Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er du villig til å betale for smak (tomater)?

#1

banana sa for siden:

Jeg synes de fleste tomater i butikken smaker så godt som ingenting. Jeg husker i barndommen da mamma, søsteren min og jeg hentet tomater hos den lokale tomatgartneren. Lukta i drivhuset, de store mengdene med tomat som vi tok med oss hjem i sesongen. Tomatene som lå i skåler på bordet og smakte sommer og sol - og tomat. Nå smaker tomatene ingenting.

Vi vil ha billige matvarer, og vi klager over prisene selv om vi bruker bare i overkant av 10% av lønna vår på mat. Vi må jobbe 115 minutter for å fylle en ukes handlekorv (jeg tror det var i Mat & Helse jeg leste dette).

For to dager siden handlet jeg på Mega, og fant piccolotomater merket "Nyhet! Ekstra søt smak.". Jeg kjøpte dem, de var nesten dobbelt så dyre som andre tomater pr. kilo. De smakte tomat! Sånn som tomatene smakte da jeg var liten. O jubel! O lykke!

Det er tragisk, tragisk, tragisk at det betegnes som en nyhet at maten smaker det maten skal smake. Hvorfor kjøper de fleste tomater som ikke smaker noe? Er vi så ufattelig gniene at vi ønsker oss mat uten smak for at det skal bli billig nok?

Hva gjør FP'erne - kjøper dere vanlige tomater og er happy med at de smaker mest vann, eller legger dere litt penger i gode tomater?


#2

Apple sa for siden:

Vanlige tomater smaker ikke godt, nei. Det kjøper jeg sjelden. Kjøper alltid de som ser best ut. Ellers blir det jo ikke spist, og da blir det ihvertfall dyrt.


#3

Tallulah sa for siden:

Om sommeren dyrker vi minitomater selv, og gomler dem i oss rett fra busken. Om vinteren kjøper vi så godt som bare økologiske minitomater, de smaker best. Så ja, vi betaler nok for smak.


#4

Toffskij sa for siden:

Jeg betaler gladelig for god smak. Alltid. Dårlige råvarer er det traurigste som finnes.


#5

Anda sa for siden:

Jepp, kjøper dyrere og bedre tomater. Knøtto spiser de som sukkertøy, og bleike, triste og smaksfrie tomater er det ingen som får i seg likevel.


#6

Bluen sa for siden:

Det finnes massevis av gode småtomater i alle butikker, synes jeg. :jupp: Jeg kjøper aldri vanlige tomater i løsvekt.


#7

torsk sa for siden:

Jeg kjøper så godt som bare cherrytomater, som jeg syns smaker litt mer tomat enn ingenting. De funker som hverdagstomater, men ikke rent sjelden kjøper jeg også sånne dyre minitomater som virkelig smaker noe. Så ja, jeg er villig til å betale ekstra.


#8

Stompa sa for siden:

Jeg bruker å kjøpe klasetomater i løs vekt på Mega, og synes de smaker deilig.


#9

Røverdatter sa for siden:

Jeg betaler ekstra fordi jeg er glad i god mat, ikke fordi jeg syns det er greit at billig mat ikke smaker noe. Jeg syns det er et dårlig tegn for samfunnet at folk putter i seg dårlig mat bare fordi det er så billig, det forringer matvarene våre.


#10

Alfa sa for siden:

:nemlig:
Mat er nok der eg har mest å hente økonomisk dersom det skulle bli dårlige økonomiske tider i heimen.


#11

Nin sa for siden:

Jeg kjøper aldri de billigste tomatene. Betaler gladelig mer for å få tomater med smak. Når det kommer til mat er jeg aldri gjerrig, jeg vil ha mat med god smak.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Aldri kjøpe tomater til under hundre kroner kiloen. Jeg er veldig glad i tomater og kjøper de dyre med god samvittighet. De billige er så kjipe at da er jeg heller uten.


#13

Bomull sa for siden:

Her går det mest i cherrytomater og tomater som koster litt mer, for smakens skyld! :nemlig:


#14

Pingis sa for siden:

Fattiglusa melder seg - jeg kjøper de billige tomatene. :sparke: (Og det går bra med meg.)

Men ikke alltid - av og til skeier vi ut med sånne som faktisk smaker noe.


