Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Innhold i tortillalefser

#1

Tussa sa for siden:

Eg har fleire gongar fått smurte tortillalefser skjært i bitar og syns det er så godt. Da har det vel vore spekeskinke i. Men kva er godt å smøre lefsene med? Kva er godt å ha sammen med spekeskinka? Finns det eventuelt andre alternativ? Skal ha det til tapas er planen.


#2

Benzo sa for siden:

Philadelphia, ruccola og spekeskinke.


#3

Nessie sa for siden:

Snøfrisk, laks og dill er godt. Eller snøfrisk, spekeskinke og ruccola.

Det er faktisk veldig godt å bruke sånn "Vestlandslefse" til sånt. :jupp:

Denne på Matprat er det litt mer i da:

Ingredienser

  • 16 skive fårepølse
  • 2 stk. lefse
  • 4 ss lettrømme
  • ½ stk. rødløk
  • 4 ss purre
    Slik gjør du:
  1. Skrell og skjær rødløken og purren i tynne skiver. Smør rømme ut over hele lefsa. Legg på et lag med rødløk og purre. Legg utover fårepølse i to rader.

  2. Rull lefsa sammen. Del hver lefse i 4 biter. Gjerne på skrå.


#4

Hasselnøtt sa for siden:

I den jeg har smakt er det ruccula, laks, gressløkost og sennepsaus. Veldgi god.


#5

Nessie sa for siden:

Man kan også bruke avokado sammen med laks.


#6

Obelix sa for siden:

Dette synes jeg er godt. Ypperlig til tapasbord:

Smør en tortillalefse med blå Castello-ost.
Legg på ruccolasalat.
Legg en tortillalefse over der igjen.
stek i panne, på begge sider, til osten begynner å smelte.
Skjær i "kakestykker"


#7

Eia sa for siden:

Sprøstekte baconbiter avkjøles og blandes med rømme og purre. Krydre etter smak, litt fersk grovmalt pepper slår sjelden feil. Blandingen smøres på tortillaer eller lomper og rulles sammen. Enkelt og godt.


#8

Tussa sa for siden:

Bruke du noke spesiell sort Philadelphia?


#9

Bergensis sa for siden:

Tortillalefse med Philadelfia-ost med kvitløk, røykelaks, paprika, ruccola og litt salt og pepar. Det har vore min lunsj/middag denne veka


#10

Tussa sa for siden:

Denne høres også god ut! Mange gode innspel her, takk!


#11

Tussa sa for siden:

Snøfrisk har kanskje meir "edge" enn Philadelphia?


#12

Canisa sa for siden:

Jeg ble i alle fall veldig sulten av å lese denne tråden ... :nam:


#13

emma71 sa for siden:

Jeg pleier å blande Snøfrisk eller Philadelphia ost med avokado, sjalottløk, litt hvitløk, sitronsaft, salt og pepper. Smører på lefser og har på røkelaks eller kyllingskinke.


#14

sannereg sa for siden:

Jeg har brukt Philadelphia med gressløk, salat og kyllingpålegg av forskjellige slag


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.