Fadese sa
for 15år siden:
Det er mulig at jeg finner ut av dette ved å søke, men nå ser jeg at nok et barn er innlagt på grunn av E.coli-bakterie.
Vet noen av dere om det er spesielle matvarer som er ekstra utsatt for å inneholde farlige typer av E.coli-bakterier?
Ylvania sa
for 15år siden:
Kalde eller dårlig varmebehandlete grillpølser? Eller var det listeria ?
Lese link kanskje ja :o
LimboLine sa
for 15år siden:
Er noen innlagt i dag igjen?
E-coli (EHEC) kommer fra kjøtt. Så lenge den er gjennomstekt er det ikke farlig.
Ellers er håndhygiene viktig.
kisha sa
for 15år siden:
Forrige gang var det morrpølse som var skyldig.
matportalen.no/artikler/2006/3/e.coli_o103_bekreftet_i_morrpolse
Fadese sa
for 15år siden:
Neida, jeg leste for kjapt og misforsto. :blond:
Kråka sa
for 15år siden:
Hva med skinke? Kokt skinke, familie skinke osv. Poden her spiser mye skinke.
LimboLine sa
for 15år siden:
Men det er vel kokt?
I såfall er det vel trygt.
LimboLine sa
for 15år siden:
Særlig drøvtyggere har vist seg å kunne være friske smittebærere av EHEC-bakterier. Storfe er regnet som hovedreservoar, men STEC opptrer også hos sau, lam og gris. Unge dyr er oftere bærere enn eldre dyr. Bakterien ser ut til å kunne opptre i flere verter og i større utstrekning enn man tidligere trodde. Smittekildene strekker seg derfor lengre enn til ufullstendig varmebehandlede hamburgere, men storfekjøtt, og da særlig oppmalt kjøtt, er ansett som risikoprodukt.
www.matforsk.no/web/wakt.nsf/ec6eb7ca6bd53d24c1256c6a0037ef41/e66a8dd7a321d571c1257122004ae862?OpenDocument
Trois sa
for 15år siden:
Huff, jeg spiste lammefrikadeller på mandag og i går ble jeg dårlig. Har enda ikke klart å holde på noe, ikke en gagn drikke. Er skikkelig dårlig:(
Er helt sikkert bare en "vanlig" omgangssyke men jeg ble litt urolig når jeg så oppslaget i VG.
LimboLine sa
for 15år siden:
Friske voksne blir ikke syke av e-coli-bakterien.
Barn (og muligens eldre) er utsatt for å bli smittet.