Rosendal vinkaraffel. Hensikten med en vinkaraffel er å lufte vinen ved at vinen kommer i kontakt med oksygen. Hvorfor er da åpningen på Rosendal karaffelen like stor som en femtiøring?! Stygg blemme av designerne av en ellers fin serie.
Eggekoker
Hvitløkspresse
Pastamaskin :( Jeg skulle ønske denne ikke var med på listen, men nå har jeg vært den stolte eier i to år uten å ha brukt den en eneste gang. Hmm.. det må jeg gjøre noe med.
I gamle dager: da vi bodde på studenthybel, var det Teomannen som laget mat og jeg som tok oppvasken. Etter at vi flyttet i ny leilighet med oppvaskmaskin, hevder han at jeg ikke har satt mine bein på kjøkkenet på fem år.
Det mest unyttige vi (ikke) har på kjøkkenet kan dermed sier å være meg. :snill:
Sutrete drittunger. :glis:
Neida, men det er litt upraktisk å ha selskapssyk nesten-toåring ålende rundt, mellom og oppover bena mens man kokkelerer. Så det blir mye raske middager.
Ellers har vi ikke mer kjøkkenredskaper enn vi trenger for å lage den maten vi liker.
Melonjern og smørkrøller. Men jeg er litt preget av å ha tilbrakt deler av oppveksten i et diplomathjem i koloniene, og var derfor overbevist om at uten disse tingene var det intet ordentlig hjem. :sparke:
Trykkoker. Mannen påstår den er genial, og det kan vel sånn vitenskapelig sett stemme, men den blir nå aldri brukt likevel. Har man først hatt på lokket og begynt kokeprosessen så har man ikke mulighet til å ha av lokket før ting liksom skal være ferdig. Jau. Det er for litt mer erfarne folk enn meg tror jeg.
Jeg klarer meg ellers godt uten fancy kaffelagermaskiner og TV på kjøkkenet.
Noe jeg savner og kunne tenkt meg å investere i er sånn maskin som skjærer tynne tynne skiver.
Ad lufting av vin.
Jeg var på et foredrag med en professor i teoretisk fysikk. Han påstod, og jeg tror han nok, at det er mye mer effektivt å lufte vinen i glasset enn i en flaske. Du får mye større kontaktflate mellom oksygen/vin i et glass enn i den lille åpningen i en flaske. Dessuten blir jo vinen luftet mens man drikker. Ergo bør man ha et størst mulig glass. (Altså videst mulig). (dette er forøvrig min konklusjon og ikke professorens ...)
Det mest unyttige? sånne greier til å skru inn i maisen etter at man har grillet de. Har vi noensinne grillet mais? :risterpåhodet:
Så de gikk i søpla ved forrige opprydning, :undrer: da har vi de jo ikke lenger da.
Den idiotiske smoothieblenderen som det ikke går an å få en dritt ut av for frukten tetter igjen helletuten nederst. Det funker mye bedre med stavmikseren, for da får jeg med alt fruktkjøttet og så er den superenkel å skylle av. Det er ikke smoothieblenderen.
Brødbakemaskinen blir ikke akkurat flittig brukt den heller.
Skal vi se, nå har vi veldig lite kjøkken så har satt bort alt vi ikke hadde bruk for som vi hadde i skap i Leiligheten
og det er:
20 liters suppekasserolle, brukt 1 gang , lage pinnekjøtt til 8 pers.
Brødrister
skeidar bestikk md plasthandtak som ikke tåler vaskemaskin hihi
Og en hel drøss med isbokser, "tupevareboxer" som er blitt lekebokser
Ikke så dum løsning detta ;)
Lufting av vinen er uansett en mye missforstått greie. For det er som du nevner ingen overflate å snakke om i en flaske eller smalt glass. Men Rosenthal karaffelen er uansett ypperlig til det! Fordi du da fysisk heller vinen sakte over i karaffelen, noe som gjør at den luftes bedre slik - enn i et glass eller flaske. Så kjennere som lufter vinen, heller den over i en karaffel - uten å tilføre bunnslam om det finnes slikt.
