Eg har fleire gongar fått smurte tortillalefser skjært i bitar og syns det er så godt. Da har det vel vore spekeskinke i. Men kva er godt å smøre lefsene med? Kva er godt å ha sammen med spekeskinka? Finns det eventuelt andre alternativ? Skal ha det til tapas er planen.
Snøfrisk, laks og dill er godt. Eller snøfrisk, spekeskinke og ruccola.
Det er faktisk veldig godt å bruke sånn "Vestlandslefse" til sånt. :jupp:
Denne på Matprat er det litt mer i da:
Ingredienser
16 skive fårepølse
2 stk. lefse
4 ss lettrømme
½ stk. rødløk
4 ss purre Slik gjør du:
Skrell og skjær rødløken og purren i tynne skiver. Smør rømme ut over hele lefsa. Legg på et lag med rødløk og purre. Legg utover fårepølse i to rader.
Rull lefsa sammen. Del hver lefse i 4 biter. Gjerne på skrå.
Smør en tortillalefse med blå Castello-ost.
Legg på ruccolasalat.
Legg en tortillalefse over der igjen.
stek i panne, på begge sider, til osten begynner å smelte.
Skjær i "kakestykker"
Sprøstekte baconbiter avkjøles og blandes med rømme og purre. Krydre etter smak, litt fersk grovmalt pepper slår sjelden feil. Blandingen smøres på tortillaer eller lomper og rulles sammen. Enkelt og godt.
Jeg pleier å blande Snøfrisk eller Philadelphia ost med avokado, sjalottløk, litt hvitløk, sitronsaft, salt og pepper. Smører på lefser og har på røkelaks eller kyllingskinke.