Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Iskrem-/sorbetoppskrifter

#1

Ole Brumm sa for siden:

Jeg har kjøpt meg ismaskin og trenger flere oppskrifter. :blafre:


#2

Ole Brumm sa for siden:

Bjørnebær- og bringebærsorbet

Antall porsjoner: 1 L

Ingredienser:
500 g Bjørnebær
250 g Bringebær
Revet skall og saft fra 1 sitron
400 g sukker (evt mer etter smak)
vann (se fremgangsmåte)
1-2 eggehviter, stivpisket

Tilberedning:
Kok sakte opp de fire første ingrediensene og la det småkoke i 2 min. Sil blandingen ned i en målemugge, tilsett vann slik at det blir 1 liter. Avkjøl. Smak til med evt mer sukker. La blandingen bli kald. Vend de stivpiskede eggehvitene inn i bærblandingen. Kjør i iskremmaskin eller frys. Hvis fryses, rør i blandingen etter 30 min, deretter etter 60 min. Serveres når den har fryst.

Hvit sjokolade is

Antall porsjoner: 6

Ingredienser:
1 egg
1 eggeplomme
3 ss sukker
150 gram hvit sjokolade
300 ml melk
150 gram kremfløte

Tilberedning:
Pisk sammen egg, eggeplommen og sukkeret. Bryt opp sjokoladen i små biter og legg dem i en ildfast form med 3 ss av melken. Smelt sjokoladen over vannbad. Varm resten av melken til den nesten koker og hell den over eggene, mens du pisker godt. Plasser blandingen over kokende vann og kok mens du rører til blandingen tykner nok til å sette seg fast på en tre sleiv. Rør inn sjokoladen. Dekk til med fuktet bakepapir og avkjøl.

Pisk kremen til den akkurat greier å holde formen sin, og rør den inn i sjokoladeblandingen. Hell rørern over i en frysesikker beholder og sett røra i fryseren. La den fryse i 1-2 timer, til den er ferdig frøsset 2,5 cm fra kantene. skrap isen over i en bolle og pisk til røren er jevn. Frys på nytt til helt stiv.

Jordbærsorbet

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:
250 g jordbær
1 dl strøsukker
1 dl vann
1 ts sitronsaft
1 eggehvite

Tilberedning:
Kok sukkerlaken og la den svalne, visp eggehviten hardt. Rens jordbærene og mos dem for hånd eller i en mikser. Bland bær og sukkerlake, vend ned eggehviten. Frys.

Verdens beste jordbær sorbet

Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:
2 dl vann
1 dl sukker
700 g jordbær
2 spiseskjeer sitronsaft
1 dl eplejuice

Tilberedning:
Kok vann og sukker mens du rører. Da blir det sukkerlake. La det småkoke i noen minutter. Avkjøl i kjøleskapet. Rens jordbærene og knus dem i mikser eller med gaffel. Bland inn sitronsaften, eplejuicen og laken og rør godt.
Legg den i fryseren. Den er klar etter 3 timer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.