Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfirmant ønsker seg kamera, hva velger man? Digital eller speilrefleks?

#1

Grøten sa for siden:

Min bror skal stå til komfirmasjon i mai og ønsker seg et fotokamera.
Han sier selv det er speilrefleks kamera han vil ha, for han vil det skal gå
raskt å ta bilder.

Han har i dag et noe gammelt digital kamera og en flittig brukt mobil.:rolleyes:
Han er ingen erfaren "fotograf."
Han skal blandt annet ha det med seg på reise både til Polen og blandt annet til Italia i sommer. Han MÅ til Pisa, han drømmer om å ta bilde av det skeve tårnet. :p

Men det store spørsmålet, speilrefleks eller digital?

Forslag til gode merker?

Pris ca 2-3000kr

Håper noen kan hjelpe meg, for jeg vet virkelig ikke hva jeg skal velge i den store jungelen.


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Såg akkurat at expert hadde tilbud på Nikon D40. Trur det var til 2999,- Det er eit greit nybegynner kamera for den som har lyst på speilrefleks.


#3

Elise sa for siden:

Om du ikke vil bruke så mye penger som det koster for et digitalt speilrefleks syns jeg ikke du bør kjøpe vanlig digitalkamera heller. Da er det bedre med f.eks gavekort hos en fotobutikk.


#4

Malus sa for siden:

Digitalt blir det vel uansett, enten kompakt eller speilrefleks.

For de aller fleste vil et godt kompakt digitalkamera holde i massevis. Canon ixus en eller annen nyere utgave. Vil man ha noe å "vokse" med som fotograf, vil et speilrefleks gi flere muligheter,og som nevnt over er f.eks Nikon d40 et greit og ikke så dyrt valg.


#5

Miromurr sa for siden:

Du får rimelige pakkeløsninger med Nikon D40 nå (digital speilrefleks), ca 3000 inkludert objektiv. Jeg ville gått for det. :nemlig:


#6

Grøten sa for siden:

Jeg har ikke peil på kamera, har et digitalt som tar fine bilder av ungene. Thats it. :nemlig:

Han mener han ønsker seg et slikt "stort" et, er vel det jeg tenker på som refleks kamera. Digital da tenker jeg på et lite som man putter i lomma.

Men ser at jeg vet lite om dette. :o

Tusen takk for tips så langt!! :riktig:


#7

Miromurr sa for siden:

Sånn lite man putter i lomma heter kompaktkamera. :)


#8

Alfa sa for siden:

Som dei andre skriv kan Nikon D40 vere eit godt val (inkl dette objektivet).


#9

Grøten sa for siden:

Kjekt når man kan lære noe nytt. :sparke:


#10

Gaia sa for siden:

Da ville jeg kjøpt digital speilrefleks, f.eks. Canon D450. Jeg er enig med broren din. Hvis han skal ta skikkelige bilder er et speilreflekskamera bedre enn et kompaktkamera.


#11

Molokai sa for siden:

+1 på digital speilrefleks.


#12

Che sa for siden:

Om du setter av såpass stor sum til gave at du faktisk får kjøpt et speilreflekskamera - og det er det han ønsker seg, så synes jeg da at du skal kjøpe det. Om han blir litt bitt av basillen, kan du gi han fotokurs i bursdags eller julegave - så har du enda en gave ut av verden ser fremover

Det er helt fantastisk gøy å bruke speilreflekskamera - og er nok veldig med på å gi fotoglede i og med at man har så mange muligheter.


#13

Myrsnipa sa for siden:

Som du allerede har fått påpeket - digitalt blir det vel uansett. Han skal vel ikke holde på med filmruller? ;)

Jeg ville loddet hvor sterk selve fotointeressen er i valget mellom et bra kompaktkamera eller et speilreflekskamere. Er han en fyr som tar mye bilder, av både natur, venner og situasjoner, eller trenger han det mest for å HA et kamera som "alle andre"?


#14

Tuneland sa for siden:

Jeg er skeptisk. Ja, speilreflekskamera gir fotoglede, men det er stort å drasse på. Jeg vet ikke hvor flink broren din er til å passe på ting, men ut fra min erfaring med gutter i den alderen er et lite kompaktkamera til å putte i lommen nok å holde styr på.

Vi har begge deler, og ser at det var i begynnelsen vi var flinke til å ta med oss speilrefleksen overalt. Nå blir den fort liggende igjen hjemme, og kompaktkameraet blir med på turer.


#15

Isolde sa for siden:

Jeg ville gått for et billig speilreflekskamera. Eller en god fotobag og gavekort på fotobutikk så kan han legge i litt selv til å fylle bagen. Synes det er viktig med en god fotobag om man skal drasse rundt på et stort kamera. Gikk nesten 1år fra vi hadde råd til kamera til vi tok oss råd til bagen. I mellomtiden ble det ikke bært noe særlig rundt på.


#16

Niobe sa for siden:

Digitalt blir det vel okke som, ja. Jeg ville gått for speilrefleks.


#17

Pia sa for siden:

Jeg tenker at det er dumt å kjøpe et kompaktkamera om han egentlig ønsker seg speilrefleks. Da vil han mest sannsynlig fortsatt ønske seg speilrefleks selv om han får et bra kompaktkamera. Om du ikke er villig til å betale for hele speilrefleksen så gi han et gavekort. Han får mest sannsynlig nok penger til konfirmasjonen til å legge til det ekstra. Vi har Nikon D40 og er veldig fornøyde. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.