#15

banana sa for siden:

FP er nok ikke representativt. Det er jo klart flest (eller mest i kilo, i det minste) vanlige tomater i butikkene, ergo må det være størst marked for slike. Det er årevis siden jeg sluttet å kjøpe "vanlige" tomater. Jeg er mer enn villig til å bruke penger på gode og "rene" råvarer fremfor dårlige. Jeg burde ha forutsett at folk som frekventerer FP er opptatt av matkvalitet, og ikke bare kvantitet, men dette var massivt.

Den statisktisk ikke-holdbare konklusjonen er at ikke-FP'ere generelt sett kjøper mat av dårligere kvalitet enn FP'ere. Noen må jo kjøpe de kjipe tomatene, mener jeg.


#16

Pingis sa for siden:

:tøff:


#17

gullet sa for siden:

:nemlig::nemlig:

Og matvanene.
Jeg spiser mat fordi det er godt, ikke bare for ikke å sulte.


#18

Nessie sa for siden:

Jeg liker ikke tomater så godt, men jeg kjøper det noen ganger for å ha på brie eller i salat - og da kjøper jeg de søte små.


#19

Lykkex3 sa for siden:

Om sommeren og høsten har vi egendyrkede tomater i alle fasonger og farger. De er kjempe gode og vi har flere busker for hvert år som går. Ellers kjøper jeg de dyre i butikken med god samvittighet. Jeg husker ikke hva tomatene heter, men elsker de som kommer i en gjenomsiktig trekantet eske. De er litt avlange og smaker utrolig godt.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Åh så enig jeg er! Tomatene smaker vann! I Italia smakte de smågodt! Jeg elsker tomater og velger seriøst smaksbomberike tomater fremfor snop om jeg kan, de er så gode!
Akkurat når det gjelder frukt og grønt så betaler jeg oftest litt mer for de gode varene, fordi vi spiser endel av det og jeg vil ha mat som SMAKER. Velger ofte økologisk siden det smaker bedre. Mannen driter i sånt desverre og kjøper alltid det billigste.

Jeg skal dyrke tomater selv i sommer. I hagen min. :rørt:


#21

Blåbær sa for siden:

Jeg betaler ekstra for mat som smaker godt.
Vanlige tomater gidder jeg ikke kjøpe lengre.


#22

m^2 sa for siden:

betaler mer for de gode varene :jupp:


#23

Slettet bruker sa for siden:

Men jeg kjøper first price paprika hvis de ser fine ut da. Enten det eller spiss paprika. På paprika skal det enten være luksus eller billig.


#24

Sue sa for siden:

Ja, jeg betaler ekstra for tomater som smaker noe.

Går mye i cherrytomater - for det liker storesøster også veldig godt. Også er det så enkelt å sende med noen i matboksen.


#25

Niobe sa for siden:

Jeg betaler gjerne ekstra for god smak, ja. Tomater flest smaker begredelig. Jeg har god erfaring med tomater og løk fra økobutikk.


#26

Enhjørning sa for siden:

Jeg betaler for smak.
Økologiske tomater smaker tomater.
Det samme gjelder faktisk for det meste jeg har smakt av økologisk mat, så her går det i økologisk så ofte vi har råd til det.
(Det er no' skiiit at økologisk skal være dyrere. :mumle: Heldigvis har vi Coop-medlemskort, så vi får 15 % rabatt på økologisk frukt og grønt - da bir det faktisk ikke s galt summa summarum.)


#27

Bille sa for siden:

Å ja, det er jeg villig til. Kjøper som regel litt dyrere, for meg er det ikke noe poeng i å kjøpe smakløse tomater.


#28

Kneazle sa for siden:

Jeg kjøper ikke de vanlige, smakløse tomatene. Men jeg kjøper alltid de bittesmå når jeg finner dem. Heter de perletomater, tro? :gruble: Nåja, ekstra røde og fristende (og dyre) tomater får ofte bli med hjem. Jeg er ikke like kresen på alle grønnsaker, men tomater som smaker vann er ikke godt.

Men dette kan da ikke stemme? :blond:


#29

lalill sa for siden:

Det er lenge sidan eg kjøpte dei billigaste tomatane, sjølv om budsjettet vårt er lovlig stramt. Eg synes utvalet har blitt mykje betre dei siste åra, eg kan ikkje hugsa at (butikk)tomatane eg åt i barndommen var spesielt smaksrike?


