Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Slaraffens hobbyprosjekter

#1

slaraffen sa for siden:

Starter min egen lille tråd, jeg:o
Først ut er strikke/toveprosjekt i enkel utgave, to timer per kylling:

...Og min siste veske. Trengte noe som matchet en sort trenchcoat, og det gjør selvfølgelig ingen av de andre veskene mine:nemlig:


#2

LilleLeo sa for siden:

Du er flink! Vesken var knallfin, og hønene var helt herlige!


#3

Maiden sa for siden:

Stilige høner og kul veske. :riktig:


#4

tess1 sa for siden:

Stilige høner og veldig fin veske. :)


#5

Tinka sa for siden:

Så flink du er.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Kult! Hvordan laget du hønene? Kunne tenke meg å lage noe slikt til eldste, hun hadde digget de hønene der!


#7

slaraffen sa for siden:

Hønene er i bunn og grunn rillestrikkede trekanter. Den tykke er rillestrikk med 50 masker i 8 riller, deretter felles det en maske på begynnelse og slutt hver annen omgang. Og så måtte man strikke sammen bunnen etter at de var sydd sammen i ryggen. Da feller man hver femte maske annenhver omgang til det er igjen ti. For å få dem høyere og smalere strikkes det færre masker og flere riller før man begynner å felle, og så feller man hver fjerde omgang.

Grunnen til at jeg oppgir masker på den tykke er at et par av de høye er strikket etter oppskrift, og sånt er det vel copyright på? Kam og føtter er heklet, men kan sikkert erstattes av tvinnet tråd og filt om man vil? Toves i maskin etter at alt er strikket/heklet, og fyles med vatt. Pyntes etter humør:nikker:


#8

Millen sa for siden:

Kule høner og dritkul veske! :sikle:


#9

Bomull sa for siden:

Hønene er helt ubetalelige - fantastisk. Vesken var veldig fin! :nikker:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Flott, tusen takk. :D Hvor fant du oppskriften på de høye da, var helst de jeg kunne tenke meg. Vet at det ikke er copyright på matoppskrifter, men jeg aner ikke hvordan det er med strikkeoppskrifter. Men uansett så går det jo bare an å prøve seg frem, så jo ikke så vanskelig ut.


#11

slaraffen sa for siden:

De høye begynner i alle fall med 25 masker og 16 riller før felling:plystre:
Og så er de strikket i fritidsgarn fra sandnes. Den lille tykke er i garn fra Nille, og det tovet MYE mer, så den ble litt mindre enn de andre.



#13

Ulltulla sa for siden:

Kanskje det kan bli noe ny påskepynt her i huset i år og. Restegarn og tykke pinner:) 9åringen min hadde så lyst å lage pynt, nå vet jeg hva vi skal gjøre i dag:)


#14

pippimamma sa for siden:

Har du sydd vesken etter ferdig mønster? Den er kjempefin. Kunne tenkt meg å lage noe lignende selv.

De hønene har jeg strikket og tovet, men ikke fått sydd på de løse delene enda. Husker ikke om det er ett eller to år siden jeg strikket de. :o Mønsteret på de er å få kjøpt i forretninger der de selger sandnesgarn, Iset. www.sandnesgarn.no/TemaHefte.aspx?temaHefteId=500199&mElement=grupper



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.