Dixie Diner sa for siden:
Jeg har noen pakker krydret kremost (hvitløk og urter) i kjøleskapet, noen tips til matretter jeg kan bruke dem i? Jeg har pleid å lage kyllingfilet fylt med kremost med hvitløkssmak, men vil prøve noe nytt.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har noen pakker krydret kremost (hvitløk og urter) i kjøleskapet, noen tips til matretter jeg kan bruke dem i? Jeg har pleid å lage kyllingfilet fylt med kremost med hvitløkssmak, men vil prøve noe nytt.
Erica sa for siden:
Jeg bruker det som pastasaus innimellom. Har sprøstekt bacon over feks.
Blåbær sa for siden:
Kremet pasta med bacon.
Svin indrefilet fyllt med kremot, sopp, løk og bacon surret.
Pastagrateng med skinke og ananas.
Kremet tomatsaus.
allium sa for siden:
Jeg smelter den i litt matfløte og har som pastasaus. Du kan ha skinke i også, og det er godt med grønn tagliatelle til.
Tangerine sa for siden:
(klippet fra nettet, så god ut) :)
Ostesaus og laks på en seng av pasta
Ingredienser
Pasta- Rørpasta, sommerfugler eller båndpasta
2 Laksefileter
1/2 boks Matfløte
1/2 boks Kremost urter
krydder
Hvitløk
Brokkoli
[CENTER]5min.2porsj.[/CENTER]
Slik gjør du
Skjær laksen i terninger og stek den. Kok pasta. Mens dette gjøres varm forsiktig opp kremosten og fløten sammen. Sausen blir luftig og fin hvis den piskes godt under oppkok. Tilsett ønsket krydder (prøv deg frem, basilikum, oregano, sitronpepper, litt salt osv) og fersk hvitløk etter ønske. La sausen koke mens laksen stekes og pastaen koker, sausen kan bli veldig tykk viss den koker lenge, spe på med litt melk viss du syns den blir for tykk. Denne sausen er veldig drøy i smak så du trenger ikke mye saus per person. Server gjerne med kokt brokkoli til.
Esme sa for siden:
Jeg har laget en kraftig suppe noen ganger med kremost og karbonadedeig/kjøttdeig, har ingen spesifikk oppskrift men er noe sånt:
En pk karbonadedeig/kjøttdeig stekes i panne og haes over i suppegryte.
Stek hakket løk og hell over i gryten.
Bland ca en halv- 1 liter buljong og ha i gryta (se hva som er passe)
Putt en pakke eller to med kremost sånn at det smelter og suppen blir tykk og fin.
Ha i stekt sjampinjong og skiv et par paprikaer som legges i på slutten sånn at man spiser mens paprikaen er fortsatt litt crispy.
Jeg har opp i litt bønner også noen ganger, men det er ikke nødvendig.
Plutti sa for siden:
Jeg bruker det i ostesausen til lasagne :)
Dixie Diner sa for siden:
Takk. :D Masse gode tips her!
Gwen sa for siden:
Jeg lager gjerne pastasaus med 1 boks kremost, 1 fløtehus (3 dl) og masse spinat.
Kremost er også veldig godt i hjemmelaget potetmos. :nikker:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.