Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Speilrefleks for dummies

#1

Nera sa for siden:

Jeg har bestemt meg for å kjøpe et digitalt speilreflekskamera, men er forvirret over utvalget. Hva er anbefalingsverd i prisklassen cirka 5000 kroner? Jeg er klar over at det ikke er særlig mye, men et sted må man jo starte.

Jeg har for eksempel sett på Nikon D60 og Canon EOS450D, og også et fra Olympus som jeg har glemt modellbetegnelsen på. Men jeg er rett og slett forvirret. Kameraet skal brukes til allroundbruk, og jeg har allerede kompaktkamera fra før (Canon Ixus).

Takker for alle innspill. :)


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Nikon D60 er i alle fall eit kamera som eg er fornøyd med.


#3

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har EOS400D - er strålende fornøyd med det. Bruker det som et kompaktkamera som bare gir meg bedre bilder. Jeg er egentlig ikke interessert i foto, jeg vil bare ha bra bilder, men automatikken er min venn og ordner det meste. :enkel:


#4

Nera sa for siden:

Takk for tipsene! :) Jeg kjenner at jeg heller litt i retning EOS450D, for å være ærlig. Men jeg lar meg gjerne overtale så lenge prisklassen er cirka +/-5000 kroner (ikke over 5500).


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Eg vil annbefale deg å reise til ein fotobutikk der du kan få prøve holde begge kameraene. Når eg skulle kjøpe sto valget mellom eit nikon og canon kamera. Dei var igrunn ganske likestilte når det gjaldt finesser og slikt. I alle fall mtp at eg var nybegynner. Etter å ha holdt begge to, fann eg ut at det var Nikon som passa mi hånd best. Så då blei det Nikon D60.


#6

Nera sa for siden:

Jeg startet med å holde dem i hendene, men er kanskje ingen feinschmecker på det området, for klarte ikke å veie det ene opp mot det andre på den måten.


#7

Trollet sa for siden:

Jeg mener også at man bør holde i kameraene og kjenne etter selv. Nikon er hakket større.
Jeg har Canon 450D og det satt perfekt i min damehånd. :nikker:

Og jeg er strålende fornøyd med kameraet!
(tror ikke det er store forskjellene i kvaliteten på canon og Nikon)


#8

Che sa for siden:

Vi har canon eos350d - veldig fornøy vi også.


#9

Nera sa for siden:

Jeg har små hender, og egentlig også mannen, selv om han ikke synes det selv. Så kanskje EOS er smartest?


#10

gajamor sa for siden:

Jeg hadde nikon før, men da det ble stjålet kjøpte jeg et canon eos450D. Det passer mye bedre for meg. Jeg syns også det tar bedre "rett fra kameraet"-bilder. Standardinnstillingene i canon har klarere farger enn nikon. Man har veldig mye å gå på i photoshop med nikon, men det er ikke alltid jeg gidder å sitte og jobbe med alle bildene jeg tar.


#11

Veronal sa for siden:

Man kan stille fargemetning og kontrast i de avanserte menyene.


#12

Nera sa for siden:

Tusen takk for innspill, folkens :) Valget falt på EOS450D, så har vi i hvertfall startet et sted.


#13

gajamor sa for siden:

Jepp, og jeg stilte masse rundt omkring. Likevel fikk jeg klarere bilder med mer farge med canon enn med nikon. Det var også mer støy i dem, så hvis jeg skal selge dem må jeg inn og endre på raw-bildene fra canon i like stor grad som fra nikon, eller mer. Men til enkle familiebilder tatt i jpeg og levert til framkalling uten en tur via photoshop, foretrekker jeg canon.


#14

tinkadott sa for siden:

gajamor; er du med i kameraklubben her i byen?


#15

gajamor sa for siden:

Nope, jeg er en lykkelig amatør som stuller rundt for meg selv. Dessuten tar jeg mest illustrasjonsfoto, det er sett litt ned på av "skikkelige" fotografer. Her er portfolien min: www.dreamstime.com/gaja_info

Hva heter klubben, og hvem er det som er leder, forresten?




#18

Magica sa for siden:

Jeg er for øyeblikket støttemedlem siden medlemsmøtene er på tirsdager, noe som passer meg svært dårlig da jeg MÅ på yoga for å holde kroppen i sjakk.


#19

Molokai sa for siden:

Stort sett alle digitale speilrefleks kamerahus vil la deg ta flotte bilder. Det spiller utrolig liten rolle hva du bruker.

Men, forsøk å formulér hva du ønsker å fotografere.

  1. Godt lys > det meste annet
  2. Bedre linser viktigere enn bedre hus (og gode linser har du i mange år - og de holder seg godt i pris, mens kamerahus stadig blir byttet ut med nye)

Så for mange vil fotogleden bli større dersom man for eksempel kjøper forrige kamerahus modell brukt.. og heller legger penger i gode linser. Men det avhenger alltid av hva man skal bruke utstyret til.

Mvh,
M


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.