Det mest fortreffelige jeg har på kjøkkenet mitt kommer fra mannens singelbo. Jeg har kastet det meste, som foreksempel plommesteinfjerner, men har beholdt tacoskjellbeholderen til skrekk og advarsel. Halve morroa med taco er jo å grise - MASSE!
Åååå, måtte du minne meg på det? Jeg var faktisk litt småsnurt da jeg flyttet hjemmefra i en alder av nitten og ikke fikk lov til å ta med meg druesaksen i sølv! Til gjengjeld forhandlet jeg meg fram til en osteknapp i sølv, med monogram. Å si at den er i hyppig bruk vil være en mild overdrivelse.
Jeg kunne klart meg uten blenderen...har ikke brukt den enda, faktisk. Også kunne vi jo kanskje snart kastet ut brødbakemaskinen...den står jo bare der og tar plass.
Definitivt brødbakemaskina :nemlig: Når man er 6 personer i en familie, er det helt tullete å lage ett brød om gangen.
Iskremmaskina som jentene fikk i bursdagsgave, er heller ikke brukt mer enn 1 gang på 3 år....
Enig i at lufting av vin er en mye misforstått greie. Vinen får selvsagt luftet seg litt når du heller den nedi en trakt (enig- høres utrolig lite elegant ut, men hvordan skal man ellers treffe den bittelille åpningen til Rosendalkaraffelen?), akkurat som den får det hvis man heller vinen i et glass. Ingen forskjell i det hele tatt.
Den klassiske metoden for å unngå å få med bunnfall (dekantere) går ut på å tenne et stearinlys under flaskehalsen på vinen når man heller vinen i en ordentlig karaffel. Da ser man når bunnfallet kommer, og rekker akkurat å vippe tilbake flasken. Dette er svært sjelden nødvendig lenger, dette gjøres kun på svææært gamle, lagrede flasker som har ligget i årtier og modnet i en støvete kjeller. Og hvor ofte drikker man egentlig slik vin?
Det er de samme vinene som har godt av å luftes. Dvs at både dekantering og lufting stort sett bare er tøys for nesten alle viner.
Jeg har et saltkar i porselen med en bitteliten søvskje i. Aldeles nydelig, men helt ubrukelig. Det er så smått og knuslete at man bare MÅ komme borti den og søle salt over hele bordet. Som nipsgjenstand, derimot, gjør den nytta. Hvis man liker slikt.
Jeg tror mannen vil påstå at han klarer seg ganske godt uten meg på kjøkkenet …
Av andre ting har vi kastet veldig mye, for vi har ikke så mye oppbevaringsplass på kjøkkenet. Så det meste som er der er i bruk, om ikke daglig eller ukentlig, så iallefall månedlig.
Jeg klarer meg fint uten pastamaskin. Vi ønsket oss den tilogmed i brylluppsgave. Gådd.
Riskokeren. Noe så utrolig teit! Risen blir en klissete ekkel masse. Jeg skal ta en "Den har jeg ikke sett" en dag. Mannen min liker nemlig den greia. :eek:
Vi arvet en mikro som gikk rett i boden. Den røk på dynga sist det var kontainer her. Mikro er tull. Kaffetrakteren bruker jeg så godt som aldri, jeg liker best presskannekaffe. Hvitløkspresse bruker jeg aldri, den gjør etter hva jeg har hørt hvitløken vondt. Jeg smadrer og hakker.
Jeg er glad i stavmikseren, lokkåpneren, steketermometeret og den lille Nigella-vispen. Raclette, derimot...:dåne:
Pastamaskina - aldri blitt brukt.
Brødbakermaskina - samler støv i kjellerboden.
Brødristeren - husker ikke sist jeg spiste rista brød.
Juicepressa - fikk en fancy dings til jul - trengte 4 appelsiner til et glass juice.
Eplebakeduppeditten - fikk til bryllupet - ble gitt bort til loppis.
