Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med 6 eggeplommer?

#1

Polyanna sa for siden:

Har laget kokosmakroner, og har masse eggeplommer til overs. To spørsmål:

  • Hvor lenge er de holdbare, under plast i kjøleskapet?
  • Hva kan jeg bruke dem til?

:takker:


#2

Polyanna sa for siden:

Ahem. Den "takker"-smileyen så ikke helt ut som forventet...


#3

Kaz sa for siden:

Aner ikke hvor lenge de er holdbare. Eggeplommer kan du bruke til karamellpudding.



#5

safran sa for siden:

Du lager seks deilige porsjoner med biff tartar! :D


#6

kisha sa for siden:

Denne

Gullkake
175 g meierismør
2 dl sukker
8 eggeplommar
2 1/2 dl kremfløyte
4 dl kveitemjøl
2 ts bakepulver

Sett omnen på 175 grader og smør og dryss ei form med malt tørka brød. Rør smør og halvparten av sukkertet lyst og porøst. Visp eggedosis av eggeplomme og resten av sukkeret. Bland smørkrem og eggedosis forsiktig. Visp fløyta, men ikkje heilt stiv. Bland den i egge/smørkremen vekselvis med kveitemjøl som er blanda med bakepulveret. Hell røra i forma og steik kaka på neste ribbe ved 175 grader i 40 - 45 min, eller til den er gjennomsteikt

Den er bare helt kjempegod.


#7

DM sa for siden:

Eggekrem, beranisesaus, sjokoladeboller med eggeplommer istedet for hele egg, røre inn i havregrøt.

Jeg ville ikke hatt dem lengre enn et døgn i plast i kjøleskap.


#8

Skilpadda sa for siden:

Vi hadde pasta carbonara til middag i dag, så nå har jeg seks eggehviter stående. Kanskje jeg skal lage kokosmakroner av dem? :D


#9

Mei sa for siden:

Is! Definitivt is!!


#10

Polyanna sa for siden:

Skal vi se om jeg husker oppskrift i hodet:

6 eggehviter
420 g kokosmasse
1 ts vaniljesukker
270 g melis

Stivpisk eggehvitene. Sikt melisen. Bland alt. Form makroner med skje. Stek på 180 grader til gyldne.

:værsågod:


#11

Polyanna sa for siden:

Kan jeg så få carbonaraoppskrift? :blafre?


#12

Skilpadda sa for siden:

Takker. :) Jeg tror jeg skal bruke et par eggehviter til pepperkakehusglasur og marsipan, men kanskje det blir en halv porsjon kokosmakroner også. Det er jo veldig lettvinte kaker å lage, mener jeg å huske.


#13

Skilpadda sa for siden:

Jeg brukte ikke oppskrift, men stekte baconbiter (drøyt to hundre gram, det var rikelig til oss tre) mens pastavannet kokte, presset noen hvitløksfedd i baconet etter hvert, kokte en halv pakke (fullkorns-)spaghetti, og når den var passe kokt, helte jeg av vannet, blandet i bacon og baconfett, og rørte inn seks eggeplommer. Pepperkvern på bordet så man kunne bestemme selv hvor mye pepper man ville ha, og salat som tilbehør. Parmesanost hadde sikkert også vært godt oppi, men det hadde vi ikke.


#14

Katinka sa for siden:

Og jeg har vel 10-12 eggeplommer.
My god.
Aioli?



#16

Katinka sa for siden:

60 g eggeplommer (ca 3 stk)

:lol:

Jeg leste 60 eggeplommer. På tide å legge seg?


#17

Polyanna sa for siden:

Det ble carbonara. Deilig!!! :nam:


#18

DM sa for siden:

Det er godt det. :ja:


#19

Harriet Vane sa for siden:

Eggeplommer under plast holder et par dager, egg er en holdbar vare, også "åpnet".

Carbonara er veldig godt, aïoli er godt, bernaise er nyyydelig.


#20

Vimsen sa for siden:

Jeg kastet de. :flau:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.