Storm sa for siden:
Jeg har kjøpt en stor svinestek til i morgen. Vil gjerne ha tips til spennende og godt tilbehør! :blafre:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Storm sa for siden:
Jeg har kjøpt en stor svinestek til i morgen. Vil gjerne ha tips til spennende og godt tilbehør! :blafre:
Kaprifol sa for siden:
Jeg må innrømme at jeg liker best ganske tradisjonelt tilbehør. Det består av poteter, surkål hvis det er jul, kokt brokkoli og gulrot, saus, tyttebærsyltetøy og svisker. Når hverdagsmaten består mye av wok, ris, karri og kokosmelk blir det jo det tradisjonelle som blir uvant og spennende.
Men, jeg har et tips på krydring av skinkesteken, og det er bruke ingefær. Moren min bruker vanlig tørt ingefærkrydder fra pose, men fersk ingefær som du finhakker fungerer litt bedre, men blir sterkere på smak.
For å få mye kraft til saus pleier jeg å legge skinkesteken i en stekepose, lager et lite hull i toppen for slippe ut damp. Kraften som renner ut av steika samles i posen og er fortreffelig til en god saus. :nam: Hvs du gnir inn kjøttet med salt, pepper og ingefær blir sausen ganske godt krydret, men må smakes til selvfølgelig. Svisker og epler kan pakkes inn i aluminiumsfolie og stekes litt i en halvtimes tid, da blir de myke og gode.
Fibi sa for siden:
Jeg pleier å hakke sopp, bacon og rød paprika og steke sammen til baconet er sprøtt, og soppen brun. Det er kjempegodt til alle sorter stek. :jupp:
Kirsebær sa for siden:
Jeg signerer Fibi så veldig!
Storm sa for siden:
Takk for gode tips, fint med inspirasjon! Ingefær har jeg, så det skal prøves. Og så kjøpte jeg masse forskjellig sopp, så jeg skal lage noe godt med det også. Sånn stekepose høres lurt ut. :nikker:
Fibi sa for siden:
Jeg bruker aldri stekepose, men langtidssteker kjøttet. Gnir det med salt/pepper, og legger det i en ildfast form med litt løk, gulrot og evt. sellerirot i bunnen, og et par dl vann. Så lar jeg det stå på 100 grader fra ca åtte-ni om morgenen, og gasser det opp til 200 den siste halvtimen slik at svoren blir sprø. Kjøttet blir da så mørt at det kan deles med skje, fettet smelter sakte og renner gjennom kjøttet og setter smak, og kraften blir nyyydelig å lage saus på. :jupp:
Lykken sa for siden:
Jeg hadde denne sausen til svinestek i fjor, og har aldri fått så mye skryt for en saus før. :nikker: Det er ingefær i den, forresten. Mannen var veeeldig skeptisk, men måtte gi seg ende over. Hadde tradisjonelt tilbehør ellers. Stekte med gulrøtter, løk og litt hvitløk i bånn, og puttet over kraft i sausen når steken var ferdig.
Interference sa for siden:
Jeg gnir steken inn med grov sennep, salt og pepper.
Tilbehør:
Ovnsstekte mandelpoteter med basilikum og hvitløk.
Rosenkål, bacon og pinjekjerner surret til baconet blir sprøtt, blander i en dæsj seterrømme og litt fløte.
Og saus laget på kraften fra steken.
Storm sa for siden:
Her var det mange gode forslag! Jeg droppet å lage det i dag, men i morgen tidlig setter jeg den til langtidssteking. :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.