Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Pot roast når vi ikke er hjemme

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg tenkte å lage en pot roast i dag, men været er så fint at jeg ikke vil være inne å passe på den. Jeg har en svinesteik med bein på ca 2,4 kg, er det noe jeg kan gjøre så det er trygt å gå fra den? Tenker å brune den først, også stappe den i en jerngryte med lokk, grønnsaker og buljong i ovnen etterpå.


#2

Kaktus sa for siden:

Jeg kan sende deg litt dårlig vær herfra. :gavmild:


#3

Tallulah sa for siden:

:knegg: Det var ikke løsningen jeg var ute etter.


#4

Palmen sa for siden:

Langtidssteking er jo superdupert. Jeg ville satt ovnen på 100-130 grader og dratt ut på langtur, men det har du forhåpentligvis allerede gjort!


#5

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg turte ikke. Men jeg har brunet den nå, og den står i ovnen med portvin, buljong, hvitløk, sjalottløk, gulrøtter og fenikkel. Så blir det middag i morgen i stedet. :)


#6

Palmen sa for siden:

:nam:


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg har satt ting i ovnen og gått på tur mange ganger, og det gikk bra med meg. :nemlig:


#8

Left sa for siden:

Enn med maten da? :p

(unnskyld, jeg bare måtte)



#10

Tallulah sa for siden:

Jeg tror jeg er mest redd for å brenne ned gården. Nå lukter det i allefall megagodt i hele huset, så jeg gleder meg til middag i morgen.


#11

Nenne sa for siden:

Kan jeg komme? :sikle: Det hørtes utrolig godt ut.


#12

Tallulah sa for siden:

Tar du med rundstykker?

Jeg har nettopp tatt den ut av ovnen og fordelt i to bokser, en til kjøleskapet og en til fryseren. Det ble veldig godt! Og en veldig grei måte å lage middag til dagen etterpå på.


#13

Nenne sa for siden:

Selvfølgelig! :yessir:

Har du oppskrift eller har du bare slumpet? Kan du evt. dele? :blafre:


#14

Tallulah sa for siden:

Jeg har bare slumpet, men har målene:

1 stek (jeg hadde en 2,4 kg skulderstek av svin, med svor)
1 stor sjalottløk (de kjempestore lange)
1 kinesisk hvitløk
2 gulrøtter
1 stor fenikkel

Gni steika med salt og pepper, brun den i jerngryte i varmt smør, på alle sider. Hakk opp grønnsakene i store biter og ha oppi samme gryte, jeg stappet løken litt innunder steika for å løfte den litt. Hellover 2,5 dl portvin, og 5 dl god buljong (dette forholdet kan man sikkert fint justere på) og sett gryta med tett lokk inn i ovnen på 160 grader. Jeg la bakepapir over gryta, og lokket oppå for å få det tett, jeg har ikke et lokk som passer helt.

Jeg lot det stå i ovnen i 4 timer, til kjøttet kjentes mørt ut når man stakk i det med kniv.

Jeg fjernet også svoren og de store fettbitene. Tenkte å servere det med ovnsstekte poteter med sitron og soppstuing. Og kanskje tykne kraften med litt maizenna og smake til med salt, pepper og sitron, det kjennes ut som den trenger noe litt syrlig.


#15

Mistral sa for siden:

Har du leirgryte vil jeg anbefale å bruke den neste gang du skal på tur.


#16

Tallulah sa for siden:

Takk for tips, men nei, vi har ikke leirgryte. Så jeg bruker jerngryte. :)


#17

Nenne sa for siden:

Jeg noterer.

Ha en deilig middag i dag. :)


#18

Tallulah sa for siden:

Takktakk! En fordel med å sette den i kjøleskapet er forresten at man får fjernet alt det kjipe fettet som stivner på overflaten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.