Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pass til 9 mnd gammel baby?

#1

Noras mamma sa for siden:

Vi skal til Italia i sommer og trenger pass til Nora. Hvordan gjør vi det med passbilde? Er jo ikke så lett å ta bilde av henne i en fotoboks. Noen som har noen tips :)


#2

Lykken sa for siden:

Vi har brukt fotoboks i alle aldre, fra delvis sovende 6-7 uker gammel baby til 8 mnd og 1 og 2 år. Men man kan gå innom fotograf og be de ta passfoto også. :)


#3

Fersken sa for siden:

Var innom en fotobutikk som tar passbilde og det ble et supert bilde på første forsøk. Jentungen var da 7 måneder.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ville gått innom en fotobutikk, de er ganske proffe og vet hvordan de skal takle det å ta bilder av små barn. :)


#5

Elisabet sa for siden:

Vi har bestandig tatt passfoto av ungene hjemme med vårt eget digitalkamera. Står rettledning et sted (husker ikke hvor i farta) om hvordan bildet ikke skal se ut. Mye bedre å ha noen flere forsøk helt gratis hjemme enn å bruke masse penger i en fotoboks. Vi kan i alle fall skrive ut passbilder fra maskinen vår.


#6

Anne C sa for siden:

Vi har tatt bildene hjemme hver gang. Han på seks år tok sitt første skikkelig passbilde i dag faktisk. Vi har med et utvalg av bilder og lar de velge der. Jeg vil egentlig tro det er lettere å ta bilde av en på 6-7 uker (som begge var første gang de fikk pass). Så da hadde jeg i allefall satset på å ta bildene. På den andre siden kan du sitte å trykke ganske mange ganger i fotoboksen for å få ok bilder.


#7

daffy sa for siden:

Reglene er ganske strenger for hva som aksepteres av passbilder. Jeg ville derfor fått tatt bilder hos en fotograf eller på en fotobutikk. Vi betalte 100 kr for dette, så det lønner seg raskt i forhold hektiske runder i en fotoboks.


#8

Honda sa for siden:

Vi tok hos en "fotograf" fotobutikk som hadde digitalt pass foto utstyr.
Snoopy var 3 mnd. og de tok 3 bilder før det ble helt perfekt. Værre med turbo. han måtte vi ta 10 av. og han var 4 år



#10

Noras mamma sa for siden:

Takk for svar. Da blir det nok fotograf el fotobutikk. Gjør alle fotobutikker dette? :)


#11

Isolde sa for siden:

Vi satte ikea stolen hans inntil en hvit dør og tok bilde. Ellers så kan barnet ligges på et hvit underlag. Viktig å ikke få skygge på bildene.


#12

Fersken sa for siden:

Tror ikke det, men jeg ble veldig fornøyd når jeg var i fotobutikken på Straen.


#13

Lucifer sa for siden:

Et godt tips jeg fikk en gang var at mor/far tok på seg en hvit genser som blir bakgrunnen, så setter man seg med ungen i fanget i fotoboksen. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.