Jeg tenkte å lage en pot roast i dag, men været er så fint at jeg ikke vil være inne å passe på den. Jeg har en svinesteik med bein på ca 2,4 kg, er det noe jeg kan gjøre så det er trygt å gå fra den? Tenker å brune den først, også stappe den i en jerngryte med lokk, grønnsaker og buljong i ovnen etterpå.
Nei, jeg turte ikke. Men jeg har brunet den nå, og den står i ovnen med portvin, buljong, hvitløk, sjalottløk, gulrøtter og fenikkel. Så blir det middag i morgen i stedet. :)
Jeg har nettopp tatt den ut av ovnen og fordelt i to bokser, en til kjøleskapet og en til fryseren. Det ble veldig godt! Og en veldig grei måte å lage middag til dagen etterpå på.
1 stek (jeg hadde en 2,4 kg skulderstek av svin, med svor)
1 stor sjalottløk (de kjempestore lange)
1 kinesisk hvitløk
2 gulrøtter
1 stor fenikkel
Gni steika med salt og pepper, brun den i jerngryte i varmt smør, på alle sider. Hakk opp grønnsakene i store biter og ha oppi samme gryte, jeg stappet løken litt innunder steika for å løfte den litt. Hellover 2,5 dl portvin, og 5 dl god buljong (dette forholdet kan man sikkert fint justere på) og sett gryta med tett lokk inn i ovnen på 160 grader. Jeg la bakepapir over gryta, og lokket oppå for å få det tett, jeg har ikke et lokk som passer helt.
Jeg lot det stå i ovnen i 4 timer, til kjøttet kjentes mørt ut når man stakk i det med kniv.
Jeg fjernet også svoren og de store fettbitene. Tenkte å servere det med ovnsstekte poteter med sitron og soppstuing. Og kanskje tykne kraften med litt maizenna og smake til med salt, pepper og sitron, det kjennes ut som den trenger noe litt syrlig.