Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fornying av pass

#1

Nenne sa for siden:

Jeg og lillebror har begge pass som går ut i april i år. Er det noen regel på at de må fornyes før de går ut, for at det skal gå enkelt og greit og uten nye papirer eller spiller det ingen rolle? Hva er prisene for pass nå? Det endres fra år til år, så jeg har ikke anelse jeg nå. :vetikke:


#2

Nenne sa for siden:

Jeg fant, jeg fant!

[quote]
NB! Hvis du ikke kan legitimere deg med gyldig norsk pass (evt. pass om er utløpt for mindre enn tre måneder siden), må du være forberedt på at politiet krever at du har med deg en myndig, norsk person med gyldig norsk pass som skriftlig kan bekrefte din identitet.

[/QUOTE]


#3

Cascaye sa for siden:

270,- for barn og 450,-.
Avhenger av hvilket land dere skal reise til, mtp hvor lang gyldighet ved avreise.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skulle akkurat til å spørre om det samme, faktisk. Vi skal til Danmark i juni og tenkte da å ta turen innom Tyskland, men da må både jeg og begge ungene ha nye pass. Eldste sitt pass går ut i juli, går det ikke an å bruke det hun har da? Voksen-pass skal vel være gyldige i et halvt år etter innreise, men barnepass varer jo knapt så lenge uansett. Er det samme regler her?
Hvor lenge varer et pass for 1-åringer?


#5

Nenne sa for siden:

Takk!

Jeg tenkte på fornyingen, altså om passene må fornyes før de løper ut, men jeg fant at de må fornyes innen tre måneder etter utløpsdato. :nemlig:


#6

Nenne sa for siden:

Jeg ville anta at det er samme regler for barn ja. Pass for ettåringer varer i to år.

Etter fyllte fem år varer de i tre år og etter fyllte ti år varer de i fem år. Jeg tror det er etter 15 år at de varer i ti år sånn som voksenpass.



#8

trøtt sa for siden:

Er det en ny regel den du siterer der Nenne? Jeg har aldri hørt om den regelen før.


#9

Honda sa for siden:

Eller så lenge du ser at ungen på bilde er den ungen.
eks snoopy som fikk pass da hun var 3(nesten 4) mnd. kunne vi ikke ha brukt da hun var eks 8 mnd :knegg:


#10

Isolde sa for siden:

Mener du at vi må bytte pass selv om passet ikke har gått ut?
A har aldri lignet på seg selv på passet. På passkontrollen i England så de så vidt på han. Men han har jo vokst en del fra han var 7mnd til nå.


#11

Ciela sa for siden:

Det er jo ikke sant . Lillesøster fikk sitt pass da hun var 6 uker gammel og dette passet reiste hun til både Egypt 10 mnd , Tunisia 16 mnd og England påfølgende sommer . Et pass er gyldig så lenge man kan kjenne igjen personen . Men de er nok mere lempelige for små barn .


#12

Nenne sa for siden:

Nei, vi ble fortalt det da vi skulle ha pass til eldste første gangen.

Sist vi fikk pass til alle tre var i april 2007. Da fikk minstemann den gang da på to år, et som varte i to år, mens daværende femåring og sjuåring fikk pass som varer i tre år.


#13

Nenne sa for siden:

Små barn får pass med såpass kort varighet fordi de forandrer seg så mye, men passet vi fikk til eldste da hun var tre måneder, reiste hun på også da hun var 10 måneder og halvannet år også. Står det at det varer i to år, så gjør det det.


#14

Elisabet sa for siden:

En del land krever at passet er gyldig en viss tid etter du har kommet hjem igjen. Skal en f.eks. til Tyrkia så må alle pass være gyldig i 6 måneder etter en reiser hjem igjen. Gjelder både barn og voksne.


#15

Stompa sa for siden:

Det passet jeg har nå fikk jeg i 2004, og da var det mange år siden det forrige gikk ut. Det var helt uproblematisk; det eneste jeg måtte ha med var annen legitimasjon + fødselsattest. Det var aldri snakk om å ha med noen andre for å "bevise" at jeg var meg.

(Forøvrig var denne tråden veldig grei for jeg var helt sikker på at ungene sine pass varte to år og at vi måtte skaffe nye nå i vår, men sannelig varer de et år til.)


#16

Propella sa for siden:

Jeg hadde med mitt pass som hadde gått ut for over 1 år siden og det samme med ungene. Jentene sine pass hadde faktisk gått ut for 2 år siden når vi fornyet passene i desember. Trengte ikke å vise noe annet enn de utgåtte passene.


#17

Honda sa for siden:

var det som det sto da vi fikk passene.

snoopy som var nesten 4 mnd fikk 2 år. samme med turbo som var da 4 år. fikk og bare 2 år.


#18

IOA sa for siden:

Oi, det var bra du la ut dette. Både jeg og Snuppa må ha nye pass, de gikk ut i høst begge to. Og mannen er ikke norsk, så jeg må sjekke med politiet før jeg evnt tauer inn et vitne. :nemlig:

Takk for info!


#19

tormu sa for siden:

Mitt pass gitt ut for 3 år siden. Jeg bare tok med meg det gamle passet og sertifikatet så fikk jeg nytt pass med en gang. En viktig ting er at de når tar passbildene på politistasjonen. På alle over 5 år. Så nå trenger man ikke bruke penger på å ta egne passbilder.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.