#30

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg betaler for smak. Men jeg blir allikevel litt oppgitt over at det faktisk finnes noe på markedet som hete "smakstomater". Det gjør at det er greit at vanlige tomater ikke smaker noe, for det fins jo noe annet som heter smak. :rolleyes:


#31

Mrs. Longbottom sa for siden:

Nei, det syns jeg var rart og. Kanskje noen har litt annen timelønn enn meg.


#32

Slettet bruker sa for siden:

Det med en ukes mat for 115 minutter er kanskje fordelt per person? Så hvis man tjener 250 per time så handler man for rundt 500 per uke per person eller noe? :gruble:

Det ble kanskje litt mye igjen etter det budsjettet jeg har.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Hvis vi ukeshandler betaler vi vel rundt 1500,- kroner om vi virkelig begrenser oss og går etter et relativt stramt budsjett. Greit nok at mannen har ei super timelønn, men 750 kroner timen har han desverre ikke. :knegg:


#34

Tinka sa for siden:

Vi dyrker tomater selv om sommeren og høsten.


#35

Slettet bruker sa for siden:

Men Iset - dere er fire, så da skal dere ukeshandle for fire personer? Dermed blir det timelønn på rundt 200. Det stemmer vel bedre?


#36

Kahlan sa for siden:

:nikker: - De er kjempegode, de betaler jeg villig for når jeg skal kose meg


#37

Dixie Diner sa for siden:

Ja, om barna hadde tjent 200,- kroner i timen så hadde det stemt på en prikk. :knegg:
Neida, jeg skjønner hva som menes, selv om det er relativt.


#38

Honda sa for siden:

jeg dyrket tomater i fjor å de smakte bæsj :fnis:


#39

Grøten sa for siden:

Betaler mer enn gjerne ekstra for god mat.
Og tomater er en av de tingene som man virkelig smaker forskjell på i forhold til pris.
Her i huset er det 2 av 4 som elsker tomat, og det er lille prinsen og meg.
Vi bare går å gleder oss til å slafse i oss hundrevis av tomater i sommer i Italia.


#40

sannereg sa for siden:

Om sommeren som dyrker jeg tomater i hagen, men resten av året kjøper jeg klasetomater eller små plommetomater, men jeg lukter altid på tomatene før jeg kjøper dem, de må lukte godt av tomat


#41

banana sa for siden:

Jeg husker ikke helt hvor jeg tok det fra, jeg mener det var lederen i siste(?) Mat og Helse, som refererte til en rapport. Jeg tror det stemmer. Iset - du holder sikkert det bladet, kan du ikke sjekke? Her skorter det på innsatsen din, tror jeg. 115 minutter er så godt som 2 timer. La meg anta at dere bare handler til 2 stk (anslag til sikker side). Det betyr at dere spiser for 750 kr. hver i uka. Trekk fra litt siden ungene også spiser litt, si 600 kr pr voksen. En timelønn på i underkant av 300 kr er altså tilstrekkelig til å oppfylle påstanden. Antagelig spiser ungene for mer og dere for mindre, da blir timelønna som kreves lavere. Si 250 kr. Det er maaaaaaange i dette landet som tjener mer eller mye mer enn 250 kr/time. Og det er mange som tjener mindre. Men vi snakker gjennomsnitt av befolkningen her. Jeg kan ikke se at det er noe som helst usannsynlig i påstanden om 115 minutters jobb pr ukes-handling pr gjennomsnittsnordmann.

Edit: her var artikkelen, ja: www.matoghelse.no/enkeltsider/blogg/unyttige-sammenlikninger-av-matvarepriser.aspx

Det var litt uspesifikt om det gjaldt for de man forsørger også, og dessuten var det begrenset til Oslo. Men igjen; jeg ser ikke at det er usannsynlig i det hele tatt.


#42

DM sa for siden:

Jeg kjøper "ordentlige tomater" selv om det koster mer. Alle mulige andre varianter enn de fargeløse smaksløse i løs vekt. Cherrytomater, smakstomater, solskinnstomater osv. Prøver litt forskjellig hver gang.


#43

Maiden sa for siden:

Jeg kjøper bare de avlange pakkene med perletomater, de smaker så søtt og godt. :nam:


#44

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg liker ikke tomater. Mulig det er fordi jeg ikke har smakt "skikkelige" tomater? Cherrytomater går, men vanlige tomater klarer jeg rett og slett ikke smaken på.


