Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hybrid- eller terrengsykkel?

#1

Selma sa for siden:

Jeg skal kjøpe meg ny sykkel, men er usikker på om jeg skal velge hybrid eller terrengsykkel. Planen er å bruke sykkelen til trening, både på asfalt og på grusveier i tillegg til sykkelturer med ungene

Noen som har noe å anbefale?


#2

Jålebeinet sa for siden:

Jeg har en hybrid og er fornøyd med den, men sykler mest på asfalt. Men den er ikke god i ulent terreng. Skal du sykle mye i terrenget så hadde jeg fått for en med dempegaffel, gjerne en som kan sperres.

Skal du ha sykkelsete/vogn på den?


#3

Kanina sa for siden:

Hvor ulendt "terreng" mener du? Bare grusveier? I såfall hadde jeg gått for hybriden, evt en vanlig bysykkel. Jeg har syklet i Oslo-marka med min bysykkel, og det går helt fint. Fordelen med en lett sykkel som ruller lett på asfalt oppveier helt klart ulempene man eventuelt opplever på grusveier i marka. Tar forbehold om skikkelig dyp grus, da.


#4

Stikka sa for siden:

Jeg har samme bruksområde som deg og valgte terreng. Veldig fornøyd med valget.


#5

løve70 sa for siden:

Jeg ville valgt en hybrid, men ikke av den typen med de aller tynneste hjulene. De er mest egnet på asfalt. En hybrid med grove dekk og dempegaffel funker veldig fint på grus også og triller mye bedre på asfalt enn en terrengsykkel.


#6

Maxine sa for siden:

Har hybrid og er ikke fornøyd med den på grusveier i det hele tatt. Men er helt grei på asfalt.


#7

Selma sa for siden:

Niks - 7-åringen må ta seg fram for egen maskin :nemlig:

Takk for mange fine innspill! Løve70s tips om hybrid med grove dekk og dempegaffel skal sjekkes nærmere :nikker:


#8

Juste sa for siden:

Terreng men med dekk med liten rullemotstand ville jeg valgt. Slicks/semislicks.
Et godt tips er Fuji-syklene hos Birk sport, de gir veldig mye for pengene.
Og aldri kjøp en sykkel uten og prøve først, du må finne en ramme som passer deg.


#9

Eia sa for siden:

Det kan jeg skrive under på - det er stor forskjell på rammer og sittekomfort generelt, egenhendig erfart da jeg skulle kjøpe sykkel i fjor. Jeg endte opp med en DBS logic (hybrid med smale dekk) og er superfornøyd med den. Den brukes vesentlig på asfalt, og er godt brukt allerede (sykler til jobben).


#10

leliane sa for siden:

Hvor skal du sykle mest? Terreng på asfalt er håpløst, så hvis du skal sykle hver dag til jobb på asfalt f eks, ville jeg definitivt gått for hybrid. Er selv veldig fornøyd med min. Jeg har også DBS Logic, Eia.


#11

venla sa for siden:

Signerer!
Min neste sykkel blir en sånn. Har terrengsykkel nå, treg på asfalt (men fin til skogs). Har gode erfaringer med syklene fra GT. De koster heller ikke skjorta.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Jeg sykler racer. Den er ikke helt noe å skryte av på grusvei, men til gjengjeld så kul på asfalt at man ikke får lyst til å sykle på noe annet. :nemlig:
Hybriden min har knapt vært ute av garasjen etter at jeg kjøpte raceren.


#13

Honda sa for siden:

Tereng med sliks midt på dekket og så mønster påsiden. da blir det ikke så tungt å sykle på asvalt med den å man har feste i skogen:nemlig:


#14

Sokk sa for siden:

Hybridsykkel har jeg også, sykler mest på asfalt og er veldig fornøyd. Anbefaler Hank sport, der kan de sine saker og har veldig gode sykler. :nikker: Jeg har en Hardrocx damemodell, den er lett og morsom å sykle på! Hadde helt glemt at det var gøy å sykle, jeg, før jeg byttet ut den 12 år gamle DBS-en. :sparke:


#15

Angelique sa for siden:

Veldig fornøyd med min hybrid.
Har dempegaffel og grove dekk, nesten som terrengsykkel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.