Kanskje litt merkelig spørsmål, men på Julaften skal vi ha litt alternativ julemat (jeg er ikke glad i den tradisjonelle julematen). I fryseren har jeg et marinert kalkunbryst som skal stekes og serveres med waldorfsalat ved siden av. Nå har også svigerfar meldt sin ankomst til oss og da er jeg redd for kalkunbrystet ikke i vil holde til oss alle.
Har noen forslag til annet kjøtt vi kan servere i tillegg, og som kan serveres til samme tilbehør som kalkun? Ja, jeg kan stikke ut og kjøpe mere kalkun, men det hadde vært godt med litt annet også.
Tar gjerne i mot tips om poteter, sauser og annet tilbehør som kan smake godt til. Synes vanlige kokte poteter blir litt i kjedeligste laget :sparke:.
Jeg skulle jo si "kalkun", til jeg så at det hadde dere jo tenkt på alt. Hva med sånn "festkylling" eller hva de kaller det? Skinkestek kan vel også funke?
Kjøp en ferdig kokt juleskinke.Kjempegodt til waldorfsalat,damp noen asparges til:jupp: Men jeg ville nok hatt kokte poteter til middagen også,med en god saus til.Fløtesaus feks.
Vi pleier å ha rosenkål i tillegg til Waldorsalaten. Kokte svisker og ananasringer er også godt til kalkun
Jeg ville valgt kokte poteter - med masse annet godt tilbehør til kommer gjerne potetene i andre rekke uansett. Gratinerte poteter og Waldorfsalat sammen tror jeg kan bli veldig mektig. Hasselback-poteter er jo et alternativ
Ellers er jeg enig med de som foreslår juleskinke hvis du skal ha noe annet kjøtt i tillegg til kalkunen
Nå har det seg sånn at jeg synes det "ekle" brystet er godt jeg da :snill: og har egentlig aldri fått helt sansen for å steke hele kalkuner (det er stort sett bare brystkjøttet som blir spist uansett).
Takk for tilbudet, men det blir nok bare kalkunbrystet her og sopp liker uansett hverken mannen eller jeg. Litt sære ja :giggle:.
Juleskinke hørtes ut som en god idé. Jo, mindre jobb jo bedre :D .
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.