Jeg får i meg for mye sukker. Derfor har jeg forsøkt å kutte sukker. Men abstinensen er stor. Hvor lenge må en holde ut rastløsheten, smertene, bestettelsen før det går over?
Jeg klarer å dempe noe av søtsuget med kaffelatte, men siden jeg heller ikke skal ha så mye melk prøver jeg å la være. Frukt får jeg vondt i magen av, egentlig er det det samme om jeg spiser frukt eller sjokolade for jeg blir like dårlig av begge deler.
En liten oppsummering av sist forsøk på å kutte sukkeret:
Første uken gikk greit, jeg klarte meg forbausende godt og fant andre måter å komme gjennom det på. Motivasjonen var på topp.
Andre uken begynner rastløsheten å komme for fult og jeg finner meg selv travende rundt i ring på gulvet i desperasjon etter søtt.
Tredje uken er om mulig verre enn den andre, så da mensen inntreffer lørdag formiddag med smerter og gufs holder jeg ikke lenger ut og angriper sjokoladen med stor iver. Fantastisk deilig, jeg blir helt myk inne i meg og finner endelig roen jeg har lett etter i ukevis.
Så jeg klarte tre uker sist. Nå vil jeg klare meg lengre, men tanken på rundene i rastløshet skremmer meg fra å forsøke igjen. Jeg er avhengig som den verste narkoman. Hjelp.
Hvis du går litt brutalt til verks så går det på et par dager, opp mot en uke for de verste.
Da kutter du sukker og hvitt mel og minimerer potet, pasta og ris. Dessuten går du på apoteket og kjøper deg noen kapsler med kanel. Neste gang du vurderer å enten gnage av deg armen eller sprekke på sjokolade tar du tre kapsler med kanel - etter en halvtime er suget vekk for den dagen.
Jeg får en ny runde meg sug hver eneste gang jeg velger å innta sukker. Det er såpass plagsomt at jeg ikke orker å sprekke. Men det finnes sukkerfrie alternativer som ikke gir sug.
Jeg har gode erfaringer med yoghurt naturell med kanel og bær som erstatning for sjokolade og denslags, men noe sukkerinnhold vil det jo være i begge deler.
(Og egentlig skal jeg holde kjeft, som nettopp har oppdaget at Bamsemums er universalkuren mot enhver graviditetsplage).
Høres ut som et godt forslag, men litt usikker på om jeg klarer å gjennomføre så omfattende kutt. Hva skal jeg spise da? Sliter spesielt med kutt av ris og poteter, resten skal gå greit.
Jeg blir selvmedlidende og usympatisk av nullinntak, men har et kontinuerlig mål om å begrense meg, særlig ift sjokolade. Med årene har jeg også fått et sunnere forhold til søtsaker, på den måten at jeg kjenner etter om jeg egentlig har lyst på i stedet for å spise på autopilot. Nå kan jeg til og med ha sjokolade liggende og prestere å glemme det (litt). :stolt:
KAn jeg få spørre hva du definerer som for mye?
Husk at man kan bli avhengig av sukker og. Det er faktisk veldig lett, og å få i seg noe annet for å slutte på sukker er som heroin/metadon.
Det er med det, som andre ting man blir avhengig av, man må slutte med hjelp av viljen sin. Sånn er det!
Men hvor lenge henger avhengigheten igjen i kroppen etter at en kutter sukker? Jeg kuttet også alle sukkerfrie alternativer og melk, men etter tre uker var jeg mye verre enn den første uken. Dersom kroppen må avruses, hvor lang tid må en holde ut smerten?
Jeg har alltid blitt roligere av sukker, jeg kan være hyper og rastløs for så å finne roen med litt sukker i kroppen.
Kanel funker - det er et tryllemiddel. En halv times tid og simsalabim - ikke mer sug.
Ikke kutt alt av potet og ris og brød og sånn, bare reduser litt og spis mer av det andre isteden. Måltidet er kjøtt/fisk eller hvadunåhar så er det grønnsaker og potet som tilbehør.
Man kan spise mer bønner for eksempel hvis man vil ha noe ala potet.
Og nøtter til mellommåltid. Og cottage cheese i sånn omtrent alt. Det er så sunt at det burde kommet på resept.
Vil du ha sjokolade så kjøp 86 % eller sukkerfri og vil du ha kake så bak den med sukrin. Verre er det ikke. :)
Med det forholdet du beskriver til sukker så høres det ut som du har det ganske likt meg. Jeg har ikke spist sukke rpå mange år, men spiser jeg littegrann så er jeg der igjen med det samme og da sitter suget noen dager.
Kanel er fint å bruke i overgangen til et mer blodsukkerstabiliserende kosthold så du slipper å plage livet av deg med sug. Det er som et sukker-metadon. :ikke redd for å ta i litt:
Jeg kan jo til en viss grad forstå at man evt vil kutte ut sukker som i søtsaker, men om man skal kutte ut tukker i alle matvarer også, så må det store omveltninger til i kostholdet.
Jeg drister meg frampå, og spør igjen. Jeg får ofte sånn ekkel bismak av kunstig søtningsmiddel, samme med fruktose også. Dermed klarer jeg ikke bruke det i maten jeg lager. Funker Sukrin på samme måte, eller er det en sjangs for at jeg ikke vil få den samme bismaken av dette?
Nei, men jeg mener at det ikke vil funke å ta noe for å slutte med noe annet.
sannsynligvis blir du ikke avhengig av kanel, heller.
det kan sitte i kroppen like lenge som alkoholisme, det. Men det er bedre å kutte tvert, enn å prøve noe annet shait. Se på andre forum, eller hva som helst, hva som anbefales for å bli kvitt avhengighet. Det kan funke.
Sukrin kan funke som erstatning for endel, men kan også opprettholde søtsuget for noen. Her er forøvrig litt info fra wikipedia om søtstoffet sukrin (som for øvrig har navnet Erythritol). en.wikipedia.org/wiki/Erythritol
Kanel stabiliserer blodsukkeret og krom kan dempe søtsuget. Ellers stemmer det for min del hvertfall at man på et lavkarbo-kosthold kan bli kvitt søtsuget. (6 uker uten å være fysen er en deilig følelse!)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.