Kjøpt kyllingfilét i Sverige? Det er hittil funnet tolv tilfeller av glassbiter i kyllingprodukter fra Kronfågel. Det er mistanke om sabotasje siden kyllingen kommer fra ulike produksjonsanlegg.
Vi spiste kyllingfilét fra Kronfågel sist i dag. Det ser ut til å ha gått bra med oss. :gulp:
Spist store mengder Kronfågel mens jeg studerte i Sverige de siste 15 mnd... Ikke død enda; dog legesjekken senere denne måneden vil nok gi fine glassbitbilder fra lungene mine :)
Det handler ikke bare om snobberi. Det er to grunner til at man sprøyter saltvannsløsning inn i kyllingfiléten. Den åpenbare grunnen er at man drøyer ut kyllingen og øker egen profitt. Den andre grunnen handler også om profitt, men er mer alvorlig. Et smutthull i EU-lovgivningen definerer saltvannsinjisert kylling som "behandlet kjøtt", og dette er unntatt fra bestemmelsene om salmonellatesting. Dette sparer produsentene mye penger på, men man utsetter konsumentene for unødig fare. Gullfågelen er den dyreste kyllingen du får kjøpt i Sverige, og jeg betaler gladelig ekstra for sikkerheten det innebærer.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.