Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjøre med små rustflekker?

#1

Pelle sa for siden:

Bilen vår har fått noen små rustflekker. Hva bør man gjøre med slikt? Finnes det noe fra Biltema eller slikt man kan pensle på, eller noe?



#3

Pelle sa for siden:

Takk. Andre som har peiling?

Finnes det ikke noe som man kan pensle på, uten å måtte pusse ned og slikt?


#4

Slettet bruker sa for siden:

Man må pusse vekk rusten og forsegle metallet på nytt. Med hva kommer litt av på hvor det sitter, men i utgangspunktet er Tectyl en bra ting.

Hvis man ikke er rask på labben sprer rust seg fort.


#5

Pelle sa for siden:

Er noen bittesmå flekker på ca 0,5 cm ved frontpartier. Bilen er helt ny for oss, så er jo noe vi bør følge opp, men vi er helt grønne på feltet.


#6

mrc sa for siden:

Hva menes her med "små rustflekker"? Og hvor er disse? Hvilken bil?

Bilde av flekkene?


#7

Pelle sa for siden:

Har ikke bilde. Toyota Rav4, 2005 modell. Foran ved grillen, 2-3 flekker på ca 0,5cm. Skal gå over hele bilen litt nøye og se etter fler.


#8

mrc sa for siden:

prøvd å skrape med neggel og se hva som skjer? Det som ikke er uvanlig er at små metallbiter, fra blant annet pigger til piggdekk, kan feste seg på lakk. Kan se ut som rust, men det er altså elementer som ligger utenpå lakken som har rustet.

Med at det er i fronten av bilen kan det også være steinsprutarr der det har begynt å ruste. Galvaniseringen som de fleste biler har i dag vil som regel forhindre det, med at "såret" blir "lukket" og bare framstår som hvit - i hvert fall i flere år. Men Toyota blir av merkene som generelt har hatt ganske mye dårlig galvanisering/sinkbehandling og videre en del rustproblemer, så på en måte vil det vel ikke overraske meg at steinsprutsår her har rustet allerede.

Hvis det er steinsprutsår som skal fikses er det viktig at man får vekk rusten som ligger der og videre avfetter området. Videre bør man bruke et lakkreperasjonssett. Dette får du kjøpt hos merkeforhandler for å få riktig farge.

Først har man på lakkfargen og lar det tørke. Gjerne kan det være greit å bruke en tannpirker e.l. i stedet for penselen på slike småsår. I stedet for å ha på mye lakk, så gå over flere ganger. Til slutt skal man ha på klarlakk.


#9

Pelle sa for siden:

Jeg vil tro det er steinsprutsår. Hvordan fjerner man rusten uten å ta med for mye av området rundt? Og hva bruker man til avfetting?

(Herregud, dette er snakk om å sette amatører til å gjøre en jobb merker jeg....)


#10

mrc sa for siden:

I tillegg til avfetting (bare bruk vanlig avfetting fra en bensinstasjon, f.eks. Turtle Was Superavfetting),og rengjøring etter det, bør man vel trolig bruke noe rensemiddel. Her er jeg på litt usikker grunn, men mulig en q-tips med isopropanol kan gjøre nytten, men om det er anbefalt til dette tør jeg ikke svare på.

I lakkreperasjonssettet jeg fikk med min egen bil var det en liten metallbørste man kunne bruke først.

Drar du innom merkeforhandler og kjøper settet, så spør dem om anbefalinger for hvordan det brukes. Mulig det også følger med bruksanvisning. Ellers tipper jeg også man finner en del info gjennom Google....


#11

Pelle sa for siden:

Hva koster et slikt sett? Takk for tips.


#12

mrc sa for siden:

Tipper de ligger på et par hundrelapper.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.