Fines det en slik tråd, tro? Kunne tenkt meg å få samlet gode og enkle oppskrifter på middager som passer for både voksne og barn. Tenker da på enkle oppskrifter som man kan lage "i en fei" når man kommer hjem fra jobb. Helst uten all verdens ukjente ingredienser og krydder.
Har gått på Grete Roede siden januar og her i familien har vi funnet masse gode, sunne og enkle middagsretter som alle liker (har to jenter på 3,5 og snart 2). Er litt sent på natt nå, så skal legge ut noen favoritter i morgen.
Tror hun har flere oppskrifter, men den som man lager en 'tomatsaus' og blander med jevning av mel, smør, buljong og tomatpure pluss mye krydder.
Om man lager en stor kjel med tomatsaus kan man fryse ned i porsjonsbeger så har man en sunn og god saus, man kan lage suppe av, pastasaus, eller bruke i f.eks. en kyllinggryte med masse grønnsaker og kanskje en dæsj cider eller hvitvin.
Stekt ris med ferske grønnsaker er sunt og godt, om man bruker grovere ris.
Det var det jeg kom på i farten her nå.
Ellers finnes det mange fantastiske matblogger. Husker ikke navnet på dem nå, men det er mye fint å finne. Og ikke bare treretters, men også god hverdagsmat.
Urteschnitzel:
Bland krydderurter av eget ønske, salt og pepper. Vend tynne skinkebiffer i blandingen og stek i varm panne. Serveres med pasta, blandet med gulrot, purre og litt matfløte.
Tandoori-steinbit:
Marinèr steinbitfileter i en blanding av youghurt naturell (1,5 dl) og 1 ss tandoorikrydder og 1 ss vann. Stekes i panne og serveres med agurksalat (agurk, youghurt naturell, salt og mynte) og nanbrød.
Spinatlaks:
Lag spinatsaus av 100 g frisk spinat, 1 tsk tabasco, 2 ss lettmelk og 1 ss maisennajevner og 4 dl grønnsaksbuljong. La spinaten koke et par minutter i buljongen. Bruk deretter stavmikser og rør inn resten av ingrediensene. Serveres til stekt laks - ungene mine digger denne grønne sausen.
Kylling med ertesalat og pasta:
Legg en skive spekeskinke i en lomme i kyllingfileten,stek raskt i panne og deretter i ovn. Bland sammen cottage cheese, selskapserter, cherrytomater,litt revet parmesan og hvitløk. Blandes så med varm pasta.
Enkel fiskegryte (dette var nok til 2 voksne og 4 barn + 4 babyglass)
En seiblokk
2 laksefileter
6 poteter
5 gulrøtter
1/2-1 sellerirot
1 purre
1 løk
1 blomkål
Vann som dekker.
Alt kuttes i terninger og kokes i ca 30 min. Blomkålen tas i litt senere enn de andre grønnsakene. Den kan fint spises uten å jevnes, men jeg syns det er bedre hvis den jevnes med en putt fløte (havrefløte bruker vi) og litt mel. Krydres etter eget ønske.
For å gjøre det enda enklere kan man helt sikkert bruke frossen lapskausblanding.
Liker å lage fisk i ovn, kan varieres i det uendelige! Pleier å lage en tomatsaus av hakkede tomater, salt, pepper, hvitløk, frisk basilikum eller annet krydder. Koke det sammen en stund, helle over et fiskeblokk og inn i ovnen!
Ferdig på en halvtime, og godt som bare det :p
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.