Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grønnsaksterrine

#1

F.V.Zappa sa for siden:

Konge sak, om man skal ha party og imponere.
Man kan bruke alle former for rotgrønnsaker.
Jeg liker å bruke sellerirot og gulrot.

Man tar ønsket mengde av hver rot (bruk to typer, det er best) og kutt den kjempetynt. vi snakker 2-3 mm her. Bruk et jern av noe slag!
Smelt smør. Ha krydder etter din smak i smøret mens det smelter, jeg anbefaler en god del hvitløk, ingefær, salt og pepper.
ta skivene av røttene i hver sin beholder, og hell smørblandingen over hver av røttene. bland godt.
ta en form, spray den med formfett, legg plast over det igjen, gjerne 2 lag, legg grønnsakene i lag oppå. Legg annenhver type oppå hverandre, og strø revet parmesan mellom hvert lag. Ta bare lag med en og en skive i høyden.
resultatet legges helst lag på lag nøye for hånd, men det går an å helle over hverandre og. Bare vær sikker på at det ikke ligger fler lag oppå hverandre, og at alle skivene ligger flatt, ikke står på høykant.
Ta en form som akkurat går inn i den formen du har lagt grønnsakene i, legg 2 lag med plast tett oppå selve terrinen, spray med formfett, og legg den andre formen oppå, press, og legg noe over.
Damp i ca 45 minutter, til du tror grønnsakene er ferdige. det kommer selvfølgelig an på hvor mange lag du har, og hvor tykke skivene dine er.
kjøl ned under press, ta ut av formen, skjær i porsjoner, legg på brett og varm opp før servering.
Kronglete forklaring, spør spørsmål, men det er lettest om dere ser prinsippet, og prøver å lage noe lignede selv.
"There is nothing that takes 11 years to learn. Italians say that it is only 7 or 8 types of pizza. Fuck off! Food should taste good, look good, smell good, and thats all, everybody has their own version of food.
It is still pizza, even if you put shark on it! Do something of your own!!"


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.