#45

Dronningen sa for siden:

Begge deler. Liker vanlig tomat, men kjøper også andre. Klasetomater og plommetomater. Cherrytomater om vi skal ha "gresk salat" e.l. Bifftomat er best oppå brødskiva og på hamburger. Kjøper ellers gul paprika fordi den er bedre, og vi velger soppen vi liker best. Når jeg tenker etter så handler vi nok generelt det vi liker best, og foretrekker klart Meny og lignende butikker, i forhold til utvalget. Men ser at vi burde kanskje vurdere rimeligere alternativ av og til. :rolleyes: Pengene løper ut.


#46

Slettet bruker sa for siden:

Åh, nå kom jeg på tomatene i Italia jeg også. :hjerteøyne:


#47

Benzo sa for siden:

Kjipe tomater orker jeg ikke, kjøper kun dulcita.


#48

thnp sa for siden:

Forsøker alltid å finne tomater som smaker tomat. Kjøper gjerne klasetomater til trippel pris dersom nødvendig. Kan heller la vær å spise tomater dersom de ikke smaker.


#49

Tammen sa for siden:

Jeg betaler også gledelig, men studentlommeboka mi er gjerrig for tiden så det er kun når jeg skal unne meg litt ekstra.

Vet dere hva jeg så her på IcaMaxi en dag? En voksen mann som åpnet en pakke med en eller annen form av "luksustomater i klase" og la de i en pose slik at de så ut som løsvekt. Makan. :skuffet:


#50

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har ikke kjøpt vanlige tomater på flere år. De smaker ingenting.


#51

indie sa for siden:

Jeg skulle gjerne kjøpt alle mulige gode tomater, men er man student så er man student. Kjøper oftest de vanlige, innimellom cherry-tomater. Aller mest prøver vi å kjøpe grønnsaker og frukt i sesong, slik at vi spiser mest tomat når de rimelige også smaker OK.


#52

Eia sa for siden:

Wow! Den var skikkelig drøy!

Jeg kjøper dyrere grønnsaker generelt, helst økologiske. Tomater intet unntak. Om sommeren dyrker jeg selv - nammenam!


#53

Tussa sa for siden:

Eg kjøpe stort sett cherry eller dulcita. Så ja, eg betale for smak. Men om vi skal ha taco eller noko slikt kjøpe eg vanlige i lausvekt.

Og med det samme vi er inne på det kan vi godt snakke om hermetiske tomatar. Eg har nemlig funne nokre kjempegode som dei selge hos Meny blant anna. Dei smake Italia. Og akkurat no huske eg ikkje merket. :sparke:


#54

Ulltulla sa for siden:

Betaler for smak selvsagt. Vet jo at ikke alle tenker slik, men for oss er det bedre å spise litt færre tomater med smak, enn å kaste uspiste smakløse tomater. Dessuten,- ssammenlign kiloprisen på "dyre" tomater med f.eks sjokolade og godteri,- da er de kanskje ikke så ille like vel. Og mye sunnere:)


#55

Filifjonka sa for siden:

Ja, det sier jo litt om de andre tomatene når disse merkes med "smakstomater". Jeg betaler gjerne ekstra for gode tomater, og skjønner egentlig ikke hvorfor de selger de smakløse som bare smaker vann.


#56

Inka sa for siden:

Ja, jeg er villig til å betale for kvalitet any day, any thing.

Kanksje særlig når det gjelder tomater, for de gulbleike orangeaktige løstomatene smaker ikke ingenting; de smaker høgg!


#57

Interference sa for siden:

Ja, jeg kjøper perletomater, cherrytomater, snacktomater og økologiske tomater.
Tomater skal smake, mye. :nam:


#58

Sokk sa for siden:

:eek: Jeg burde kanskje slutte å la meg overraske av hva folk får seg til å gjøre, men vettuhva!

Sånne cherrytomater på boks er gode! :nam: Ellers synes jeg hermetiske tomater stort sett smaker mer enn ferske, og de er vel stort sett produsert i Italia eller i nærheten.

Tomater skal lukte og smake sånn som de bestefar dyrket i drivhuset sitt hver sommer. Masse lukt og smak av sol og god tid. :nemlig:


#59

Esme sa for siden:

Vi prioriterer god mat og kjøper det vi har lyst på uten at vi tenker noe særlig på prisen. Så hos oss blir det mest sånne bittesmå perletomater, datterino- eller dulcita-tomater. Geniale å legge i matboksen til sønnen også, sammen med snacksagurker, da får han i seg litt grønnsaker til lunsjen.


