Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp - leter etter en Grete Roede-oppskrift (sitronkylling)

#1

Dixie Diner sa for siden:

Alle kokebøkene mine ligger nedpakket i kjelleren, er det noen som har en Grete Roede-kokebok der det er oppskrift på en kyllingrett med sitronsaus og penne-pasta? Tror den bare heter "Kylling med sitronsaus" eller noe sånt. Den er så vanvittig god.


#2

Ru sa for siden:

Jeg har ikke Grethe Roede-kokebok, men kokebok med noe GR-oppskrifter. Det var 4 under fjærkre, men ikke den.


#3

Thalia sa for siden:

Kan det være denne? Fra den røde boken? Ned i vekt, kurs 1?

300 gram kyllingfilet
1/2 Sitron
2 ss finhakket rosmarin
1 ts olivenolje
1/2 squash
1 rødløk
1 gul paprika
6 cherrytomater
6 sorte oliven
1 ts salt
1 ts pepper


#4

Thalia sa for siden:

Eller nei, det er ingen penne-pasta i oppskriften. Beklager. Litt for rask.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Nei, men takk allikevel. Den så god ut!

Dette er altså en oppskrift med sitroner der man bruker skall og saft i sausen og serverer den med kyllingfilet og penne-pasta. Håper noen har den, den er ufattelig god og jeg MÅÅ lage den i påsken. Har lett og lett på hjemmesiden hennes, vektklubben, google og alt, men finner den ikke. Må vel ned i kjelleren og pakke ut alle eskene. Gaah.


#6

Irma sa for siden:

Hvilken kokebok er den fra da?


#7

apan sa for siden:

:skremt:
:roper: Sitron, er du her fremdeles?


#8

Timmi sa for siden:

Kan det være sitronstekt kyllingbrystfilet fra Lett og lettvint?

(4 porsjoner)
500 g kyllingbrystfileter eller 1 stor grillet kylling uten skinn
1 sitron
1 fedd hvitløk
en kvist frisk salvie til pynt

Vask sitronen godt og finriv skallet. Hold av litt til pynt. Bland sitronskallet med presset hvitløk. Skjær kyllingbrystfiletene i fingertykke strimler. Vend kyllingstrimlene i blandingen. Stek dem i ca 3 minutter i en teflonpanne. Server med salat, sitronsaus og pasta.

Sitronsaus
4 dl kyllingkraft eller hønsebuljong (vann + terning)
litt finrevet sitronskall
3 ss sitronsaft
1 ss maisenna
1 eggeplomme
3 ss lettmelk
salt

Kok opp kyllingkraft/buljong med litt finrevet sitronskall. Tilsett sitronsaft. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og jevn kraften. Ta kjelen av platen. Rør sammen eggeplomme og melk, visp blandingen i sausen. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt. Smak til med salt.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg husker ikke helt, men jeg tror det er en fra 90-tallet, husker ikke hva den heter. Det er hvertfall ikke en av de nyeste. Vent litt, Grete Roedes beste oppskrifter heter den kanskje? :hmm: Den er grønn og gul og har et bilde av Grete utpå, sammen med en haug med frukt og grønnsaker, mener jeg å huske.


#10

Dixie Diner sa for siden:

DER ER DEN! Tusen tuusen takk! :hyper:


#11

apan sa for siden:

Beklager at jeg ikke greier bidra med noe seriøst i tråden, men Grete med en haug frukt og grønt synes jeg at jeg har sett en del ganger. Jeg mener, hvor mange av kokebøkene inneholder et bilde på forsiden av Grete sammen med en haug potetgull?


#12

Dixie Diner sa for siden:

DET hadde vært noe. :knegg: Men hun har noen bøker der hun selv ikke er avbildet, bare maten.


#13

Interference sa for siden:

Den er enda bedre med tagliatelle til. :jupp:
Åh Iset, måtte du. :mumle:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Tagliatelle er fantastisk. Jeg har bare brukt penne til denne, så det er liksom det jeg er vant med å ha til, men jeg kan prøve tagliatelle neste gang. Tror jeg, jeg er så glad i penne til akkurat denne retten, hehe. Vi skulle laget den til en jentekveld (eller dag) en gang.


#15

Interference sa for siden:

Ja med balsamicotomater til forrett. :nam:


#16

Dixie Diner sa for siden:

Åh, det høres digg ut! Balsamico. :sikle: Og fersk mozarella!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.