Jeg er så husmorhåpløs at jeg aldri har gått til anskaffelse av unyttige ting- rett og slett fordi det aldri har falt meg inn at jeg trenger noe som helst.
Jeg må trekke noe fra listen min, nemlig pastamaskinen! I går laget jeg nemlig pasta og fikk testet ut det skinnende, blanke maskinvidunderet mitt. Det var jo kjemperaskt, kjempegodt og ikke minst gøy! Anbefales!
Laget tagliatelle som jeg etter koking vendte ned i en stekepanne jeg over sakte varme hadde smeltet nedi masse fersk salvie i en stor mengde meierismør. Mmmm ... verdens beste pastasaus med aner fra Piemonte i Italia, ikke så sunt, men veeeldig godt.
Skriver under denne. Hvis jeg skal synse noe utover det, så må det være alle de fordømte glassene. Vannglass, plastglass, rødvinsglass, hvitvinsglass, farrisglass, konjakkglass... Arvet alt sammen. Jåleri! Vi gir det ivrig bort, det er hyggelig å kunne glede de stakkars menneskene som virkelig er interessert i slikt.
;)
Barsett med shaker, liten visp og målebeger som vi fikk i bryllupsgave (selv om jeg i teorien skulle ønske jeg kunne fått litt oftere bruk for det. :nemlig:)
Bare skjære opp kjøtt, lage en salat, ha litt minimais, tomater, løk og ost + chips/båtpoteter og en saus - så "steker" jo folk maten sin selv :riktig:
Fått VELDIG mye ros og positive tilbakemelding når jeg har servert det iallefall! :nikker:
Rullpresse - den ga jeg bort til loppis og mora mi kjøpte den!
Eggesaks - til å "klippe toppen av kokt egg", kan også brukes til å true mannen ;)
Stavmikseren har vært fint lite brukt etter at Pip sluttet å spise mos.
Mikrobølgeovn - genialt til å koke grønnsaker. Bevarer næringsstoffene bedre enn ved koking, da går jo alt ut i kokevannet.
Stavmikser; når jeg lager potetmos, rotmos eller har klumper i sausen.
Man må jo ha sånne greier til å holde maiskolbene med - de er jo altfor varme til å spise med henda når de kommer rett fra grillen!
Creme brulè-flamberer-greie; ja, til når man lager creme brulè. Verdens beste dessert. Har gitt det i julegave flere ganger. Mener dere at de sukker oppgitt bak min rygg over den idiotiske gaven? :knegg:
Ubrukelige kjøkkenting for meg er:
Raclette
Fondue - har aldri brukt noen av de.
Toastjern
Iskremmaskin
Fonduesettet havnet på loftet sist vi ryddet i kjøkkenskapene; vi har brukt det et par ganger, men det er en del år siden sist. Kaffetrakteren har vi sluttet å bruke, så den er stuet innerst øverst i skapet og kunne vel egentlig gjerne blitt donert til et bedre hjem. Pastamaskinen er det veldig lenge siden jeg brukte, men den er kjekk hvis man skal lage cannelloni eller lasagne, da. :) Iskremmaskinen brukes sporadisk, blenderen også; cocktailshakeren og alle martiniglassene brukes riktignok skrekkelig sjeldent, men når de brukes, er det veldig kult å ha dem! :D Mikrobølgeovnen bruker jeg daglig til å varme melk i kaffekoppen min, i tillegg til at jeg smelter og tiner ting der, mykner frysebokshard is og varmer opp middagsrester og av og til en kopp kald kaffe. :)
Har flirt meg gjennom så langt og får vel også komme med mitt bidrag.
[color=blue][/color]
Unger som på død og liv skal hjelpe til å lage maten ved å stå på stolen akkurat der du helst skulle stått selv. Totalt ubrukelig hjelp.
