Jeg tok opp kyllingfilet fra fryseren idag. Den ble fryst dagen før holdbarhetsdato (23.mars - 24. var holdbarhetsdato) - i pakken (altså, uåpnet pakke)
Da jeg åpner den nå, lukter den skikkelig ille. Det lukter egg, rett og slett. Hva er dette? Kan jeg lage mat av disse?
Syntes kylling har en tendens til å lukte vondt. Men er det så ille, så vet jeg ikke om jeg hadde spist de... Fjærkre er det som matforgifter flest folk i norge, det jeg har hørt.
Jeg er ofte usikker på kylling, siden jeg syns de stinker uansett. Men stinker det mer enn litt stink, så kaster jeg. Det har gått noen lapper med kylling i bosset, ja.
Legg den på skjærfjøl i 10 minutt. Lukter den enda egg, så dropp den.
Lukter den vanlig, er den grei.
Om du enda er usikker, kan du skylle den i saltvann.
Dette har jeg også opplevd med kylling som er frosset rett før den gikk ut på holdbarhet. Lukten var intenst ekkel. Prøvde å la den ligge kort stund for å sjekke om det var bare noe jeg innbildte meg, men det endte med at det bare var å kaste kyllingen. Lukten var vanvittig ekkel. Kjenner du en lukt av kyllingen du ikke kjenner igjen, kast den!
Dette har jeg også opplevd. Spesielt vakumpakket kyllingfilet. Én gang luktet den skikkelig ille, og da kastet jeg den. Andre ganger har den luktet, men vi har spist likevel og det har gått bra.
Det er dette jeg pleier å gjøre. Har aldri opplevd lukt før. Vi spiste forøvrig kyllingen. Den smakte iallefall helt normalt - så da får vi håpe det går bra.
Det er stor forskjell på den "normale" vonde lukten som kommer når man åpner en vakuumpakke, og kjøtt som virkelig er dårlig. Jeg skulle ha fest en gang, og hadde kjøpt fire økonomipakker med kyllingfilet som alle stinket død og fordervelse. Det var god holdbarhetsdato, så det må ha vært noe galt med pakningene. Siden det var kjøtt for mange hundre kroner ville jeg ikke bare kaste dem, så jeg pakket dem veldig inn og lot dem stå i kjøleskapet til jeg kunne få levert dem i butikken igjen. Men det stinket så det kjentes i hele rommet.
Æsj. Det har jeg aldri opplevd. Men det hender rett som det er at jeg virkelig tror noen har sluppet en fis når jeg skjærer opp vakuumpakken, helt til jeg kommer på at det er kyllingen.
Jeg synes all sånn vakumpakket mat stinker for tiden. Koteletter,kjøttdeig og kylling. Tror det skal være slik. :nemlig:
Var det ikke noen stoffer som hindret denne lukten som ble forbudt for en tid siden? :vetikke:
:knegg:
Jeg har forøvrig en venninne som mener at sperm smaker physalis - hun må jo være enhvers mann drøm :knegg: sporer fullstendig av på grensa til det vulgære
Noen kaller det for kjærlighetsfrukt.
Uten at jeg aner hvorfor.
Det koster 15 kroner for en pakke, så kjøp en så ser du... de er fine å dekorere med uansett, om du ikke liker dem.
Kan for øvrig nevne at all vakuumpakket mat har denne lukta, når det vakumeres på denne måten.
Kyllingfilèt og lignende ligger i en liten boks, omgitt av plastikk. Dere skjønner hvilken jeg snakker om.
vanligvis ville plasten bli trukket helt inntil varen, og fordrive oksygenet på denne måten. men det går ikke når det ligger i disse boksene, så nå pakkes selve boksene, med maten i, inn i plast, og så tilsettes det en gass som fordriver oksygenet. Det er denne gassen som gjør at det lukter som det gjør.
mange av dere visste garantert dette, men sa det fordet, jeg.
Jeg har også hørt at Physalis kalles kjærlighetsfrukt. Men det skader vel ikke med flere kjærlighetsfrukter her i verden..
Og physalis smaker ikke sperm. Men kanskje de heter det fordi spermen kan smake kjærlighetsfrukt dersom mannen spiser tilstrekkelig mye av det? :gruble:
Ja, jeg har som sagt aldri trukket noen sammenligning mellom sperm og dårlig kyllingfilet, og jeg har klart veldig lett å bli forelder opptil flere ganger. :nemlig:
Hva slags var det da?
Masahiro anbefales sterkt. du trenger jo bare en kokkekniv, en rotkniv og kanskje en "slicer"... kommer jo an på budsjettet ditt!