Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri barnebursdagskake!

#1

Miss Norway sa for siden:

En klassekamerat av storesøster har cøliaki, og jeg syntes det hadde vært hyggelig å servere mat som alle kan spise. Så slipper hun å føle seg utenfor.

Finnes sikkert masse oppskrifter på nettet, men tenkte kanskje noen her har ERFARING med en kake?

Alle tips tas i mot med takk - og kakemix etc er bare en fordel selv om jeg utmerket godt kan bake fra scratch også altså lat


#2

Michelle sa for siden:

Du kan lage bløtekake bunn av Toros "Fin glutenfri kakemix" Oppskriften på pakken er enkel og resultatet blir kjempebra. Når jeg baker bløtekakebunn så bruker jeg alltid denne som basis. Anbefales.

Av denne pakken kan du ogå lage boller, brød mm.

Ellers kan du lage mandelbunn med pynt og krem på men det er jo endel barn som er allergiske for nøtter.

Her er noen oppskrifter zukii.com/glutenfritt.htm


#3

DM sa for siden:

2 plater a 125 g mørk kokesjokolade (Jeg bruker Lindt 70%)
150 g smør
5 store egg
125 g fruktose
2 ts vaniljesukker

Springform 24 cm i diameter
Stekes i oven ved 160 grader i 50-60 min.

Smør formen og dekk bunnen med bakepapir
Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl til romtemperatur.
Skill eggene. Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av fruktosen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av gruktosen til tykk marengs. Rør sammen sjokoladen og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene. Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprøe skallet på kaken når den er kald og glaser den med sjokoladeglasur

Sjokoladeglasur:
1 dl kremfløte eller soyafløte
1 plate a 125 g mørk kokesjokolade

Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Gell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjørlig så glasuren stivner.

Kan eventuelt serveres med bringebærsaus (halvfrosne bringebær kjørt i stavmikser med litt fruktose/ sukker.


#4

Adrienne sa for siden:

Jeg laget sjokoladekake av Toro sin glutenfrie melblanding (den fine). Kaken ble god, iallefall i følge de som spiste den. Jeg brukte denne oppskriften, men brukte en hel sjokoladeplate i stedet for en halv, for jeg syntes det ble litt lite sjokoladesmak.

Toro har mange glutenfri oppskrifter her.


#5

kisha sa for siden:

Kaker med mandelbunn har ikke gluten i seg. Det har jeg ofte benyttet meg av.


#6

annemede sa for siden:

Jeg tror også, arrester meg om jeg tar feil, at TORO sin sjokoladelangpannekake er glutenfri.


#7

DM sa for siden:

Spørsmålet er jo om hun følger glutenfri diett, eller naturlig glutenfri diett.

Dersom det er naturlig glutenfri diett, så må du satse på kake med mandler istedet for mel, fordi Toroposene er hvetemel som de har fjernet glutenet fra.


#8

Honda sa for siden:

Toro sin sjokoladelangpanne ER glutenfri ;)
[dette fikk jeg som tips av tanta til mann, for søskenbaret til mann har cøljaki]

Bløtkakene laget på glutenfri mel blir mye større og luftigere en mine vanlige bløtkake bunner hihi


#9

Michelle sa for siden:

Det er derfor jeg kun bruker det når jeg lager bløtekake.


#10

Miss Norway sa for siden:

Er det det samme som Glutenfri Melblanding Lys? For der var bare brødoppskrift, ikke kakemix, og det er den jeg har kjøpt... er det en til variant?

#11

m^2 sa for siden:

Når du lager kaka, pass på at springformen din er skikkelig, grundig, ordentlig ren på innside og -utsiden. Kjør den gjerne i oppvaskmaskin 2x før bruk. Jeg er ikke flink nok til dette enda til å si nøyaktig hvorfor, men det er noe med at proteintypen som gluten er avleirer seg med varme. Det kan sikkert være lurt å bruke litt bakepapir i bunnen av formen og litt opp rundt kanten, for å være sikker.

Vær også obs hvis du avkjøler kaka på rist, rister er veldig vanskelige å få helt ren for glutenrester fra tidligere bruk - bruk gjerne bakepapir (eller aluminiumsfolie) der også (snu kaka ofte mens den kjøler seg så den ikke blir "våt")

Hvis du bruker sprayfett i formen, vær obs på at noen av typene ikke er glutenfrie.

En veldig enkel måte å få glutenfritt på uten den helt store fallhøyden er å lage muffins fra Toromix :D (igjen, vær obs på det her med formen og at den må være gullende, gullende ren).


#12

Michelle sa for siden:

På pakken står det Toros "Fin glutenfri kakemix" Står det ikke det på pakken du har kjøpt så er det ikke det samme. Og da vet jeg ikke om du kan lage bunn av den.


#13

Chanett sa for siden:

Langpannekaka og muffinsene til Toro er glutenfri. Mølleren har egg og melkefrie muffins om noen skulle trenge det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.