#60

Jenna sa for siden:

Vi kjøper aldri de "vanlige" tomatene og kjøper som oftest cherrytomater eller andre smakstomater. Storebror og jeg småspieser tomater dersom vi har det liggende. Nesten som smågodt det! Økologiske foretrekkes dersom de er bra.

Vi er generelt sett lite "økonomiske" når det gjelder mat, og betaler gladelig mer for å få bedre kvalitet.


#61

Bluen sa for siden:

På Meny kjøpte jeg en gang (av alle ting) duehjertetomater til 60 kroner pakka, viste det seg - det gir en kilospris på 240 kroner. :skremt: Det har ikke gjentatt seg. Jeg er vanligvis ikke gnien i tomatveien, men der går grensa.


#62

Filifjonka sa for siden:

Duehjertetomater, du. :humre:


#63

Kneazle sa for siden:

Kanskje jeg burde sjekke prisen på de perletomatene neste gang? :gruble:


#64

Sokk sa for siden:

Nei nei! :skuffet: Enkelte ting er det best å ikke vite. :nemlig:


#65

Kneazle sa for siden:

Godt poeng. Ingnorance is bliss. :cool:


#66

Che sa for siden:

Storebror elsker cherrytomater (ja, de smakløse) Han kan glatt sette til livs en kurv på en helg - vi har derfor nesten alltid cherrytomater. Personlig foretrekker jeg små, smakfulle tomater som koster mer.


#67

Katta sa for siden:

Ja, jeg betaler gjerne litt for tomater som smaker noe. Men jeg sliter litt med kvalitet vs pris når jeg handler, det matregnskapet vårt ser ikke pent ut alltid.


#68

Dixie Diner sa for siden:

Samme her. Eldste spiser det som om det skulle vært smågodt, hun er helt vill etter dem. Det i en skål, sammen med fetaost og oliven, og hun er overlykkelig. :knegg:


#69

safran sa for siden:

Jeg kjøper aldri de vasne tomatene i løsvekt. Tomater skal smake og lukte godt, og jeg betaler for skikkelige tomater. Det er nemlig skikkelige tomater eller ingen tomater.


#70

Dixie Diner sa for siden:

Og så skal vel tomater heller aldri ligge i kjøleskapet? Har vært hos mange som har dem liggende der, men jeg synes de mister nesten all smaken når de er iskalde. Jeg elsker både frukt og sjokolade som ligger kaldt, men akkurat bananer og tomater har jeg ALDRI i kjøleskapet altså.


#71

Interference sa for siden:

Jeg har tomater i kjøleskapet. Elsker perletomat som er kalde sammen med rømme. :nam:


#72

Inka sa for siden:

Noen som har smakt de villtomatene ICA har?
Brett med små tomater assortert i både grønt, gult, rødt, orange, stripete og you name it.
DET må være de beste tomatene jeg har smakt fra av vanlig dagligvarebutikk.


#73

Slettet bruker sa for siden:

Villtomatene er knallgode, ja. Ellers kjøper vi perletomater/ cherrytomater. Vanlige tomater går til nød dersom de skal stekes. Vi kjøper aldri løsvekt.

Vår handlekurv for uka jobber vi nok adskillig mer enn rett under to timer for. Uansett hvordan vi regner timelønn, skal det betales skatt av lønna også. Vi er fem, og ukehandler for 2500 kroner sånn omtrent, hvis jeg regner med supplering av melk, brød og bleier.


#74

Slettet bruker sa for siden:

Duehjertetomater! Vil ha det!
Jeg har kjøpt det et par ganger når jeg har kommet over dem. De er verdt hver krone! :hjerter:


#75

safran sa for siden:

Men de matvarene du nevner skal heller ikke ligge i kjøleskapet. Tomater blir melne, agurker vonde og bananer brune. Tomat og agurk har det best svalt, men ikke oppbevar dem sammen. Da dreper de hverandre. Samme her. Men så er vi ganske bevisste på hva slags varer vi kjøper.

#76

Aiza sa for siden:

Hver gang jeg er i Polen så kjøper jeg tomater på markedet og spiser dem som om de skulle være epler. Fantastisk gode! Jeg har klaget over norske tomater så lenge jeg kan huske. For bare ca 10 år siden så hadde vi nesten ingen alternativ til de vanlige smakløse tomatene, så kanskje vi skal være glad for at det nå i hvert fall finnes alternativ selv om det ofte er dyrt.


