Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny stasjonær -PC eller iMac/Mac mini?


#2

Joika sa for siden:

Jeg har en Asus eeebox med XP. Veldig fornøyd med den.

Hva bruker du pcen til?



#4

mrc sa for siden:

Hvis bruksbehovene i WinXP er svært begrenset kan det være at gratisprogrammet VirtualBox i praksis vil fungere like greit som VMware Fusion.


#5

mrc sa for siden:

En maskin er strengt tatt ikke "bygget for Vista". Normalt sett skal det ikke være noe i veien for å kjøre Windows XP. Dell kan for så vidt levere Windows XP også, men kun på en del av modellene beregnet for bedriftsmarkedet. Noe jobb å slette Vista er det heller ikke om man har en vanlig WinXP-installasjons-plate - man bare starter opp XP-installasjonen og derfra velger å formatere disken før XP legges inn.


#6

HP sa for siden:

Endel maskiner som er "bygget for Vista" kan en ikke uten videre installere XP på. Jeg har nedgradert en Acer Aspire, og der måtte jeg "slipstreame" en ny installasjons-cd med SATA-drivere, for slikt finnes ikke på en original XP Pro SP3-cd (SATA ble jo ikke mainstream før Vista :rolleyes: ). Jeg brukte vel en dag på å samle inn alle drivere (som Acer ikke gjorde tilgjengelig, siden de hadde lisensiert Vista). Maskinen ble som ny, betraktelig forbedret ytelse kun ved å nedgradere til XP. :jupp:


#7

mrc sa for siden:

Trolig kunne du sluppet å bruke SATA-driverne hvis du endret fra ACHI til IDE for diskkontrollermodus i BIOS. Man kan vel også trygt si at SATA ble "mainstream" lenge før Vista kom. Serial ATA gjorde sitt inntog i 2003 og ble relativt raskt vanlig, og i løpet av 2004 var det helt "mainstream". I basis kan man vel si at det skjedde tre år før Vista kom...


#8

HP sa for siden:

Den "made for Vista" laptoppen hadde ikke noe slikt alternativ i BIOS. :) Ellers så tror jeg ikke Microsoft er helt enig med deg (oss) i at SATA ikke er noe post Vista HW.


#9

mrc sa for siden:

Mulig Acer har forkledd valget som noe annet. Har vel selv ellers installert XP på 100+ forskjellige maskiner med SATA uten at det har vært problemer, men noen har krev en endring av BIOS-innstillinger. Husker noen maskiner der jeg måtte fram med ekstra drivere, blant annet noen med brikkesett som ikke var fra Intel eller som var satt opp med RAID.


#10

HP sa for siden:

Jeg måtte ha ekstra driver, noe som ville vært enkelt hvis maskinen hadde hatt diskettstasjon. Slipstreamet disken med nødvendige drivere, brukte nLite. Fungerte enkelt og greit som en helt vanlig installasjonsdisk etter brenning.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.