Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brunt grantre

#1

noen sa for siden:

Vi oppdaget for en uke siden at det høye, flotte grantreet vi har foran huset har blitt mer brunt enn grønt. Er det noen som vet om det er sjanser for at brunfargen er forbigående, eller er det bare å ta fram motorsagen og øke vedlageret for neste vinter?


#2

Malus sa for siden:

Gran har dessverre dårlig evne til å sette nye skudd der den først har blitt brun. Typisk er at de nederste greinene blir tørre og brune, og der kommer det ikke nye greiner. Et ungt tre har større sjans til å bli pent igjen, enn et gammelt tre.


#3

noen sa for siden:

Dette er faktisk brunest i toppen, men også noe nedover + at barken flasser av. Det ble gravd på ene siden av treet for 1,5 år siden, og det spørs om litt for mange røtter ble skadet. Hvis det (mot formodning) ikke skyldes tørke, er det vel antakeligvis skadedyr? :skremt:


#4

Tåtti sa for siden:

Brunest i toppen høres ut som tørke, at den ikke klarer å trekke opp nok vann. Ganske vanlig på våren når solen begynner å ta og det fremdeles er frost i bakken. Triks for å unngå uttørking er å pakke inn (men det er vel vanskelig med et stort tre) eller vanne/dusje treet. Dæ, nå hørtes jeg nesten ut som Gartneren. :knegg: (Fasiten er på fjelltur uten mobildekning, så jeg får ikke kvalitetstestet utsagnet mitt.)


#5

noen sa for siden:

Det hadde vært utrolig gøy å pakke inn et ca 8-10 meter høyt tre. Rosa plast? :knegg: Vanne/dusje? Her skal det til store mengder eller? Og betyr det at det er håp om bedring? Mannen min har allerede kontaktet brannvesenet for å få hjelp til fellingen.


#6

Tåtti sa for siden:

Nå har ekspertisen meldt seg, og han tror i og med at barken ramler av at det er gravingen som har skadet røttene for mye, og da er det lite håp om redning. :(


#7

noen sa for siden:

:hylgrine:Jammen det er så jevnt og fint! Og det er nesten som en liten hytte nede ved bakken! Og ekornet vårt liker seg så godt der!


#8

Malus sa for siden:

Stemmer nok som Tåtti sier, at det trolig er uttørking.
Gran tåler lite forstyrrelser. F.eks. kan det gå galt hvis man feller nabotreet, slik at grana plutselig får mer sol på seg enn tidligere. Er røttene skadet, så kan det ha gjort at det får opp mindre vann enn før.
Plant et nytt tre, og om noen år er alt som før igjen :)


#9

noen sa for siden:

Ja, vi må nok lage oss en plan for planting av nye trær snart. Vi har tatt ned en del (11-12) veldig høye trær og bør nok ta ned 5-6 til som begynner å bli "ustabile". Vi må finne ut hva vi skal plante som vil skjerme uten å ta solen fra naboene eller oss. Vi liker trær. :nikker:

Egentlig burde vi leie inn en anleggsgartner som kan lage en plan for hele tomten, men det er andre ting som står foran i køen over Ting Vi Skal Bruke Penger På Nå.


#10

Malus sa for siden:

Hvis du legger ut bilder av hagen din, så kanskje du får noen gode tips her, og slipper å betale noen for jobben ;)


#11

noen sa for siden:

Oj! Kanskje det! Skal se hva jeg kan få til i helgen. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.