Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Legitimasjon for barn på innlands flyreiser?

#1

Koma sa for siden:

Storesøster skal fly til Nord Norge i påsken. Trenger hun pass?


#2

Malus sa for siden:

På de flyturene jeg har vært med A, så har det aldri vært spurt om legitimasjon på han. Han har vært oppført på min billett, og bare jeg har vist leg. Han har vært under 2 år på alle turene. Vet ikke hvordan det er med større barn.


#3

Koma sa for siden:

Hun er 3,5. Jeg leste på Norwegian at man oppfordres til å vise fødselsattest på barn under 2 år på innenriks, og at barn over 2 må ha eget pass på reiser til og fra Norge. Men betyr det også innenriks?


#4

Libra sa for siden:

Jeg vet ikke fra hvilken alder det gjelder. Men, vi har fått beskjed om at guttungen på 10 må ha gyldig legitimasjon. For han så blir jo det eneste gyldige pass, så vi har måtte ordne med det.


#5

DollyDuck sa for siden:

Jeg var og reiste med storesøster for et år siden. Hun viste ikke legitimasjon, men det måtte jeg. Mener de sa noe om at så lenge de er under 16 og reiser med foresatte trenger de ikke vise leg.


#6

Koma sa for siden:

Hmm. Hun skal fly med mormoren sin. Hadde egentlig håpet å slippe og stresse med nytt pass. Barnepasset hennes er utgått, og det blir neppe noen utenlandsferie for henne med det første, og siden passene er dyre og varer kort er det greit å time det før neste utenlandstur.


#7

Malus sa for siden:

Jeg ville ringt flyselskapet.


#8

DollyDuck sa for siden:

Jeg har akkurat "snakket" med den automatiske damen på sas sine sider. Hun sier:

Til utlandet må alle passasjerer vise ID. Ved reise innen Norge må barn over 12 år som reiser alene vise ID dersom de reiser med bagasje. Når barn under 12 år reise alene og uten ID må foresatt kunne verifisere identiteten ved sjekk inn.


#9

Blåbær sa for siden:

Jeg har reist minst 20 ganger tur/retur Gardermoen/Bergen med mine små, og har aldri blitt bedt om å vise noe som helt annet enn egen legimitasjon. Har reist både med SAS og Norwegian.


#10

Isolde sa for siden:

Du kan jo eventuelt ta med passet som har gått ut. Må jo være bedre med et utgått pass enn en fødselsattest? Det er jo bare et papir.


#11

Ciela sa for siden:

Storesøster reiser mye som UM , men hun har aldri hatt behov for id/pass . Vi har alltid sjekket inn bagasjen på vanlig måte og fyllt ut skjemaet . Men det er med SAS .


#12

Siwa sa for siden:

Har aldri måttet vise leg (bare min egen) når jeg har reist innenlands med barna :niks:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.