Jeg hadde tatt ned mitt arvede rosettjern og skulle lage rosettbakkels i morgen. Den eneste julekaken jeg synes det er gøy å lage. Jernet er usedvanlig fint og kakene så utrolig flotte.
Men her kommer mannen hjem etter tur til svigerfar og kjæresten med den gigaboksen med nettopp rosettbakkels. Jeg er selvsagt kjempeskuffet og føler meg så teit. Kakene er greie men kan ikke måle seg med mitt jern som er rimelig spesielt.
I fjor fikk jeg ikke bakt fordi hun sa jeg skulle få nettopp det. Da fortalte jeg at jeg hadde et gammelt jern som jeg gledet meg til å bruke. Droppet det, men oppdaget lille julaften at vi fikk noe annet. Litt sent. Jeg forventer jo ikke at hun husker det, jeg vet det blir gitt for å være snill.
Jeg kunne jo takke pent, kaste dem og lage mine ene, men det blir for dumt. Jeg liker ikke kaste noe folk har slitt med det er jo tidkrevende greier og det er litt flaut å bli avslørt.
Så her sitter jeg og føler meg dum, teit og utakknemlig. Neste år skal jeg annonsere tidlig i desember at jeg er ferdig med julebaksten og har bakt rosettbakkels.
Uff så kjedelig, skjønner dilemmaet. Du kunne ikke hatt enda flere da så du kan lage noen selv og? :)
Slik ser de ut, men ulike variasjoner ;)
Slik lages de:
Bland alt, la røra svelle ca 20 minutter. Varm smulten. Dypp rosettjernet først i smulten, deretter i røra. Pass på så røra bare kommer opp til kanten på jernet. Hold jernet i smulten til kaka er blitt gyllen.
Løsne kaka forsiktig fra jernet med en gaffel. Strø over melis eller sukker når rosettbakkelsene er blitt kalde.
Åh, slike har jeg ikke sett før. De var stilige. Kan tenke meg det blir litt mye med en ekstra porsjon med slike dersom du har motatt en stor boks med slike da ...
Du får nok satse på å være tidlig ute neste år. :klemme:
saa synd da. kan ikke du ta en prat med henne og foreslaa at neste aar slaar dere dere sammen og lager rosettebakels sammen? det kan jo hende de er yndlings baksten hennes ogsaa?jeg elsker rosettebakkels og har arvet jern etter min mormor med to forskjellige "hoder" en som ser ut som paa bildet og en som er mye mer komplisert og elegant. jeg synes selv den mer kompliserte er penere og faar massse komplimenter paa hvoe fine kaker jeg har (i england er de helt over seg over at jeg i det hele tatt gidder)jeg forstaar derfor godt skuffelsen din over at du ikke faar brukt det fine jernet ditt.ta en prat med henne aa si at selv om du er takknemlig for tanken saa hadde du gledd deg veldig til aa bake dem selv med ditt eget gamle jern. (legg paa litt tjukt om hvor mye du hadde gledd deg)
Og så leser jeg hele tråden etter at jeg har postet innlegg. Da finner jeg fint bilde.... Ja ja, om du vil kan du sende kakene til meg. De ser gode ut, g her har vi laget 2 sorter til jul.....