#77

Kirsebær sa for siden:

Vanlig løsvekttomater smaker ikke godt, så hvis det ikke er annet alternativ kjøper jeg ikke tomat.
De små Perletomatene de har på Maxi/ICA er kjempegode, og jeg kjøper dem uten å se på prisen.

Nesten alt av frukt og grønt har mistet smak, syns jeg. Leste noe om at det er fordi alt dyrkes frem for fort.

Men det er stort sett bare Tomater jeg vil betale mer for. Når det gjelder andre varer er jeg mer bevisst på pris.


#78

Candy Darling sa for siden:

Jeg er imponert over at alle andre enn meg a) har et forhold til hva ulike tomattyper koster og b) har et aktivt tomatvalg.

Jeg titter på hva som ser godt ut og putter det i handlevognen. Check. :flau:

Nå skal det sies at jeg sjelden bruker tomat til annet enn tomatsaus, i hvert fall nå på vinteren. Kanskje jeg skal cherrypicke tomatene heretter. :Pun intended:


#79

Dixie Diner sa for siden:

Agurkene liker jeg best fra kjøleskapet men det er en smakssak. All frukt unntatt bananer har jeg i kjøleskapet, da smaker de best synes jeg. Men tomater og bananer har jeg aldri i kjøleskapet. Ikke avokado heller.


#80

Pebbles sa for siden:

Ser ikke på prisen når jeg handler tomater, nei - kan ikke fordra de vanlige vannsmakende tomatene.


#81

Trulte sa for siden:

Og jeg liker de tomatene som er mest bleke og harde fremfor de mørkerøde søte.


#82

Interference sa for siden:

Nå har jeg satt til livs en 200 grams pakke med perletomater. Jeg bare måtte ha det i dag etter å ha vært i denne tråden.


#83

Hyacinth sa for siden:

Jeg blir nesten alltid skuffet over perletomater. De smaker jo nesten ikke noe, eller har jeg vært uheldig? De tomatene jeg liker best er cherrytomater i klase, altså med hams og stilk på. De skal ikke være for bløte, men passelige og mørkeoransje. Og romtempererte, selvsagt.


#84

Hyacinth sa for siden:

Er ikke cherrytomater de minste? Bortsett fra perletomater, kanskje. Jeg mener ikke de som ligger som små baller i en kurv, men de klase-greiene. Ikke klasetomater altså, men mindre. :undrer:


#85

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg har smakt dem. De smakte nesten ikke noe.

Iset: Verken tomater, sjokolade, frukt og ost skal være kjøleskapskald! :tullerdu:


#86

Interference sa for siden:

Du må ha vært uheldig, mine har alltid smakt mye.
Snacktomater kalles de ofte de du snakker om, de er kjempegode ja. Men perletomatene er enda bedre. :nam: Men de må ikke være for store.

Åh og så kjøpte jeg to bifftomater samt et par plommetomater i dag, som jeg egentlig skulle ha til middagen i morgen. Meeen så måtte jeg bare prøvesmake litt, og plutselig så var det tomt gitt. :flau:


#87

Hyacinth sa for siden:

Fordi folk kjøper dem, antakelig.


#88

Tante Sofie sa for siden:

Min andre halvdel har heldigvis (!!!!!!) ein kamerat som har stoooort gartneri med tomatar og agurk i. Der får vi store mengder fantastiske tomater (og agurker) til veldig ok pris.


#89

mkj sa for siden:

Vi kjøper alltid plommetomater, smaks(!)tomater o.l. Men jeg synes ikke det smaker noe særlig uansett.

Her jeg er nå på Gran Canaria smaker de MYE bedre, selv om de kanskje ser kjipe og grønnaktige ut på utsida. Og koster nesten ingenting.

(men jordbærne er til gjengjeld utrolig mye bedre i Norge, her smaker de bare vann)


#90

Trulte sa for siden:

Jeg skjønner jo at jeg er litt "annerledes". Jeg har ikke lyst på hverken tomater, sjokolade, frukt eller ost som IKKE er kjøleskapkalde. :nemlig:


#91

Interference sa for siden:

Samme her. :knegg:
Men det ligger aldri så lenge at smaken forringes da.


#92

Hyacinth sa for siden:

Drikker du kjøleskapskald rødvin også?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.