltid, og servietter- lin eller vanlig bomull. Blomster, lys og annen dekorasjon. Salt og pepper bøsse, diverse skåler til sennep og alskens tilbehør til hovedretten. Det er egentlig smaken som avgjør hvordan bordet ditt skal se ut. Lykke til !
Jeg pynter bordet lite til jul, men det er fordi den ene duken er pynt nok.
Jeg har en rød underduk,og over har jeg en heklet linduk, som min bestemor har heklet for maaaaaaaange år siden.
Den er det massevis av hull i (siden den er heklet) og er mønstret, den røde duken under synes godt.
Normalt sett ville jeg brukt en lang, rød duk på bodret. Jeg ville brukt dekketallerkner i tinn, med penservicet vårt til hovedtalerkner.
Jeg ville brukt vin-/farrisglass med tinnstett, og brukt tinnbestikket vårt. Bestikket ville hvilt på en liten tinnhest som står ved siden av hver tallerken.
Jeg ville brukt enkle, tykke papirservietter, som lå i serviettringer av tinn.
I år blir det annerledes da vi blir mange mennesker, og vi har liten plass.
Da blir det til vi lager i stand et koldtbord på kjøkkenet hvor folk kan forsyne seg av hva de ønsker å spise - og så får de finne plass og sitte der hvor det er plass til å sitte.
Vi skal bruke penservicet, for det går i oppvaskmaskina, men det blir bestikk av stål, og glass som går i oppvaskmaskina. :nemlig:
Jeg har ikke noe bilde, men jeg bruker hvite damaskduker,sølvtøy, tykke hvite servietter (tre-lags) og tidligere har jeg brukt Villeroy & Boch serviset mitt (Vieux Luxemburg) Nå tror jeg at jeg har klart å spare middagsservise fra PP til så mange at det rekker.
Enkle krusyallglass og aquevitt glass fra Askvoll Brug.De passer veldig godt sammen med sølv siden de er i tinn.
Sølvlysestaker og i midten av bordet , hele lengden , pynter jeg med smånisser som vi har brukt i alle år
Jeg har ikke tenkt så mye på den enda, men jeg har hvite damaskduker og store, tykke servietter i damask. Serviset er nokså enkelt, men både i hvitt og krem. Jeg har Line vinglass fra Kosta Boda og enkelt stålbestikk.
Jeg må tenke ut hvilke lys, lysestaker og annen pynt jeg skal ha. Men det blir ikke så mye plass på bordet til stæsj, egentlig.
Dette bildet er fra i fjor hjemme hos meg.
Jeg liker å bruke god tid på å pynte bordet og gjør det vanligvis dagen før. Er vi hos mamma drar jeg dit lillejulaften for å dekke bordet.
Jeg varierer med et servise i hvitt porselen eller et i krystall.
Noen som har noen tips til meg? Jeg har blått servise (Teema). Den eneste brukbare duken er hvit. Jeg vil gjerne pynte med litt rødt siden det er jul, og siden mye av stuen ellers er i rødt.
Men hvordan klarer jeg det uten at det ser ut som 17.mai, og ikke julaften?
her var det mye fint! Jeg trodde at jeg hadde tatt bilde av fjorårets bord, men jeg klarer ikke å finne det. Jeg dekket med hvit duk, hvitt servise og stålbestikk. Midt på bordet la jeg tuija-grener med små røde telysestaker oppå. I år har jeg masse juletrekuler til overs så det er mulig jeg kombinerer de med hvite eller sølvfargede kubbelys. Tror jammen jeg må prøvedekke litt i kveld:D
Enkelt svart velourduk, små dekorstjerner i gull strødd ut på bordet, høye lysestaker (slik at man ser den som sitter på andre side av bordet uten å bli blendet), hvite tallerkener, røde servietter :)
Flytta bordet inn i stua i år, og hadde tre plater i det, med oppdekning til 10 stykk. Fikk god hjelp av en antikk utgave av Skikk og bruk til å brette servietter.
I år kjøpte jeg en linduk som var belagt med akryl (små barn = masse gris), og den var jeg kjempefornøyd med. Fargen var lys "strie", og det ble riktig koselig med røde servietter + servietter i gull og hvitt med hjerter, røde tuplianer, et par hvite engler og noen kongler med en dæsj gullspray.
Sånn ble bordet vårt i år. Ikke helt ulikt fjorårets men en liten videreutvikling (Jeg lagde bordkort i år. Kjøpte gullfarget gjennomsiktig stoff som jeg klippet i store firkanter og formet som en pose med tynn gullfarget sløyfe. Inni posen lå et par gammeldagse konfekt med papir og lysegule hjerter med navnene skrevet i gammeldags skrift). Jeg ble veldig fornøyd med bordkortene! :D
Blomsterdekorasjonen har jeg forresten laget selv. Den består av utrolig vakre store dyp røde roser som jeg skar av stilken på. I tillegg er det en vakker rose som heter Peppermint som har ulike sjateringer fra kremfarget via gammelrosa til dyprosa. Dekorasjonen inneholder i tillegg "Betlehemsstjerna" og "Jesusbarnet".
Jeg elsker å bli invitert på middag... å nyte mat vi ikke har styrt med selv... men det skjer ikke så veldig ofte til tross for stor vennekrets. Mon tro om det har sammenheng med at mannen er "hobby-gourmetkokk" og jeg er "hobby-interiør-designer-inklusiv borddekker" :knegg:?
Jeg elsker å planlegge bord. Enten det er julaften, vennefest eller venninneklubb. Lageret at rekvisita er stort og fylles opp på Danmarksturer. Mye gøy i Danmark.
Så synd! Men om du hadde tatt mot til deg, hadde vi kanskje hatt med en god vin for mannen min er også "hobby-vin-kjenner" ... og vi hadde muligens hatt med en delikat bukett, for jeg liker også å dekorere andres hjem... :knegg:.
Flytter hit: Dette er fra førjulsselskapet vårt, men det ble ganske likt på julaften. Litt færre til bords, litt andre servietter og annen bretting. Men jeg er ikke så julerød av meg (også er det så grusomt til orange!) ;)