[color=blue][/color]
Brødbakemaskinen min var til en viss grad grei den, men ble sjeldnere og sjeldnere brukt. Men ble kvitt dennår mamma kom den fasen "brødbakemaskin er så kjekt, det må jeg ha" Men hun har ikke fått brukt den for eltekroken har vist blitt kastet med en brødskalk her i huset :p
[color=blue][/color]
Fondue settene er ikke blitt brukt på lenge, men det har jeg faktisk foreslått et par ganger i år. Men trenger bare 1 dah.
(har egentlig mest lyst til å prøve sjokoladefondue)
[color=blue][/color]
Hvitløkspressa har her i huset ogå blitt brukt til trolldeighår.
[color=blue][/color]
Micro'n bruker jeg ofte. Tineprogrammet er supert. Micropoppcorn til ungene på lørdager. Og broccolibuketter med smør og krydder (i bolle med folie over)på blir jo bare helt supert i micro'n. Dessuten beholder de den fine grøne fargen. Går også bra med blomkål og champinjong. (eller må man skrive champignon?)
[color=blue][/color]
Ørten geleformer fra Tupperware er derimot IKKE nødvendig.
Mine har havnet i kjøkenskapene nede, et par har vel også havnet i matboden.
[color=blue][/color]
Sånn varmluftspistol elelr noe lignende har jeg lyst på, for å kunne lage creme brule. Noe jeg forøvrig aldri har smakt da :o
[color=blue][/color]
Pastakjelen vi fikk til jul for noen år siden var totalt ubrukelig. Passer jo mye bedre til damping av grønnsaker. Men den har endelig havnet i kjøkkenskapene nede. Så havner den nok i matboden og etter en stund der blir den kastet)
[color=blue][/color]
Ørten påleggsbokser er heler ikke nødvendig, menf orløbig har jeg alle i kjøkkenet oppe (med nntak av de totalt ubrukelige som har blitt kastet, uten mellomlagring hverken i kjøkkenet nede eller i matboden)
[color=blue][/color]
Kaffetrkakter hadde jeg klart meg veldig fint uten, men det hadde ikke mannen i huset.
[color=blue][/color]
Det var det jeg kom på sånn på sittende fot.
(men det er garantert mere jeg fint kunne kastet uten at jeg hadde savnet det)
Skulle ønske at vi kunne klart oss uten kaffetraktrern for det er bare gubben som koker kaffe og den tar plass på benken. så det blir brødmaskina som kan klares uten her. brukt en gang, ifjor. hater å ha ting på benken.
Har ikke en eneste ting på kjøkkenet for tiden som jeg vil være foruten, tok nemlig et skikkelig ryddesjau i våres og ga bort/kastet alt unyttig.
[font=Comic Sans MS][/font]
Hvitløkspressa, genial, brukes veldig ofte, senest idag faktisk. Hadde hjemme-marinerte lammekoteletter til middag og da MÅ det være hvitløk i marinaden:nikker:
Tv har jeg også på kjøkkenet, fikk av mannen til jul, ønsket meg det og da så vel han muligheten til å få middag hver dag tenker jeg, he he he
[font=Comic Sans MS][/font]
I ryddesjauet forsvant is-maskinen, masse plastikk-bokser med lokk som etter noen runder i oppvaskmaskinen ikke passet lenger i det hele tatt. Stavmikseren ga jeg bort og en hel masse annet ræl
Jeg har hele tre fondue sett, og de brukes nok ikke alle sammen like ofte, men har både hatt vanlig fondue og sjokoladefondue i år. Og det er helt utrolig snadder :p
Mikrobølgeovn har jeg aldri hatt og aldri savnet. Sist jeg brukte det lagde vi klissete ostesmørbrød hjemme hos mamma og pappa. Da gikk jeg i 8. klasse.
Pastamaskin. Den står der, ja.
Leirgryte. Uff for et dårlig kjøp.
Må si meg imponert over nivået av unyttige ting her! :D Særlig paranøttpirkeren i sølv-- ante ikke at de fantes en gang!
:rofl: Helt udiplomatisk, vi har jo allerede etablert at jeg ikke er vokst opp med diplomatforeldre, kan jeg si at jeg knapt kan tenke meg noe mer unyttig.