Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kung Pao Chicken

#1

Pamina sa for siden:

Kung Pao Chicken

Denne har blitt en ny favoritt her i huset.

1/2 kg kyllingbryst - deles i stykker (kan gjerne bruke mer kylling)
1 eggehvite
1ss maisenamel
litt hvitt pepper
litt lys soyasaus

Eggehviten blandes med maisena, pepper og litt soyasaus i en glassbolle, kyllingen blandes oppi og settes i kjøleskapet i 30 minutter.

Disse minuttene bruker man til å dele opp:

1 stor løk - delt i store biter
2 grønne paprika
3 store vårløk eller en pakke med små
3 stilker stangselleri i diagonale biter
1 boks vannkastanjer

Legg grønnsakene i en bolle

Så lager du sausen

Bland følgende i en skål

2 ss lys soyasaus
2 ss mørk soyasaus
2 ss sherry
2 ss riseddik
2 ss sukker
2 ss sesamolje
3 ss hoisinsaus
3 ss østerssaus

Peanøttolje i woken til steking

1,2 dl usaltete peanøtter has i mot slutten av stekingen
8 tørkede små chilier

  1. Ha peanøttolje i woken, og ha oppi chiliene, la dem få litt farge før du tar oppi kyllingen og lar den få litt farve.

  2. Hell grønnsakene i woken, rør rundt så de får litt olje på seg, og la dem stå noen minutter.

  3. Hell over sausen over, rør rundt, og la det koke noen minutter til før du har oppi peanøttene.

Server med jasminris.

Note til Palmen, de har alt på Ege, bortsett fra de tørkede chiliene.


#2

Palmen sa for siden:

:takker:


#3

Agurke sa for siden:

Denne skal vi også prøve. Takk, Pamina! :nam:


#4

Bluen sa for siden:

Er dette det samme som ofte er omtalt som "gong bao" eller noe slikt? :nam:


#5

Palmen sa for siden:

:jupp:


#6

Pamina sa for siden:

Ja, Elinblu, det er vel samme rett.

Vi har laget den med svin indrefilét også, og det fungerer minst like godt.


#7

Palmen sa for siden:

Denne er middag hos oss i dag, og stor suksess! :jippi:


#8

Pamina sa for siden:

Godt å høre at den falt i smak - vi lager den ganske ofte for tiden.


#9

Palmen sa for siden:

Den kommer i repetisjon i morgen, for å si det slik! :jupp:


#10

Harriet Vane sa for siden:

Lys og mørk soyasaus? Hva slags soyasaus er hva?


#11

Carpe Diem sa for siden:

Den oppskriften hørtes god ut! :ja:
Kan man bruke den uten eggehvite mon tro?:confused:


#12

Palmen sa for siden:

Jeg lager den uten å marinere kyllingen i eggehvite, det går bra.

Lys soyasaus er vel light soy sauce, og mørk soyasaus er dark soy sauce. Er det ikke forskjell i gjæreprosessen, tro, at den ene er yngre enn den andre? Jeg fant de på den lokale grønnsakssjappa, ihvertfall.


#13

Carpe Diem sa for siden:

Flott! Da har vi mandagsmenyen i boks! :ja:


#14

Pamina sa for siden:

Lys er den man bruker i Thai-retter og japanske retter, den mørke er den kinesiske "tunge" soyasausen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.