Vi planlegger dåp i starten av juni, og jeg har tenkt å lage maten selv. Vi blir 15 voksne og fem barn som spiser annet enn pupp :p.
Forrige gang lagde jeg tapas, bakte kakene, blomsteroppsater og alt selv. Kontrollfriik som jeg er, vil jeg gjøre det meste selv denne gangen også, men for å minke arbeidsmengden tenkte jeg lage et mer tradisjonelt koldtbord.
Vurderte middag, men for at det skal være noe "for alle", ønsker jeg å lage koldtbord.
Men... er koldtbord "kjedelig"?
Tenker på retter som
karbonader med løk
kyllingvinger/lår
roastbeef
røkt kalkunbryst (pålegg)
kabaret
reker og majones
røkelaks og eggrøre
pai
eggesalat
pastasalat
grønn salat
potetsalat
ostefat
brød og kjeks
Noen med forslag til lettlagede retter som er gode på et koldtbord? Helst noe som man kan lage på forhånd og varme i ovn, eller spise kaldt.
Klart det ikke er kjedelig, alle liker jo et eller annet på et koldtbord. En vanlig middag er mye mer kjedelig synes jeg, og da er det alltid noen som ikke liker ditt og datt, er vegetarianere, allergiske osv.
Vi hadde sånt tradisjonelt koldtbord å vår dåp og jeg synes det er godt jeg, men en ting jeg var veldig fornøyd med var at vi droppet kylling (og ville også droppet kalkunpålegg på din liste) og hadde marinert kalkunbryst som vi stekte dagen før og delte opp i passe skiver etter det var blitt kaldt og serverte det også kaldt på koldtbordet med en god waldorfsalat til. :nam:
Spekefat ville jeg også hatt på koldtbordet. Kabaret tror jeg at jeg ville droppet og heller hatt noe annet godt.
Enig med Iset, det er alltid noe godt på et slikt koldtbord. Evt. kan du bytte ut karbonader eller kylling med greske kjøttboller og lage tzakiti? Bytte ut ene salaten med gresk salat?Absolutt ingen nødvendighet, jeg liker alt du har planer om å lage jeg.
Det går jo an å lage vrier på det, som de over her nevner. Scampi er ofte på tilbud og det hadde vi i minsten sin dåp. Stekte dem raskt i chili og hvitløk, og skulle kjøpt mye mer for de ble spist opp på fem minutter. Du kan også lage en stor pai eller to (jeg laget brokkolipai) og sterke hvitløkskjøttboller.
Jeg synes koldtbord er ok, da finner alle noe de liker. Og det er jo ikke så vanskelig å spice det litt opp slik du har fått tips om her. Greske kjøttboller med tatziki, kalkunbryst med waldorfsalat. Spekemat med melon, fruktsalat.
Akkurat dette er mine tanker... derfor jeg er så glad for å ha så mange flinke matjenter med gode ideer her!!! :nikker:
Kabaret og karbonadene blir... ellers er det meste åpent for endring. :riktig: Gresk innslag hørtes godt ut, kalkunbryst og laksen også! Spekemat er jo også godt... Problemet med koldtbord blir vel som alltid å begrense..
Vi har hatt vanlig tradisjonellt koldtbord til mye rart. Svigerfar sin 50 års dag, svigermor sin 50 års dag, ene tanten ungen min sin konfirmasjon.
Vi laget selv til turbo og snoopys barndåp men fulgte en "tradisjonell" oppskrift som jeg fant en plass.
og har fått servert ellers og, julekoldtbord er nå en ting. Men fått servert det på kurs vanlig og har aldri vært karbonader der. Men kylling og kalkun lår\bryst osv er vanlig.
Alt dette er var i Nordland. Eller konfirmasjonen var i finnmark:fnis:
Jeg har karbonader i en eller annen variant med når jeg lager koldtbord. Selvsagt hjemmelagede - ikke noe ferdigtull her i gården. Det er ikke spiselig.
Laks er godt, egg eller eggerøre. Man kan slenge med litt spekemat om man vil. Og hvis noen synes det er kjedelig med koldtbord kan man bare si at det er tapas isteden.
Tomat og Mozarellasalat med olivenolje, basilikumblader og maldonsalt er superenkelt, tar 5 minutter å legge opp og er både dekorativt og godt :riktig:.
Jeg synes koldtbord er godt! Men i dåpen til minsten gjorde vi en annen vri av det og hadde diverse asiatisk mat i tillegg til noe "vanlig". Det ble kjempesuksess!